perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Fri Apr 17, 2009 12:47 pm

antara byk byk network provder korang suka?
apa kebaikannya?
provider mana yg bleh bg benefit yg lebih byk?

biar aku mula kan ...aku plak pakai 017..selalu dapat reward/gift/bonus dpd hotlink..hehehe ..lagi pun member dalam phone book 99% pakai maxis/hotlink...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Fri Apr 17, 2009 12:53 pm

hmm gelar diri admin je lah aek sebab dah id pon name admin..
admin lak sejak dok semenanjung tahun 2007 dulu smpai skrg pakai
maxis/hotlink..n ade satu nombor iaitu nombor lame admin
daftarkan gune line..bulan2 just RM150 jer..tp ni pon lom g settle g coz bz takde mase
tu yg pakai prepaid..lagi pon kebanyakkan kwn2 pon pakai maxis..family sendiri jer
kebanyakkan pakai celcom..huhu

tgk ape lak komen user lain..
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Fri Apr 17, 2009 5:44 pm

aku ni klu gne bab2 wit ni aku byk menilai....ape yg aku npk skunk ni..msg2 ade klbhn...tp bg aku utk jmt,byk free or sng dpt line/network coverage kuat...bek la gne clcm or digi...sbb aku da serik nk gne mxs...cz cm lancau...tp lancau2 pon aku gne mxs sbb nk kontek yg mxs jer...spy sng...lgpon rmai kwn2 aku da gne clcm n digi...dorg ckp dpt byk bonus drpd hotlink/mxs...sape x jeles tgk adk ko sndri dpt topap free rm30 dr clcm...aku yg da gne mxs lame pon x dpt cm2...hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.

Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
en.izz
junior
junior


Posts : 12
Join date : 2009-04-16
Location : sempadan ngan negeri melaka, selangor n pahang

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Fri Apr 17, 2009 6:04 pm

aku dulu layan celcom,..
tp time study semua pki mxs satu kelas lak,..
aku pun tukar,..
pastu celcom de bt promot uox,..
murah gile,..
call 15sen seminit x kira no mane pun same la ngan video call pun,..
mesej ngan celcom 1sen, lain no 6sen,..
gile murah,..
buat 8pax lagi la,..
call 10sen,..
sms setengah sen,..
line 3g celcom pun senang dpt,..
hehe
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Fri Apr 17, 2009 8:58 pm

aku stuju ngan ko...huhu...
clcm jer sng dpt skunk ni...
aku skunk gne line clcm...
wat ngan awek aku...huhu
3g,sms.mms free..klu call lak 40jam utk 1bln..
klu org len(yg clcm)..murah gle...
klu no mxs 2 aku kol rilex jer...
tp ble dak2 mxs lak nk kol...
glabah jer...(tkt kdt hbs)..hahahahahahahaha...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
park lah
senior
senior


Posts : 3
Join date : 2009-04-18
Age : 28
Location : mersing johor

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Sat Apr 18, 2009 11:22 am

pki clcm power mcm ko mkn goreng pisang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Sun Apr 19, 2009 5:23 pm

aku pakai maxis n U mobile..
huhu...
u mobile bagus kalau ade membe korang pakai line yang sama.
n sms die pon murah kalau ke nombor lain..
tak caya test la..
hehe..
tapi aku still pkai maxis cause nombo ni aku pakai lama giler..
syg nak tukar..
orang kata elok pakai celcom sebab orang atas dia melayu.
aku pon tak tau sampai bila nak pakai maxis..
aku rasa nak tukar ke celcom lak..
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Sun Apr 19, 2009 6:43 pm

tawu tape...rmai da ckap kat aku yg mxs ni org ats india/keling...dorg dpt jer wit...dorg bina kuil bsr2...kte melayu bg wit jer kat india,pastu dorg lak wat kuil...hampeh btl..... mxs.......mxs ..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
senikarutkuindah23
junior
junior


Posts : 10
Join date : 2009-04-22
Age : 46
Location : DiaMond Bay - Lumut Town

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Wed Apr 22, 2009 9:08 pm

ahahah.... wa 2 pakai ooo...

Maxis line = Tuk Kengkawan n keje r... mmg jimat glew.. ahah gayut sampai pg pn
bru bpe jer .. tp mxs dier lmbt r.. macam respond dier slow mcm kure3.. kdg3 gak r..
eheheh

Celcom Prepaid+Line..: Celcom ramai ckp mahal nk mampos bg aq x kut.. Coz no nie Just 4 my Family.. & My loop ahaaaa... Mmg laju.. wa ckp same luu... No dier pn first3 Beli Mahal Nk mampos Around 3++ No VVip Kate kn..ahaa.. mmg private ooo/ ... x kn tkr no ni... tp Uox g murah.. leh SMS jer..ahahah
... pew3 Celcom De gReat
Back to top Go down
View user profile http://photoholicku.blogspot.com/
_amar_
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-04-11
Age : 32

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Tue Apr 28, 2009 7:43 pm

aku pngguna tetap maxis bia la org nk ckp ape bg aku mxs the best sbb kwn2 rmai pki mxs smua ada kelebihan msg2
b4 ni pki celcom n u mobile...Umobile kol no len leh tahan mahal...kalo org kol kite konfem pas kol org tue msg sruh buang no Umobile sbb mahal gile ....
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Tue Apr 28, 2009 8:19 pm

utk tepon..aku guna mxs line..
broadband guna celcom...
Back to top Go down
View user profile
ryuichi
junior
junior


