perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Aq dh terlebih belanja utk data plan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hebat123
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Wed Mar 18, 2015 1:05 pm

weyyyhh tolong la aq dh gune xpax utk 5 tahun dgn PPU tp rase cam nk tkr kpd telco yg lain
bayaran PPU ni mmg buat aq pokai la sampai xde duit nk beli seluar dgn baju baru kesian aq doh
Back to top Go down
View user profile
popolan
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2012-03-23

PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Wed Mar 18, 2015 1:54 pm

Customer XPAX mesti lari ke telco lain kan sebab charge PPU. Mana ade telco lain yg charge PPU. Mahal jugak PPU tu. Kalao saya, baik saya guna wifi je. Percuma WIFI kat mana2 cafe restaurant semua. Tak yah guna PPU tu.
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 29
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Thu Mar 19, 2015 4:30 am

Tak pernah ade masalah dgn Xpax, line dia stable, laju dan coverage luas. Cuma PPU tu masalah la, buat aq tak puas la. Xpax ni kenalah kasi pilihan kat kita, kalao blh pilih nak PPU ke tak kan bagus.
Back to top Go down
View user profile
nana88
Member
Member


Posts : 22
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Thu Mar 19, 2015 7:30 am

Sya boleh layar tenet tanpa had selepas terima mesej tu... ok jugak
Back to top Go down
View user profile
hebat123
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Thu Mar 19, 2015 10:34 am

aq gune prepaid camne klao tkr telco kena tkr nombor jgk ke?
dh lame doh aq gune nombor same lbh krg 10 tahun lbh
klao kena tkr nombor mmg menyusahkan aq kena hantar msg ckp aq dh tkr nombor
Back to top Go down
View user profile
jintarapom
Member
Member


Posts : 5
Join date : 2013-07-02

PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Fri Mar 20, 2015 5:01 am

hebat123 wrote:
aq gune prepaid camne klao tkr telco kena tkr nombor jgk ke?
dh lame doh aq gune nombor same lbh krg 10 tahun lbh
klao kena tkr nombor mmg menyusahkan aq kena hantar msg ckp aq dh tkr nombor

dh lame ye? klao nk tkr plan bleh la tp nk simpan nombor lame tu x pasti bleh try contact sykt telco
lagi2 mrk dh cancel plan ppu mrk dn tkr kpd 4g lte sedih klao phone ko xleh support 4g la
utk maklumat lbh lanjut bleh check url ni h t t p : / / w w w . x p a x . c o m . m y / i n t e r n e t
Back to top Go down
View user profile
popolan
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2012-03-23

PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Fri Mar 20, 2015 7:31 am

nana88 wrote:
Sya boleh layar tenet tanpa had selepas terima mesej tu... ok jugak

Member yg guna xpax plan bulanan pon tak bincang pasal sms ni pon. Bila telco2 ni kata tanpa had ertinya blh surf tanpa had tapi lepas quota mesti ade caj extra punya. PPU masih ade utk xpax. Skrg masa utk tukar telco la kalian.
Back to top Go down
View user profile
nana88
Member
Member


Posts : 22
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Fri Mar 20, 2015 1:04 pm

hebat123 wrote:
aq gune prepaid camne klao tkr telco kena tkr nombor jgk ke?
dh lame doh aq gune nombor same lbh krg 10 tahun lbh
klao kena tkr nombor mmg menyusahkan aq kena hantar msg ckp aq dh tkr nombor

PPU sudah tak ade dan lepas kuota habis boleh layar internet dgn percuma tapi speed slow sikit laa..Tapi kalau nak speed lebih cepat, saya boleh guna WiFi hotspot.. kamu check dulu la pelan baru dan tengok sama ada mau tukar nombor ke tidak.
Back to top Go down
View user profile
hebat123
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Sat Mar 21, 2015 6:39 am

nana88 wrote:
hebat123 wrote:
aq gune prepaid camne klao tkr telco kena tkr nombor jgk ke?
dh lame doh aq gune nombor same lbh krg 10 tahun lbh
klao kena tkr nombor mmg menyusahkan aq kena hantar msg ckp aq dh tkr nombor

PPU sudah tak ade dan lepas kuota habis boleh layar internet dgn percuma tapi speed slow sikit laa..Tapi kalau nak speed lebih cepat, saya boleh guna WiFi hotspot.. kamu check dulu la pelan baru dan tengok sama ada mau tukar nombor ke tidak.

ohh cam gini ak blh simpan dulu no. ak xyah susah2 nk pegi register smua
syukurlah cel xpax dgr permintaan customer mrk klao x ahhhh.... puiii
Back to top Go down
View user profile
rabbit
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2013-10-25

PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Sat Mar 21, 2015 2:20 pm

susanchong wrote:
Tak pernah ade masalah dgn Xpax, line dia stable, laju dan coverage luas. Cuma PPU tu masalah la, buat aq tak puas la. Xpax ni kenalah kasi pilihan kat kita, kalao blh pilih nak PPU ke tak kan bagus.

Saya suka guna prepaid sbb boleh kawal perbelanjaan saya.. Setiap bulan kalau saya dah capai kuota lepas 50%, saya akan terima SMS pemberitahuan.. Saya tak kisah bayar lebih, tapi line mesti janji cepat..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Aq dh terlebih belanja utk data plan   Today at 9:43 am

Back to top Go down
 
Aq dh terlebih belanja utk data plan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» President Herman Cain’s 999 Plan In Action
» Bogen Amp Data
» G-bites a similar plan
» Bad Boy ! "The Plan"
» RC 049 flying wing plan?????

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.