perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Lokasi menarik kt tempat korang /hangpa/mu

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Lokasi menarik kt tempat korang /hangpa/mu   Fri Apr 17, 2009 2:20 pm

citakan tempat menarik di tempat korang
bley la survey utk buat meetup ke, lepak ke, xpun mandi mandi...kot2 nak gath ke ape ke


Lokasi : Taiping, perak

1) semesti nya la zoo taiping..muahaha..besar gila zoo ni ..dah ada safari night..ari biasa kul 8.00mlm sampai kul 12.tgh mlm je..ari minggu 8.00 mlm sampai 1 pagi..pi ngan awek syok..line agak klear .. :

2) tidak di lupakan lake garden taiping..rasa nya semua tau kot tempat ni..kalau bawak famili berkelah kelah best la..kalau kapel..jgn la..ramai pencegah maksiat skang ..nt kena tangkap..

3) air terjun pun ada jugak kat taiping ni ..air terjun taman suria..dgn burmesee pool..2 tmpat ni je yang top..

4) bukit larut/maxwell hill..ok la jugak tempat ni..nak naik atas kena naik jip..nak jalan kaki pun boleh ..tapi dekat 3 jam baru sampai ( pengalaman aku 6 tahun yg lalu ) wakaka dah lama aku tak pi b.larut ni

5) tempat makan?...yg popular kotiaw doli dgn mee udang kuala sepetang..udang byk gile..aku selalu lepak mamak je :

6) kolam air panas..kat jalan nak pi TRONG..akan nampak belah kiri..kira nampak la sign board dia ..nak masuk kene bayar rm2..mandi la sampai lebam

7) nak tgk wayang pi la TAIPING SENTRAL yang baru di bina setelah sekian lama taiping tak de wayang..akhir nya ada :

tu je la kot aku rasa tempat2 kat taiping ni..sbb taiping ni byk bangunan otai2 ( bgunan sejarah/lama2 ) yang pada aku best pi kalau kita dah berkeluarga/pi konvoi dgn kawan2..kalau yg jenis kapel2 ni ntah la..taste masing2..



cita lak pulak tempat hangpa apa yg best ek ..
kot2 aku nak pi jalan2 ka..kawan2 ka..boleh kita tau info sikit2 mana yg best ..
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Lokasi menarik kt tempat korang /hangpa/mu   Fri Apr 17, 2009 2:48 pm

lau citer sal kat sabah leh tak abg
takkan kot abg nak p sabah kot
lau nk p sabah pon apa salahnya ::-J:

bnyk tempat menarik tp anis lom tau lg cmner nak citer ni so tunggulah anis dapat
info tentang tempat menarik kat sabah ni coz anis ni anakmak
so jarang kuar rumah terperuk lam bilik jer ngadap pc :-P:

antara tempat yg anis tau kat sabah ni kat LOKAWI,kat PANTAI MANIS dekat
papar,then kat SIMPANG MENGAYAU KUDAT ade pulau kelambu..
memang syok nak citer on tak pass lg tentangnya : sebab sekali je pg 2 tahun lepas :
then sebelah selatan tu kat sandakan (eh yeke sandakan tu selatan sabah : )
ha kat sana bnyk tempat best nak p contoh sepilok,taman buaya ke,n kat pantai nye lak
leh p pasir puteh ke dekat ngan batu sapi sandakan..hmm rase dah 4 tahun tak g sandakan
saje je citer tempat2 tu walau citer tak lengkap : saje nak menyemak rogol topik abg :
ni mesti abg ponin ni sal anis citer tempat2 at sabah lak
ape pon thanks bukak topik ni abg n kita tunggu lak user lain bg respon kat topik ni :
ape komen depa.. :

lai lai mai komen ::-P:

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Lokasi menarik kt tempat korang /hangpa/mu   Fri Apr 17, 2009 2:51 pm

kalau nak cita tempat2 tu better buat la no 1) 2) 3) 4 ) tak pening nak baca ok
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Lokasi menarik kt tempat korang /hangpa/mu   Today at 5:37 pm

Back to top Go down
 
Lokasi menarik kt tempat korang /hangpa/mu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.