perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 quota internet yang memang tak cukup

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
rabbit
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2013-10-25

PostSubject: quota internet yang memang tak cukup   Fri Apr 24, 2015 4:14 pm

saya rasa sekarang semua orang ada main internet kan. quota internet cukupkah?? telco yang saya guna sekarang quotanya memang tak cukuplah. saya guna internet tiap tiap hari. bila saya mau bayar bill saya rasa takut lah. saya kena bayar lebih kerana tiap tiap bulan saya guna lebih quota. siapa ada masalah yang sama atau rasa telco yang anda guna sekarang tak syok? bolehlah cakap kat sini.
Back to top Go down
View user profile
mango22
Member
Member


Posts : 20
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Sat Apr 25, 2015 6:38 am

amboi pandai nya guna quota internet..
data tu bleh jimat.tutup data jika x guna..
sering check data usage. macam ni x akan lebih guna quota..
Back to top Go down
View user profile
hebat123
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Sat Apr 25, 2015 7:54 am

rabbit wrote:
saya rasa sekarang semua orang ada main internet kan. quota internet cukupkah?? telco yang saya guna sekarang quotanya memang tak cukuplah. saya guna internet tiap tiap hari. bila saya mau bayar bill saya rasa takut lah. saya kena bayar lebih kerana tiap tiap bulan saya guna lebih quota. siapa ada masalah yang sama atau rasa telco yang anda guna sekarang tak syok? bolehlah cakap kat sini.

u ni memang cari pasal.. dah tau sendiri pandai guna internet patut mula2 beli lebih data..
atau pasang WIFI kat rumah bleh online dgn paus hati..
Back to top Go down
View user profile
mango22
Member
Member


Posts : 20
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Mon Apr 27, 2015 6:46 am

sekarang memang lah banyak pelan. data quota 2 Gb saya tak boleh habis guna. saya haraplah data quota tu boleh carry forward ke next bulan.
Back to top Go down
View user profile
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Tue Apr 28, 2015 9:51 am

Perlulah fikir baik baik sebelum buat keputusan. Sekarang ada plan yang bagi lebih free call dan ada plan yang bagi lebih internet quota. Tengok apa yang kamu mau. Saya guna plan ni ada bagi saya 50 minutes free call yang saya rasa sudah cukup untuk saya kerana saya gina social web lebih banyak daripada call.
Back to top Go down
View user profile
ipohipoh
Member
Member


Posts : 10
Join date : 2014-06-08

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Tue Apr 28, 2015 9:54 am

Bagi saya saya tentu akan pikih plan yang ada quota intenet banyak. Saya suka laman web. Haha. Pailing penting coverage tu. Coverage tu memang penting. Kalau coverage tak ok dia asyik loading saja tak boleh laman web juga. Sia sia lah duit kamu. Saya guna plan Rm78 1gb satu bulan. Tapi coveragenya kadang kala tak ok la.
Back to top Go down
View user profile
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Wed Apr 29, 2015 2:09 am

ipohipoh wrote:
Bagi saya saya tentu akan pikih plan yang ada quota intenet banyak. Saya suka laman web. Haha. Pailing penting coverage tu. Coverage tu memang penting. Kalau coverage tak ok dia asyik loading saja tak boleh laman web juga. Sia sia lah duit kamu. Saya guna plan Rm78 1gb satu bulan. Tapi coveragenya kadang kala tak ok la.

Tukar je pelan yg teruk ni..
sy pakai celcom first 38.. cume bayar Rm38/bulan dpt 3GB+3GB data..
Data yg x habis guna boleh simpan lebih kurang 3GB/ bill cycle..
[Only admins are allowed to see this link]
Back to top Go down
View user profile
guitarsweet
Member
Member


Posts : 7
Join date : 2013-11-18

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Wed Apr 29, 2015 7:44 am

Serius? Data yang tak habis guna boleh bing forward ke? Bestnya!! asyik rasa tak berbaloi kalau tak guna data sampai habis..huhu...murah dan banyak data adalah keutamaan saya..inilah data pelan yang dicari2..=)
Back to top Go down
View user profile
rabbit
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2013-10-25

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Thu Apr 30, 2015 7:49 am

mattach wrote:
ipohipoh wrote:
Bagi saya saya tentu akan pikih plan yang ada quota intenet banyak. Saya suka laman web. Haha. Pailing penting coverage tu. Coverage tu memang penting. Kalau coverage tak ok dia asyik loading saja tak boleh laman web juga. Sia sia lah duit kamu. Saya guna plan Rm78 1gb satu bulan. Tapi coveragenya kadang kala tak ok la.

