perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
miss_fara_dilla
senior
senior


Posts : 62
Join date : 2009-04-11
Age : 29
Location : sitiawan,perak.

PostSubject: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Fri Apr 17, 2009 6:18 pm

Ramai yang bertanyakan bagaimana untuk survive dalam percintaan jarak jauh. Bermacam-macam perasaan yang merunsingkan, menyedihkan dan memeningkan bila kita berada dalam situasi cinta jarak jauh ini. Pelbagai dugaan dan cabaran yang perlu kita hadapi.

Sudah banyak cerita yang kita dengar mengenai perkara ini. Ada yang dapat survive dan ada yang kecundang. Menangis dan sedih yang amat sangat apabila si dia berubah hati disebabkan rasa kesunyian. Namun begitu, di sini, saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai bagaimana untuk survive dalam percintaan jarak jauh.

Percaya pada pasangan

Apabila kita berjauhan dengan pasangan, kita hendaklah percaya dengan si dia. Pernah baca 5 Tips dalam Berpasangan? Di dalam tips itu ada dinyatakan betapa pentingnya kita saling mempercayai dalam berpasangan ini. Percayalah pada si dia yang dia akan setia dan masih menyayangi kita walaupun kita berada jauh dari dia.

Setia walaupun jauh

Memang pelbagai dugaan yang kita hadapi apabila kita berjauhan. Ketika kita berjauhan, kita akan terasa sunyi. Orang yang selalu kita jumpa, tiba-tiba kini jauh dari mata. Dan apabila berjauhan, hati menjadi sunyi. Dan pada masa inilah kawan-kawan menjadi penyeri. Namun begitu, walaupun kita masih mempunyai kawan, kawan hanyalah kawan. Ceria bersama kawan tidak sama dengan ceria apabila kita bersama dengan pasangan kita. Di sini, ada yang kecundang. Ada yang bercouple dengan kawan disebabkan terasa sunyi. Fikirkanlah, apa perasaan pasangan kita bila dapat tahu yang kita tidak setia? Dan letakkanlah diri kita di tempat dia. Adakah kita akan gembira dan suka jika kita dibuat demikian?

Berjumpalah walaupun seketika

Jangan jadikan jauh itu sebagai alasan. Cinta perlukan komitmen. Cinta juga adalah tanggungjawab. Walaupun jauh, cuba cari masa untuk berjumpa dengan si dia. Andai kata si jejaka duduk jauh di utara semenangjung dan si gadis duduk di hujung selatan semenanjung, cuba cari masa yang sesuai untuk berjumpa. Paling tidak pun bila ada cuti panjang. Janganlah tidak berjumpa langsung. Sudah pasti rindu di hati akan semakin memberontak bila kita berjauhan. Jadi, apabila ada masa kelapangan itu, rancanglah untuk berjumpa. Sudah pasti ini akan mengeratkan lagi hubungan dan dapat mengurangkan rasa rindu itu.


Tanyalah khabar

Setiap malam sebelum tidur itu kalau boleh cuba hubungi si dia tanyakan khabar. Buat secara selang seli. Hari ini anda yang call dia. Esok dia pula. Dengan ini baru la sama-sama merasa susah dan senang. Jangan mengharapkan si dia sahaja yang akan call anda. Sudah pasti dia akan berasa sukar untuk menghubungi anda jikalau dia sahaja yang perlu call anda. Memang cinta perlukan komitmen tetapi ia akan menjadi sukar bila sebelah pihak sahaja yang memberikan komitmen. Jadi sama-samalah membantu dalam membina percintaan ini.

Sambut hari ulang tahun bersama

Sekiranya tidak sibuk, cuba sambut birthday atau ulang tahun per-couple-an bersama-sama. Sekiranya birthday itu jatuh pada hari bekerja, sambutlah bersama-sama pada hujung minggu tersebut. Luangkan masa bersama untuk seketika sudah pasti dapat mengembirakan antara satu sama lain. Walaupun perjumpaan itu hanya sementara, tetapi kenangan ketika berjumpa bersama-sama sambil menyambut birthday sudah pasti akan terpahat kukuh di hati. Mungkin anda akan tersenyum sendirian apabila mengenangkan kembali kenangan manis sebegitu.

Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah

Cinta jarak jauh memang sukar. Memang meronta-ronta hati bilamana rindu itu datang. Apabila keseorangan, sudah pasti kita akan terasa sangat kerinduan itu. Tetapi ingatlah, jangan jadikan jarak yang jauh itu sebagai pemusnah cinta anda. Jadikan ia sebagai satu cabaran yang akan memberikan anda lebih bersemangat untuk meneruskan cinta itu.

Akhir kata, walauapapun rintangan yang ada, jangan jadikan ia sebagai alasan dan penghalang. Tetapi jadikan ia sebagai sesuatu yang dapat menambahkan kasih sayang kita kepada si dia. Bila jauh kita akan merasa rindu bukan? Jadi jauh itu bukan satu perkara yang tidak baik cuma ianya merupakan salah satu cara untuk memupuk rasa kasih sayang kita dan mengajar kita untuk menjadi seorang kekasih yang setia.
Back to top Go down
View user profile http://biuti-secret.blogspot.com
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re : tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Fri Apr 17, 2009 6:29 pm



mmg setia
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Fri Apr 17, 2009 6:51 pm

bg aku cinta jarak jauh ni perlukan wang yang byk...serius..( kot2 nak check in ke ..kot2 je ek ..ye la lama tak jumpa kan ..wakakak..tapi bukan aku laa ) ..perlukan masa/wang yang byk..masa=kene cuti lama sikit ..wang=tambang pergi balik/makan..
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Fri Apr 17, 2009 9:14 pm

aku stuju ngan miss n lipanx...sbb awek aku jauh...tp bg aku lbh ske jauh..sbb bg mengelak kn maksiat...klu jpe pon jz cium tgn jer...huhu.. ....

mmg kte kua wit dan mcm2 lg...tp stiap percintaan perlukan perngorbanan,tiada e2...ape yg kte bina sia2 jer...understanding each other,tlg menlg,jujur pd dri n kekasih...insyaALLAH...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
miss_perak.gurlz
junior
junior


Posts : 29
Join date : 2009-04-17
Age : 28

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Sat Apr 18, 2009 4:23 am

caya lah..
ayat power..
hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/nottygurlz
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Sat Apr 18, 2009 5:15 am

cinta? mcm takde makne semua same
lau tak sane mesti kat sini n lau tk sini mesti kat sane yg nak wat hal
jarak jauh lak harapkan ayat je lah lau dekat lak asek nak jumpe jer
pastu lau bz dah sangka kite yg bukan2..bosan bosan..
ape pon mekaseh tu fara kongsi mklumat ni ok
keep it up gurl..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Sat Apr 18, 2009 8:09 am

cinta taida makne utk owg yg kecewa jer...sape yg x penah kecewa dlm bercinta??smua owg penah kn..sape yg xpenah skit ht??
smua owg penah...jikalau tiada kepercayaan pd org kte syg,dan dia pon cm2 gak...hub 2xkn kmne...sdg yg dkt pon gdh..apetah lg jauh..tp aku sbg laki aku xpenah aggp gaduh sbg 1mslh yg brt,,ape yg ptt laki wat adela be pro..u da man,u know 2 solve da probs dat comin in ur life(kate2 utk dri ku ini) ...jd la org yg sbr,jujur,amanah,BUANG EGO!!!!!!sft ni la yg akn hancur pasangan masing2..xkre jauh or dkt...byk kn berdoa..insyaALLAH...TUHAN e2 MAHA ADIL,DIA tawu ape DIA wat...

