perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Teknologi tayar Michelin memang canggih

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
rabbit
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2013-10-25

PostSubject: Teknologi tayar Michelin memang canggih   Mon Aug 04, 2014 1:14 pm

hi semua, tiba2 nampak video ni dan terkejutnya saya masa tengok video ni
saya tak sangka tayar Michelin begitu canggih. saya baru tau kenapa semua ahli keluarga jadikannya sebagai pilihan utama. ia memang tahan lama dan selamat digunakan.
Back to top Go down
View user profile
mikkesho
Member
Member


Posts : 22
Join date : 2012-03-19

PostSubject: Re: Teknologi tayar Michelin memang canggih   Tue Aug 05, 2014 12:22 pm

laaa x kira bagaimana canggih, wak pon x kan selalu tukar tayar kereta kan?
ni sama dgn mendapatkan gajet atau smartfon yg terbaru je. bazir wang...
Back to top Go down
View user profile
luckystar55
Member
Member


Posts : 4
Join date : 2013-11-14

PostSubject: Re: Teknologi tayar Michelin memang canggih   Wed Aug 06, 2014 8:07 am

Sekarang ni kebanyakan tayar memang canggih, ia dapat bagi kepuasan setiap pelanggan dengan memberi keselesaan semasa memandu. Selama ni Michelin dah buktikan sebagai salah satu jenama yang terbaik. Michelin juga libatkan byk aktivitivi seperti The 2013 Asian Le Mans Series di mana Michelin sebagai penyumbang tayar rasmi bagi aktiviti ini pada tahun 2013 di Sepang. SElain itu, Michelin juga mengadakan aktiviti seperti Michelin Pilot Experience(MPE) di mana peserta dapat menguji tayar berlainan jenis atas kerata lumba seperri formula car, touring car etc.
Back to top Go down
View user profile
mango22
Member
Member


Posts : 20
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: Teknologi tayar Michelin memang canggih   Thu Aug 07, 2014 9:54 am

Michelin ada menyediakan tips keselamatan kepada semua pemandu. Sebenarnya kita perlu memeriksa dengan teliti keadaan Tayar bunga , tekanan dan penjajaran dan lain-lain supaya kita boleh mempunyai perjalanan yang selamat.
Di sini saya nak kongsikan beberapa langkah untuk menyemak tayar anda
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 29
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: Teknologi tayar Michelin memang canggih   Thu Aug 07, 2014 11:54 am

mango22 wrote:
Michelin ada menyediakan tips keselamatan kepada semua pemandu. Sebenarnya kita perlu memeriksa dengan teliti keadaan Tayar bunga , tekanan dan penjajaran dan lain-lain supaya kita boleh mempunyai perjalanan yang selamat.
Di sini saya nak kongsikan beberapa langkah untuk menyemak tayar anda

ehh tips ni memang guna la..dulu2 sy pon x tao bahagian mana nk check kete sebelum mandu..
dah kongsi kp abang adik sy, TQ~~~
Back to top Go down
View user profile
popolan
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2012-03-23

PostSubject: Re: Teknologi tayar Michelin memang canggih   Thu Aug 07, 2014 7:58 pm

yg paling penting tu adelah keselamatan kita lah, kena selalu periksa kereta dan tayar kita tau. sbb aku ni pernah hampir terlibat dlm satu kemalangan jln raya eh. ni adelah disbbkan olh aku jarang periksa tayar ku. jd mmg bahaya lah
Back to top Go down
View user profile
fann
Member
Member


Posts : 16
Join date : 2013-10-10

PostSubject: Re: Teknologi tayar Michelin memang canggih   Fri Aug 08, 2014 5:51 am

popolan wrote:
yg paling penting tu adelah keselamatan kita lah, kena selalu periksa kereta dan tayar kita tau. sbb aku ni pernah hampir terlibat dlm satu kemalangan jln raya eh. ni adelah disbbkan olh aku jarang periksa tayar ku. jd mmg bahaya lah

aduuhh hati2 la... periksa sgt penting! kalao ade masalah cam brek x fungsi mesti nak baikikan dulu mah... kalao x periksa akan sgt bahaya kan?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Teknologi tayar Michelin memang canggih   Today at 5:30 pm

Back to top Go down
 
Teknologi tayar Michelin memang canggih
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» The Michelin Woman
» Bridgstone Serenity All season

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Automotive Garaj-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.