perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Pening lah, nak pilih pelan ape ni

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mikkesho
Member
Member


Posts : 22
Join date : 2012-03-19

PostSubject: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Tue Nov 26, 2013 6:50 pm

ala byk sgt pelan kat pasaran skang, nk pilih pon payah lah
sbb aku baru habis kontrek jer, nasib baik lah dh siap byr smua..
sbb yg aku pakai tu mahal sgt eh, terutamanya bila aku call ke telco yg lain
bil aku Rm300 lebih ahh!! mahal giler
korang pakai pelan ape skang ni? blh intro kat aku x?
Back to top Go down
View user profile
chuge
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Tue Nov 26, 2013 6:53 pm

Sekarang ada banyak plan dalam [pasaran, ada yang bagi free call serta free sms… Jangan pilih silap, nanti kena bayar lebih tak berbaloi lah!! Pilih yang murah dan baik
Back to top Go down
View user profile
joyceben
Member
Member


Posts : 1
Join date : 2013-11-27

PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Wed Nov 27, 2013 4:20 am

dah la, tak de orang guna sms ..bayk guna whatsapp FB saje. Sms & pangilan sgt mahal tau, terutama call ke network lain @@
Back to top Go down
View user profile
catwang
Member
Member


Posts : 17
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Thu Nov 28, 2013 12:53 pm

tp yg penting tu kena pastikan u dh baca smua syarat2 yg dikenakan dulu sebelum sign up.. sbb kadang2 pelan yg murah tu ade byk caj2 lg tau..kena berhati2 lah..
Back to top Go down
View user profile
drekyee
Member
Member


Posts : 11
Join date : 2012-01-01

PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Fri Nov 29, 2013 5:48 am

Kalau boleh anda boleh lihatlah plan dari Celcom, First Talk & Surf!
Ia membekalkan free Call dan SMS, lagipun call ke semua talco pada kadar yang sama…
[Only admins are allowed to see this image]
Back to top Go down
View user profile
cjaeyun
Member
Member


Posts : 13
Join date : 2012-09-16

PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Fri Mar 14, 2014 9:44 am

siapa kata tak ada orang guna sms,
kan sms 90% sampai, padahal, apps apps tu tak sampai sampai pun.
saya nak data yang lebih sikit and murah,
apa uolls guna , beritahu saya jer!
Back to top Go down
View user profile
maymay6786
Member
Member


Posts : 10
Join date : 2012-01-01

PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Mon Mar 17, 2014 6:10 am

alah... jgn depends pada 1 devide la... i guna phone I untuk calling and sms shj... tapi pun ada device only application.... I mmg takut virus lol..... all in one punya package macam tu.. tak sesuai untuk I
Back to top Go down
View user profile
hotroll
Member
Member


Posts : 13
Join date : 2013-07-03

PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Tue Mar 18, 2014 9:40 am

cjaeyun wrote:
siapa kata tak ada orang guna sms,
kan sms 90% sampai, padahal, apps apps tu tak sampai sampai pun.
saya nak data yang lebih sikit and murah,
apa uolls guna , beritahu saya jer!

ni kan Celcom Talk and Surf ade promo baru....cuma rm40 sebulan dan dpt 1gb data free ni
tp promo ni tak lama jd klo nak kena cepat la... tgk ni

www_celcom.com.my/personal/promotion/talkandsurf2?pid=1360826467841


Last edited by hotroll on Thu Mar 20, 2014 10:34 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
sc3ml
Member
Member


Posts : 5
Join date : 2013-07-01

PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Wed Mar 19, 2014 7:19 am

i pon nak surf dan call telco sekali krn skrg hanya call je...data charges mahal pulak
kdg2 i travel pon nak share gambar yg i tangkap guna smartphone tp x blh la
kena balik hotel guna wifi aikss celcom ni blh caye la i nak try ni
Back to top Go down
View user profile
songsim
Member
Member


Posts : 2
Join date : 2012-11-06

PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Thu Mar 20, 2014 10:32 am

aiya! semua promotion ni... bagi free 3 bulan..lepas tu baru untuk.. sama sekali dengan promotion others telco..
I hanya guna apa yang saya ada.. prepaid services sahaja!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pening lah, nak pilih pelan ape ni   Today at 5:25 pm

Back to top Go down
 
Pening lah, nak pilih pelan ape ni
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Cell phone, Smartphone and Related-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.