1..2..3..4..5.. ...fuhhhhhhhhhhhh......
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Sat Apr 18, 2009 8:11 am

miss_perak.gurlz wrote:
caya lah..
ayat power..
hehehe


ayat power lg...ni la yg daku lalui miss...
scare jujur ku kate kn dlm ni...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
darknessjoy
junior
junior


Posts : 13
Join date : 2009-04-16
Age : 33
Location : manjung perak

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Sun Apr 19, 2009 1:29 pm

cinta jarak jauh????...
best sgt ker???...
dah la x blh jumpa...
kalau gua,blh jadi mereng wooo...

gua mmg x suka cinta jarak jauh nie...
nak tingalkan awek seminggu pun gua x sanggup...
tapi kalau kena blayar,terpaksa tinggalkan gak laaa...
tapi blh mereng wooo kalau dok tgh laut tu...
dah la line tipon xder...


tapi,kalau hati tu mmg tabah,xper laaa...
mcm lie ngan fara...
gua doakan yg terbaik jerk utk best freand gua...
AMIN...
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Sun Apr 19, 2009 8:09 pm

tawu tape....tp xkn tade pompuan mereng kot.??rilex la....tgh laut pon ade ikn duyung...hahahahahahahaha..


:group:
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re : tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Mon Apr 20, 2009 8:00 am

darknessjoy wrote:
cinta jarak jauh????...
best sgt ker???...
dah la x blh jumpa...
kalau gua,blh jadi mereng wooo...

gua mmg x suka cinta jarak jauh nie...
nak tingalkan awek seminggu pun gua x sanggup...
tapi kalau kena blayar,terpaksa tinggalkan gak laaa...
tapi blh mereng wooo kalau dok tgh laut tu...
dah la line tipon xder...


tapi,kalau hati tu mmg tabah,xper laaa...
mcm lie ngan fara...
gua doakan yg terbaik jerk utk best freand gua...
AMIN...

amin dark mudah mudahan kekal la hendaknya
rezeki jodoh ditangan Allah S.W.T
kita merancang tuhan yang menentukan
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Tue Apr 21, 2009 5:41 am

cinta jarak jauh hmmm a.k.a PJJ la ni (Pehubungan Jarak Jauh) hehe..aku penah lalui situasi ni..satahun...actually tak jauh mana, dlm perak je tp sbb dia keje ngn kapal..g blyar b'bulan bila kene masanya..hmm jumpa at least 2 mggu skali bila dia x kene duty..selebihnya sms n call..tak byk blnje cz jrng dpt contact sbb keje dia menuntut disiplin yg tinggi .. perhubungan tak sp ke penghujung cz senyap cmtu jek lpas dia posting ke base..huh..ingat dok kat darat, blh rapat..alih2 jadi buaya darat atas dasar percaya akhirnya aku kecewa
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Thu Apr 23, 2009 2:37 pm

cinta jarak jauh nih perlukan pengorbanan yang tinggi. bagi orang yang tak sanggup nak berkorban, takyah ler sakit pale nakkan hubungan cinta jarak jauh. alangkan orang dah nikah pun boleh cerai-berai hanya kerana jarak yang jadi pemisah, apatah lagi orang yang tengah nak bercinta. hubungan masih rapuh, tak kukuh, dan ia adalah sesuatu yang tak pasti.

tapi bagi pendapat peribadi aku ler, biarpun jauh camner pun.... asalkan ada komitmen yang kuat antara dua pihak, insya Allah ok. yang pempuan nih faham, taklah nak cemburu buta je. yang lelaki pun sama, taklah menggatal plak biler cinta hati takde.

camner pun, kalo orang tu nak setia... dok kat kutub selatan pun dia boleh nak setia. kalo nak mencureng, dok serumah (kalo dah nikah maksud aku) dia akan mencureng gak.

pape pun, balik kepada isu sejauh mana kita sanggup berkorban untuk percintaan jarak jauh ni. diri sendiri kena kuat, tabah, tak boleh nak bermanje 24 jam, kena rasional, elakkan diri menjadi emosional, dan pro-aktif.

pada adikku yang sedang bercinta jarak jauh nih.. ehem2... good luck k? moga jodoh kekal sampai ke jinjang pelamin.. AMIN...
Back to top Go down
View user profile
:syira:
Moderator
Moderator


