perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Tayar performance , jarak tempoh panjang ?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pluggertorn
Member
Member


Posts : 23
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Tayar performance , jarak tempoh panjang ?    Mon Oct 07, 2013 2:04 pm

Ingin tahu sama ada teknologi tayar seperti rubber, tekanan angin dan tread pattern ni yg mempengaruhi jarak tempoh dan petrol penggunaan ? sebab i dh baca beberapa artikel online, ada org kata performance tires makan petrol, ada org kata jimat petrol.. yg mana betui ni ?
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 29
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: Tayar performance , jarak tempoh panjang ?    Tue Oct 08, 2013 2:46 pm

Bagi saya, paling penting ialah sifat seorang pemandu. Tak kira apa jenama tayar yang dia guna, biarpun yang termahal dan terbaik, kalao tabiat memandunya buruk, kemalangan tetap akan berlaku.
Back to top Go down
View user profile
hooyamys5
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2013-10-09

PostSubject: Re: Tayar performance , jarak tempoh panjang ?    Wed Oct 09, 2013 3:25 pm

sebenarnya Bunga tayar mmg amat penting ...tau x macam mana membolehkan tayar lebih tahan lama? Kalao nak tahan lama mesti guna pressure yg betu masa masuk anginl..ni! Semua jenama tayar mempunyai teknologi sendiri yg istimewa...sebab tu..performance dan kualiti pun berbeza
Back to top Go down
View user profile
fann
Member
Member


Posts : 16
Join date : 2013-10-10

PostSubject: Re: Tayar performance , jarak tempoh panjang ?    Thu Oct 10, 2013 11:54 am

kadang-kala prestasi tayar juga tergantung pada reka bentuk dan kuality tayar tersebut... selain tu, cara memandu juga memainkan peranan yang penting.. kalao tak jaga sikit, tayar tentu botak cepat. tapi tau x kamu pilih tayar yg bagus akan dpt jimat 20% petrol! cuba tengok clip ni akan ajar anda
Back to top Go down
View user profile
magicbean0000
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2013-10-11

PostSubject: Re: Tayar performance , jarak tempoh panjang ?    Fri Oct 11, 2013 1:11 pm

Dulu saya mmg x faham langsung apa beza tayar A dgn B...asyik tukar saje...mmg sgt boros wang!
Selepas tu ... buat research betul2 baru faham apa beza! lepas tu Saya pakai Michelin Energy XM2 sebab kualiti terjamin! yg penting saya x suka yg bunyi kuat..yg ni sunyi sungguh
sekarang macam ada promotion..kalao minat kena order sekarang dah



michelin.com.my/Buying-Guides/Promotions/Spotlight/3.html
Back to top Go down
View user profile
wcx_yamaha
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-26
Age : 27
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Tayar performance , jarak tempoh panjang ?    Mon Oct 14, 2013 6:35 pm

klu kete viva brpe harga tayar dia
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Tayar performance , jarak tempoh panjang ?    Today at 3:06 pm

Back to top Go down
 
Tayar performance , jarak tempoh panjang ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Rock Crawling obstacle course suggestions for Bt Panjang Event on 25 Sep 11
» Where to buy RJ London (West area)
» Happy Birthday Alex GIMLI

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Automotive Garaj-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.