perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Sesiapa pernah beli smartphone dari China? Berkesal?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nuseetan
Member
Member


Posts : 10
Join date : 2013-07-21

PostSubject: Sesiapa pernah beli smartphone dari China? Berkesal?   Thu Nov 14, 2013 1:26 pm

Saya guna Android phone dari China. Betul2 ada banyak problem la. Siapa dah pengalaman yang sama? Phone saya ni selalu hang sejak say beli. Beterinya juga habis cepat. Selalu kena guna powerbank. Adui!!! Tak tahan ni. Boleh recommend smartphone yang branded dan budget saya ni RM 1500-RM 1700.
Back to top Go down
View user profile
dycam111
Member
Member


Posts : 1
Join date : 2013-11-14

PostSubject: Re: Sesiapa pernah beli smartphone dari China? Berkesal?   Thu Nov 14, 2013 1:29 pm

Bagi saya, smartphone tu boleh check mail, ambil gambar yang ok , call out and whatapps cukup la tu. Tak payah selalu tukar phone yang baru. Saya guna iphone 4s saya ni dah lama dah. Saya boleh upgrade OS saya dan new features masuk juga.
Back to top Go down
View user profile
luckystar55
Member
Member


Posts : 4
Join date : 2013-11-14

PostSubject: Re: Sesiapa pernah beli smartphone dari China? Berkesal?   Thu Nov 14, 2013 4:43 pm

Tak semestinya beli phone yang mahal2. mahal tak semestinya bagus. Harga sederhana pun boleh dapat phone bagus.. Lagi pun sekarang teknologi semakin canggih, phone baru asyik keluar setiap 3 bulan. Tak larat nak kejar trend, saya masih guna HTC YANG LAMA.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sesiapa pernah beli smartphone dari China? Berkesal?   Today at 10:53 pm

Back to top Go down
 
Sesiapa pernah beli smartphone dari China? Berkesal?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» China cream tea tray with two lions astride a shield
» Star China Company - renamed "Paragon" in 1919
» 22.05.2012 Air China 747
» Horse Made in China
» NEW birds figures from China :D

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Cell phone, Smartphone and Related-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.