perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Kenapa kaki selalu rasa kebas?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
chuge
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Kenapa kaki selalu rasa kebas?   Mon Mar 10, 2014 11:34 am

kaki member aku selalu rasa kebas eh kebelakangan ni. die ni pesakit kencing manis dh bbrp dh. tp kaki die rasa kebas kebelakangan ni je. kadang2 die nk jln pon susah sgt tau. x dpt p berlancong lg dh. korang ade apa pe cadangan utk merawat kekebasan kaki ni x?
Back to top Go down
View user profile
luckystar55
Member
Member


Posts : 4
Join date : 2013-11-14

PostSubject: Re: Kenapa kaki selalu rasa kebas?   Mon Mar 10, 2014 8:00 pm

1 daripada 7 orang dewasa di Malaysia adalah pesakit kencing manis. Lekas pi jumpa doktor pakar.
Says/Profile/Articles/2013/11/10/Stopping-a-Malaysian-epidemic-called-diabetes.aspx/
Back to top Go down
View user profile
hebat123
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Re: Kenapa kaki selalu rasa kebas?   Wed Mar 12, 2014 7:44 am

ayah sy dah lima tahun dpt penyakit kencing manis..
kesian sy tengok dia tiap-tiap malam tidak boleh tidur lena sebab kakinya asyik sakit..
sy ada bagi dia cuba byk jenis ubat tapi dia rasa kurang selesa lepas makan ubat..
emak rakan sy ada makan Live-well MECOMIN dan bagi tau sy livewell memang bagus..
ayah sy dah makan beberapa bulan dan kakinya kurang sakit..
sekrg ayah sy semakin sihat..
Back to top Go down
View user profile
cjaeyun
Member
Member


Posts : 13
Join date : 2012-09-16

PostSubject: Re: Kenapa kaki selalu rasa kebas?   Thu Mar 13, 2014 9:28 am

i think vegetarian will have this nerve damage problem too.
as the are lack of calcium and other nutrient from meat.
correct me if i am wrong.
Back to top Go down
View user profile
catwang
Member
Member


Posts : 17
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Kenapa kaki selalu rasa kebas?   Thu Mar 13, 2014 6:42 pm

ye aku stuju dgn hebat123! makan supplement adelah best! dpt mengurangkan kesakitan tu.
tp pon kena ade lah tabiat hidup dan pemakanan yg sihat gak!
mengurangkan makanan manis, buat senaman supaya mengurangkan keberatan badan dn sbg nye...
Back to top Go down
View user profile
simson
Member
Member


Posts : 18
Join date : 2013-12-12

PostSubject: Re: Kenapa kaki selalu rasa kebas?   Thu Mar 13, 2014 9:12 pm

Dulu kaki saya selalu kebas dan sakit nak nangis. Saya ada kencing manis.. Sedih sebab org kata memang sukar ubati, ramai pesakit biar macam tu aje.. Suatu hari, aku terbaca catalog Livewell di farmasi Caring, aku cuba saja apa2 yang dapat bantu. Sehari 1 sebiji 3 kali, beberapa bulan kemudian, saya dah sembuh dengan byk. Tak sangka Mecomin tu bagus la. Anda boleh baca di laman web sebelum cuba.
http://www.livewell2u.com/products.php?p=mecomin
Back to top Go down
View user profile
montyashley
Member
Member


Posts : 8
Join date : 2011-11-16

PostSubject: Re: Kenapa kaki selalu rasa kebas?   Mon Mar 17, 2014 3:54 pm

hebat123 wrote:
ayah sy dah lima tahun dpt penyakit kencing manis..
kesian sy tengok dia tiap-tiap malam tidak boleh tidur lena sebab kakinya asyik sakit..
sy ada bagi dia cuba byk jenis ubat tapi dia rasa kurang selesa lepas makan ubat..
emak rakan sy ada makan  Live-well MECOMIN dan bagi tau sy livewell memang bagus..
ayah sy dah makan beberapa bulan dan kakinya kurang sakit..
sekrg ayah sy semakin sihat..

mak cik i pon ada cuba ubat ni..tapi efect tu lmbat ssikit...lebih kurang dlm 2 - 3 bln baru nampak perubahan..so far sampai skrg ok la
Back to top Go down
View user profile
catwang
Member
Member


Posts : 17
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Kenapa kaki selalu rasa kebas?   Mon Mar 17, 2014 3:59 pm

montyashley wrote:
hebat123 wrote:
ayah sy dah lima tahun dpt penyakit kencing manis..
kesian sy tengok dia tiap-tiap malam tidak boleh tidur lena sebab kakinya asyik sakit..
sy ada bagi dia cuba byk jenis ubat tapi dia rasa kurang selesa lepas makan ubat..
emak rakan sy ada makan  Live-well MECOMIN dan bagi tau sy livewell memang bagus..
ayah sy dah makan beberapa bulan dan kakinya kurang sakit..
sekrg ayah sy semakin sihat..

mak cik i pon ada cuba ubat ni..tapi efect tu lmbat ssikit...lebih kurang dlm 2 - 3 bln baru nampak perubahan..so far sampai skrg ok la

mmg mcm tu..ni supplement la bkn ubat ajaib ler...makan supplement tu mmg biasa ambil masa berbulan2...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kenapa kaki selalu rasa kebas?   Today at 5:16 am

Back to top Go down
 
Kenapa kaki selalu rasa kebas?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Rang Rasiya Written Update: 17 Feb 2014"Kaki plans Parud wedding next week"
» Rangrasiya : Rudra's family sees Paro:Kaki orders Paro out !! WU+VU
» Repotting a mame
» SBS Rangrasiya Segt 04Feb14 "Paro pillion rides with Rudra" pics & Video added
» RANGRASIYA: THE FLASHBACK JAN 22-JAN 24 EPISODES WITH PICS

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::TIPS KESIHATAN::..::HEALTY TIPS::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.