Posts : 103
Join date : 2009-04-12
Age : 27
Location : sitiawan,perak

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Fri Apr 24, 2009 12:44 pm

cinta jarak jauh

sedang mengalaminyee skrg

arap2 kekal hingga akhir hayat

perlukan kesetiaan..pengorbanan..kejujuran dan sma waktu dengannye
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Sat Apr 25, 2009 7:51 am

Cinta jarak jauh...MEMAHAMI,MENYINTAI,MEMPERCAYAI,MENGHORMATI<<Ini la yg aku amal kn slalu dlm percintaan
ia di pgl 4M DALAM BERCINTA..ALHAMDULILLAH...hub kami da 2thun lanjut nye..
1)sabar>>harus la sabar dgn kerenah si Dia(boy/gurl)..kdg2 ble jauh2 ni mcm2 la yg xkne...tp ble da reda ianya cme di sbbkn rindu yg menebal..pasangan kte cme perlukn perhatian kte utki belai sia.
2)jujur>>ini adala sifat NABI S.A.W..sifat mulia yg harus ade dalam dri dan stiap pasangan.slh satu HADIS NABI S.A.W yg ku pgg sampe skunk "JUJURLAH KAMU DI DUNIA INI WALAUPUN IANYA PAHIT(UTK DITERIMA),KERANA DI AKHIRAT SANA LG PAHIT BERBANDING DUNIA"
3)berterus-terang>>stiap yg berkapel or x mst la berterus terang dgn stiap pasangan masing2..spy tiada la penipuan dlm percintaan e2..xkre la jauh or dkt..
4)saling understanding>>memahami antara 1 same lain adela penting...byk yg gaduh or clash adela sbb masing2 xnk memahami dri or situasi masing2..sume nk tunjuk bgs n ego..sampe ble2 la xkn faham..
5)korban>>stiap suatu yg berharga ade pengorbanan nye,begitu gak la CINTA..stiap pasangan mesti wat pengorbanan terhadap si DIA(boy/gurl)..jika tiada e2...hye la sia2..ataupon di cop(kedekut)..nk kua sket wit pon xleh..xslah klu kte saling tolenrasi..susah same2,senang same2..;))
6)bertolak ansur>>bertolak ansur la antara pasangan kamu..mengalah la,cbe cri jalan yg mne masing2 jpe jalan kua,bkn bg la kusut hubungan 2..masing2 sayang,same2 berusaha selamat kn hubungan..;))
7saling maaf-memaafkn...dan yg ke-8..>>sentisa la bermaafan sblm tdo 2..mlm2 sblm tdo kn msj..mne la tawu 1 hr kte msj dgn dia kte terguris ht dia dgn kate kite..;))
8)saling cinta-menyintai...jikalu tida cinta..pupus la dunia e2..begitu juga la dgn stiap pasangan..jgn ber cinta krn perasaan kesian,sdh tgk dia,nk tolong la..jauh kn bercinta dgn perasaan begitu..ia akn membuat si DIA(BOY/GURL) lbh terluka jer..BERCINTA LA DENGAN SEPENUH HATI.INSYAALLAH AKAN DI BERKATI.

Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
scrollock
root_admin
root_admin


Posts : 66
Join date : 2009-04-25
Age : 38
Location : www.facebook.com/scr0ll0ckstore

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Sun Apr 26, 2009 8:18 am

Quote :
by :syira: on Fri Apr 24, 2009 5:44 pm
cinta jarak jauh

sedang mengalaminyee skrg

arap2 kekal hingga akhir hayat

perlukan kesetiaan..pengorbanan..kejujuran dan sma waktu dengannye

best nyer kata2 indah ni..wakaka kalau awek aku kata camni skunk gak aku nikah gan dia

ape2 pun jgn sedih2 k....kalau rasa susah cinta jarak jauh ni jgn le cari jauh2 cari je belakang umah tu.. lol!

akhirkata meh kiter hibur kan ati layan awek cun aku ni zassss


juz call me 'lock' ya http://print-ur-life.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/scr0ll0ckstore
tQah
junior
junior


Posts : 26
Join date : 2009-05-04
Age : 28
Location : perak,negeri sembilan,johor....

