perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Mengembalikan “Show Hidden Files and Folders”

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Mengembalikan “Show Hidden Files and Folders”   Sat Apr 11, 2009 6:28 pm

Dalam Folder Options, pilihan untuk “Show hidden files and folders” tiada, cuma tinggal “Do not show hidden files and folders” sahaja. Macam mana nak selesaikan masalah ni?

Ikuti langkah-langkah di bawah untuk menyelesaikan masalah ini:

1. Buka Registry Editor dengan menaip “regedit” pada kotak Run
2. Pergi kepada nilai ini: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvancedFolderHidden
3. Perhatikan nilai “Type”. Tukar data bagi nilai “Type” tersebut kepada “group”.
Back to top Go down
View user profile
Kill-Vearn
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-04-15
Age : 31
Location : KL

PostSubject: Re: Mengembalikan “Show Hidden Files and Folders”   Sun Apr 19, 2009 2:23 am

hurm nice info.. mcm aku yg mls ni tak guna menda ni.. aku klik aje script yg telah siap sedia.. sape nak bg taw.. huhu...
Back to top Go down
View user profile http://killvearn.com
 
Mengembalikan “Show Hidden Files and Folders”
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Bristol Model Engineering Show
» Anyone remember the tv show "Hunter"?
» Hidden Counter Ideas
» BADASS cruise night and car show meets for spring/summer?
» Find the Hidden Music Bands in this Picture

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::Warez::. :: .::SOFTWARE-PC::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.