Tukar je pelan yg teruk ni..
sy pakai celcom first 38.. cume bayar Rm38/bulan dpt 3GB+3GB data..
Data yg x habis guna boleh simpan lebih kurang 3GB/ bill cycle..

wow..pelan ni nampak macam best lah..sesuai untuk semua orang.. harga bulanan murah dan mesra pengguna data pelannya..Celcom first plan ni next target saya!! haha..
Back to top Go down
View user profile
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Fri May 22, 2015 5:33 pm

klo ade beli hadiah utk hari ibu dan hari bapa?
Mujurlah sy dpt cari hadiah yg best dan x lebih RM200. Boleh dpt byk ganjaran yg lumayan..
[Only admins are allowed to see this link]

Back to top Go down
View user profile
rabbit
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2013-10-25

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Sat May 23, 2015 8:30 am

mattach wrote:
klo ade beli hadiah utk hari ibu dan hari bapa?
Mujurlah sy dpt cari hadiah yg best dan x lebih RM200. Boleh dpt byk ganjaran yg lumayan..



Sy pernah dengar pelan ni. Lebih baguslah. Bapa saya sedang cari smartphone yang baru. Akan bagi tau dia ada plan ni. Data kuita tu banyak. Bapa tak akan habislah. Oleh tu sy ada data kuota untuk gunalah. Hehe
Back to top Go down
View user profile
keleventas
Member
Member


Posts : 8
Join date : 2013-11-22

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Sun May 24, 2015 11:16 am


Pelan ni ade movie passes.. Memang sesuai bagi peminat fliem macam sy ni..
pelan ni boleh sokong 4G LTE ke?
Back to top Go down
View user profile
Johnny123
Member
Member


Posts : 4
Join date : 2014-08-09

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Mon May 25, 2015 8:56 am

mattach wrote:
klo ade beli hadiah utk hari ibu dan hari bapa?
Mujurlah sy dpt cari hadiah yg best dan x lebih RM200. Boleh dpt byk ganjaran yg lumayan..



dia ada bagi kamu smartphone tapi smartphone tu outdated punya. tak ada orang mau guna smartphone tu lah. sekarang semua orang guna smartphone yang high tech lah.
Back to top Go down
View user profile
keleventas
Member
Member


Posts : 8
Join date : 2013-11-22

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Tue May 26, 2015 1:20 am

bapa bukan pandai sangat guna smartphone.. smartphone macam ni dah ok bagi dia..
paling best celcom ni bleh support 4G LTE...kelajuan tinggi!!
Murahnya bundle package ni.. x sabar nk subcribe.
Back to top Go down
View user profile
fann
Member
Member


Posts : 16
Join date : 2013-10-10

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Tue May 26, 2015 9:54 am

rabbit wrote:
saya rasa sekarang semua orang ada main internet kan. quota internet cukupkah?? telco yang saya guna sekarang quotanya memang tak cukuplah. saya guna internet tiap tiap hari. bila saya mau bayar bill saya rasa takut lah. saya kena bayar lebih kerana tiap tiap bulan saya guna lebih quota. siapa ada masalah yang sama atau rasa telco yang anda guna sekarang tak syok? bolehlah cakap kat sini.

cara utk jimat data:
jgn pergi tengok movie ma~~ tu makan banyak data
jgn selalu pergi load gambar~~ tu makan banyak data juga
Back to top Go down
View user profile
lingling007
Member
Member


Posts : 1
Join date : 2015-05-26

PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Tue May 26, 2015 4:16 pm

Saya cadangkan guna internet quota jika perlu, tutp bila dah guna. kalau biar buka cmtu mmg tinggi la bil. kalau saya saya akan guna data jika perlu, kalau tempat yg ada wifi saya akan guna wifi. jimat klu cmtu.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: quota internet yang memang tak cukup   Today at 5:25 pm

Back to top Go down
 
quota internet yang memang tak cukup
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» There is NO recession on the internet
» The day the internet died.
» FINALLY... the internet affects politics as usual!
» Yang Wenli vs Universal
» Yang Zing (Cosmic Dragons) Arrived to TCG!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Cell phone, Smartphone and Related-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.