perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Camne rawat kesakitan lutut

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
popolan
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2012-03-23

PostSubject: Camne rawat kesakitan lutut   Mon Dec 09, 2013 9:34 am

aku 49 tahun dh skang. mungkin dh tua gut, lutut asyik rasa sakit dan ni menyebabkan aku x dpt gi main badminton dgn member..aku rasa mungkin kesakitan ni disebbkan olh overweight gut.. dan bila nak naik tangga pun payah lah, atau bila turun, susah nk naik plak..sesiape kat sini ade masalah yg sama x? lutut ku mmg ras sakit terutamanya bila main badminton..tlg bg cadangan camne nk rawat kesakitan ni..
Back to top Go down
View user profile
nana88
Member
Member


Posts : 22
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Mon Dec 09, 2013 9:15 pm

Popolan, dah berapa lama sakit lutut? Sakit tu teruk ke? Ke sekali sekala datang? Mungkin Osteoarthritis. Tulang lembut ( cartilage) dah haus menyebabkan Osteoarthritis. Biasanya berlaku pada orang yang obes. Aku cadang awak pi jumpa Pakar tulang dan sendi. Mereka pakar dalam bidang ni dan dapat bantu awak.
Back to top Go down
View user profile
mango22
Member
Member


Posts : 20
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Tue Dec 10, 2013 7:10 pm

Osteoarthritis dapat dihindari dengan mempunyai gaya hidup yg sihat seperti bersenam setiap hari dan menjaga berat badan sebab ia merupakan faktor yg penting agar bobot yg ditanggung oleh sendi menjadi ringan. Jangan merokok dan minum arak yg terlampau byk jika tak mau diserang penyakit sakit lutut pd masa yg akan datang.
Back to top Go down
View user profile
catwang
Member
Member


Posts : 17
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Thu Dec 12, 2013 8:43 am

skrg ni ku tgh makan Livewell Ostesamin tambah Chondroitin, erm dh makan selama 3 bulan dh sbb dulu lutut aku pun selalu rasa sakit, langsung x dpt jln tau
tp skang lutut dh rasa sembuh byk, blh jln dan turun tangga dh.
tengok sini utk maklumat lanjut: http://www.livewell2u.com/products.php?p=ostesamin
Back to top Go down
View user profile
simson
Member
Member


Posts : 18
Join date : 2013-12-12

PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Thu Dec 12, 2013 8:23 pm

Orang tua-tua memang senang dapat Osteoarthritis, orang muda sekarang pun ada yang kena. Kawan rapat saya suka daki bukit, dia daki tiap hari dan larin turun bukit, lutut dia dah rosak. Kadang kala dia jalan pun susah, nak buat senaman memang susah, dia selalu makan pil tahan sakit. Tengok tukang urut cina pun banyak kali la tapi tak sembuh pun.
Back to top Go down
View user profile
mikkesho
Member
Member


Posts : 22
Join date : 2012-03-19

PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Mon Apr 07, 2014 9:48 am

catwang wrote:
skrg ni ku tgh makan Livewell Ostesamin tambah Chondroitin, erm dh makan selama 3 bulan dh sbb dulu lutut aku pun selalu rasa sakit, langsung x dpt jln tau
tp skang lutut dh rasa sembuh byk, blh jln dan turun tangga dh.
tengok sini utk maklumat lanjut: http://www.livewell2u.com/products.php?p=ostesamin
hye! abang aku pon ade masalah yg sama iaitu kesakitan lutut. dia pakai suntikan steroid stiap 3 bulan. tp aku member ku kata bhw steroid tu akan membawa byk side effect nnt. jd aku risau gak lah! korang rasa nk berhenti suntikan steroid tu ker? klo makan supplement Livewell mmg best ker?
Back to top Go down
View user profile
nana88
Member
Member


Posts : 22
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Mon Apr 07, 2014 7:45 pm

Suntikan steroid ada baik dan buruknya, ia memang boleh kurangkan sakit serta merta, tapi keburukannya ialah, kelegaaan suntikan cortisone hanya sementara saja.
http://www.webmd.com/osteoarthritis/features/injections-for-osteoarthritis-pain
Back to top Go down
View user profile
rabbit
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2013-10-25

PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Wed Apr 09, 2014 2:19 pm

mikkesho ambil suntikan steroid memang ada side effect yg sgt buruk..doktor je boleh bagi suntikan..
tau tak steriod boleh menyebabkan perubahan warna kulit, membawa kepada kerosakan rawan serta kanser. jika tak percaya tengok sini http://bodybuilding.about.com/od/supplementationbasics/a/steroiddangers_2.htm
Back to top Go down
View user profile
melindaapang
Member
Member


Posts : 16
Join date : 2013-10-24

PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Thu Apr 10, 2014 8:13 am

aku ni ade masalah kesakitan lutut jg. dan ari tu aku nampak blogger ni intro supplement Livewell jg eh! lepas baca blog die rasa best gak! nk cuba hihi..
ni blog die : http://www.taufulou.com/2014/03/31/livewell-ostesamin/
Back to top Go down
View user profile
yuenfen
Member
Member


Posts : 5
Join date : 2014-04-10

PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Thu Apr 10, 2014 7:37 pm

Cara yang paling baik untuk sembuh ialah dari dalam hingga ke luar, misalnya makan supplement atau buat sikti senaman. Suntikan hanya sementara tahan sakit aje. Supplement akan bantu dalam jangla masa yang panjang
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Camne rawat kesakitan lutut   Today at 5:24 pm

Back to top Go down
 
Camne rawat kesakitan lutut
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::TIPS KESIHATAN::..::HEALTY TIPS::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.