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Tue May 05, 2009 2:43 pm

ok,tq sbb wat tjuk ni.....
sy ni pun memg nga alami skrg ni....

memg susah cktla tp xpe,,,,insyaallah leh kn???



tQah leh :group:
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Tue May 05, 2009 11:26 pm

SALAM TQAH...INSYAALLAH BLEH...TP NTAH LA UTK AKU CMNE??AKU LALUI DGN RSE RINDU YG MEMBARA...HYE HAL YG KECIK JER..TP...NTAH LA...AKU SABAR JER...HOPE SUME BLEH SABAR....

____________________________________________________________________________________________
kipassusahsusahmati
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
dirra_honeybie88
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-04-13
Age : 28
Location : ampang

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Thu May 14, 2009 1:49 pm

cinta jarak jauh...... kecewa
make me fill......

Back to top Go down
View user profile
northstarz_angle
junior
junior


Posts : 15
Join date : 2009-09-01
Age : 25
Location : ampang, kL

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Fri Feb 19, 2010 9:29 am

erm..ble bce forum ni..ase sdey lak. angle da wt smua tips2 kt ats tp akhirnya angle kcwa gk. tp hbgn ktorg xadla lma cm da b'taun2. erm..klu ikotkn 21.5.2010 ni gnp 1 taun ktorg couple. tp nk wt cmne..b'enti d tgh jln. dye ad gurl len. angle bru je ptus ngn dye ujung bln 1. susanye nk lupakn dye. sok la befdy dye. msti dye bhgia smbut befdy ngn awek dye. yg angle kt cni m'mendm ase. taun 2010 ni taun pling malang n sdey wt angle. erm...pela nsib angle ni. hop Allah dpt m'beri ktenangn n k'tbhn yg tnggi tok angle. idup msti d truskn..tol x??! smga idup angle lbh baik slps pe yg b'laku ni..Amin..
Back to top Go down
View user profile
nmdia
Moderator
Moderator


Posts : 19
Join date : 2010-02-22
Age : 27

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Fri Mar 05, 2010 8:33 am



percintaan jarak jauh

sejauh pandangan dari mata yang tulus
menginginkn kesetiaan dari nya

sudah ku taruhkan 101% kepercayaan
tiada yg lain selain dirimu
setia disisi walau kita berjauhan



kekurangan diri ini ke yang memusnahknya
4 tahun bertahan.. sudah kau musnahkan





hampir aku percaya PJJ ni akan beterusan hingga ke akhirnya..
mujur aku sedar kau xlayak utk aku

you r not the best anymore

kesetiaan ku dibalas kecurangan mu<<<<



senget nye kau percaya kn kau...



semoga yang menghadapi PJJ tabah menghadapi ujian
Back to top Go down
View user profile
cikpetom
Member
Member


Posts : 5
Join date : 2010-03-05
Age : 28
Location : sydney,Au

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Fri Mar 05, 2010 5:50 pm

paling penting: berdoalah sellalu
Back to top Go down
View user profile http://nurulexplicit88.blogspot.com
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Tue Aug 10, 2010 6:01 pm

kecewa
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Tue Feb 01, 2011 2:24 pm

percintaan jarak jauh perlukan kejujuran, kesetiaan dan ketulusan.

kalo mende tu susah nak wat..

salju cadangkan nikah jelah terus..

Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Tue Feb 01, 2011 3:55 pm

alhamdulilah.. dah nikah .. terbang

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh   Today at 5:24 pm

Back to top Go down
 
tips untuk survive dalam percintaan jarak jauh
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Some very basic tips from a new user
» How would you survive being trapped?
» Household tips
» Tips on how to better drybrush metallics?
» Gaming Table Creation Tips

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.