Posts : 49
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : Johor

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Fri May 08, 2009 3:08 pm

aku pakai pub|ic phone je... ...kadang2 tu curi |ine guna 10sen gayut mpi berjam2...
tp tu zaman budak2 d|u... skrg pakai |ine maxis ..sebu|an RM150 je.. |eh jimat skit dri topup... d|u topup sebu|an je RM200 |ebih.. tgh2 bu|an dh makan megi..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Fri May 08, 2009 3:32 pm

line tepon erk...aku ni bkn bznes pnya org tp mua talian telfon kat msia ni aku de.... maxis.digi,celcom,u mobil mua la....tp tg pasti aku bkn 3 line yeeeee aku line pelangi bnyk kit line colornya ........tp hanya 2 hp aku je yg aku tunjuk dia hayalak org ramai 2 lg aku simpan digunakn time kecemasan......meh merokok dulu
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Tue May 12, 2009 2:21 pm

aku sekarang pakai dua nombor, celcom dan jugak maxis. tapi dua2 pun prepaid. tak mampu nak pakai line ma... student lagi.

sebelum tu aku pernah pakai digi. tapi aku bagi digi kat abang aku, pasal 3 kad tak mampu aku nak topup.

bagi aku, aku suka celcom prepaid. tapi sayang nak tutup maxis prepaid nih, sbb nombor dah lama pakai, sejak aku form 5 lagi. (dah lapan tahun pakai woo.. hehehe). lagi satu kalo tukar dua2 celcom.. nanti aku call maxis mahal plak.

pape pun, nombor utama aku nombor maxis sbb dah lama pakai. nombor celcom nih, kebanyakkannya aku pakai untuk family dan kawan2 rapat aku, serta kalo aku nak hubungi sesaper yang pakai nombor celcom.

Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Tue May 19, 2009 11:12 am

saya pakai no tepon maxis dan digi jer..dua maxis dan satu digi..ari tu celcom ade gak tp dah lahanat paria keling p rompak so saya pon hanya ada tinggal maxis dan digi jerr..satu no maxis 0123456789 rigester line punya beb..rm150 sebulan..yg satu lg nombor maxis prepaid la tuk pakai masa no maxis yg guna line tu lom dpt byr lgi.. wakakaka
digi lak pakai prepaid..apa2 pon sila hubungi saya di nombor 0175421603 dan request la topup sebanyak mungkin yer pastu wa balas sama lu "apa lu ingat wa ni tempat mintak sedekah ka "
huhu gurau jerk lol!

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Wed May 20, 2009 7:31 am



Ramai kengkawan aku pakai CELCOM, ramai gak yang pakai MAXIS
Dalam famili aku pun ade yang pakai Celcom... ade yang pakai Maxis.....
Tapi x de lak yang pakai DIGI???
:group:

Jadi...... dedua aku pakai
tapi pilihan aku tetap CELCOM......Xpax lagi.
Sebab col 10 sen/minit.. sms lak 1 sen/sms
MAXIS pun sama kut.....ato lebih kurang ler.... tapi rasanya kalo col no TELEKOM rabak gak kot pakai maxis ye tak.... tapi ngan CELCOM selambe jer siot!!!!
lagi 1... korang tau x kalo col centre maxis ngan maxis kena caj panggilan tempatan??? Kena bayaq hanpa tau x....... Tu pasal la dia banyak bagi bonos.... sbb nak cover yang korang col dia tu.

CELCOM ...............free jer
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Tue May 26, 2009 1:21 am

sayee kann sayee gunee line seven haha eh boleh plak gitu?

aku pon guna maxis.. pape pn pendapat korang..sumenye begantung pade korang la nak gune pape ye tak?? masing2 ade kelebihan masing2.. baik celcom,maxis,u mobile or wat ever lah kan

kalu nak save lagi guna public pone pastu curik line hahaha mcm ryuichi ckap:

Quote :
aku pakai pub|ic phone je... ...kadang2 tu curi |ine guna 10sen gayut mpi berjam2...

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
degoberto
junior
junior


Posts : 14
Join date : 2009-06-01
Age : 34
Location : bandar diraja , perak

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Mon Jun 01, 2009 11:32 am

byk btoi korang punye duit yekk... pakei skali 2,3 nombor... xmampu2.. pakai 017 jer..
Back to top Go down
View user profile http://www.jtkpk.com
motorsikal-burok
junior
junior


Posts : 26
Join date : 2009-05-31

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Mon Jun 01, 2009 11:33 am

aku setuju ngn kuyie tuh
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Thu Aug 12, 2010 5:01 am

first2 dulu aku pakai digi ... dah lame la aku pon x ingt ade la lam taon 2002. pastu aku tukar pakai
adams (010) x lame pon. stat aku da nk habis blaja aku pakai mxs n celcom ... sume provider yg aku pakai sumenyer bil .. bg ak same jer xde yg murah .. mahal jer sume.. x caye ??

digi:- latest bil sebelum aku terminated rm 850.00
adams :- rm 1250.00
celcom :- rm 1558.74
maxis :- rm 984.32
u mobile :- rm 1157.86

macam mane ?? korang bayangkan la sendiri ... skunk ni aku pakai prepaid jer .. senang citer gune mxs .. sebab contact aku banyak maxis jer ...

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)   Today at 1:35 pm

Back to top Go down
 
korang pki line ape?, 012?013?014?016?017?019? or 018 (U-MObile)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Newbie question about upgrading a PAS 3 line amplifer only.
» Charcoal canister line
» Off the line stumble
» Calvin Klein Collection Presents The First Party On The High Line
» Line Lock Info needed

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::GAJET/ICT::. :: ..:::ALL ABOUT PONSEL::..-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.