perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Tayar mahal masih ada org beli ?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fann
Member
Member


Posts : 16
Join date : 2013-10-10

PostSubject: Tayar mahal masih ada org beli ?    Mon Dec 16, 2013 9:14 am

selepas buat survey utk harga tayar, harga yg paling tinggi tu Michelin.. tapi i nk tanya sama ada kualitinya selaras dgn harga dia tak ? 
Harga ni utk saiz rim 15" . Tengok harga dia, Michelin RM150++ mahal drp Falken. kalo bagi ko, macam mana nk pilih ?
Michelin XM2 - RM285 3S Specialists Ara Damansara 
Continental CC5 - Rm 200 Hin Leong Klang
Falken ZE322 selling at- RM135 Tee 3 Auto & Tyre Service Sdn Bhd
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 29
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: Tayar mahal masih ada org beli ?    Tue Dec 17, 2013 8:01 am

rm85 saja beza dengan continental? jenama michelin mmg terkenal dengan kualiti dan efisien. Aku dengar baru-baru ni mereka ada promosi... free cooler bag atas pembelian 2 tayar. untung kan?
http://www.michelin.com.my/Buying-Guides/Promotions/Spotlight/1.html
Back to top Go down
View user profile
pluggertorn
Member
Member


Posts : 23
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: Tayar mahal masih ada org beli ?    Wed Dec 18, 2013 2:46 pm

Wah...mahalnya! x upaya nak beli lah....
Back to top Go down
View user profile
magicbean0000
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2013-10-11

PostSubject: Re: Tayar mahal masih ada org beli ?    Thu Dec 19, 2013 2:53 am

cuba fikir, kalo tayar tu lebih tahan lama dan longer mileage, maksudnya kita dapat jimat petrol kan? dan secara langsung, kita dapat jimat wang.
Back to top Go down
View user profile
hooyamys5
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2013-10-09

PostSubject: Re: Tayar mahal masih ada org beli ?    Fri Dec 20, 2013 6:06 pm

Kalao produk yg kamu beli tu berkualiti mahal sikit pun x apa...sebab kamu bayar untuk mendapatkan warranty dan keselamatan.
Macam Michelin energy XM2..mmg stable sgt dlm permukaan jalan yg kering atau lembap.Juga selesa dlm perjalan panjang.


Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Tayar mahal masih ada org beli ?    Today at 5:33 pm

Back to top Go down
 
Tayar mahal masih ada org beli ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Zee TV’s Asad, Zoya to say ‘Qubool Hai’ at the Taj Mahal
» it's A Taj Mahal wedding for Asad and Zoya :Zee
» SBS Qubool Hai segt 15Feb14 "Asad builds Taj Mahal for Zoya"
» Are u ready for JODHA MAHAL??
» IPK Members Creations gallery!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Automotive Garaj-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.