perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 korang guna phone apa!?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: korang guna phone apa!?   Fri Apr 17, 2009 12:03 pm

aku pakai sonyeriscon w595...jatuh byk kali pun tak ape2..cuma calar ja...hehe..cuma masalah hp ni kamera 3g dia kat belakang .. silap beli hp da..kes excited sgt nak beli la ni ..just as a topic starter here........ listkan phone apa korang guna!




Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Fri Apr 17, 2009 12:23 pm

admin pakai telefon rumah jer..takdapat lah yer nyway hope
topic abg bukak ni dpt sambutan ok tunggu respon user lain..
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
_amar_
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-04-11
Age : 32

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Thu Apr 23, 2009 4:02 pm

sy pki h/fon HTC tytynII

sbb beli senang nk online kt mne2 ada wifi

penin pki fon nie mcm2 ragam

ape pn ni fon paling canggih aku penah pki
Back to top Go down
View user profile
_deal0va_
senior
senior


Posts : 196
Join date : 2009-04-11
Age : 29
Location : Seri Iskandar,Perak

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Thu Apr 23, 2009 5:11 pm

wah hset mahal

dea nk diam je..namo taip pape...

rase rendah diri lak..

dea pakai hset murah je...
Back to top Go down
View user profile
senikarutkuindah23
junior
junior


Posts : 10
Join date : 2009-04-22
Age : 46
Location : DiaMond Bay - Lumut Town

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Thu Apr 23, 2009 6:39 pm

hurm aden semua handset yg main campak xrosak kut
ahahaaa..
Sony Ericson k800i - misplace... seminggu gak mantel
Nokia- Express Music 5300..Music dier gmpk Beratus-ratus kali jatuh... ok g.. skung wat tuk dgr lagu
Express Music 5310- Slim slinder.. Sensitive nk mampos..
Skung nie sebabkan nk SMS jew.. pakai r N1110i huuu...gempak leh main sms bwh meja biler bos der..
N95 8gb.. ahaaa cangih bngt berat pulak2.. last2 tolak kt mmber... ahaaa.. ambik yg g cangih

apple iphone ahaaaa... aq mmg suke... gempak n semua nye ade.. ngh begging may dad bg uit extra.. mau angkat satu
Back to top Go down
View user profile http://photoholicku.blogspot.com/
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Thu Apr 23, 2009 8:13 pm

aku pakai N70...
aku suke pakai nset yang leh masuk software..
sebab nset2 ni leh install macam2 sofware..
cam aku pakai skang ni..
aku masukkan software slick.. tak pon software shmessengger
leh ym.. bukan kata ym jek..
msn ade, icq ade, aim ade, g talk ade, jabber ade..
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Wed May 20, 2009 6:06 pm

aku pakai sony ericsson w660i, mak beli untuk hadiah besday tahun 2008 yang lepas. bagi aku oklah hp camni. ada 3g, leh dengar radio, leh dengar mp3. itu pun dah cukup untuk aku.

pastu ada lagi satu, nokia 1200. ni untuk 2nd number. kalo 2nd number tak kisah hp itam putih pun.. sbb nak guna untuk sms dan call je. ni pun mak belikan.
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Wed May 20, 2009 6:42 pm

aku pakai n73,,, aku sayang fon ni pasal aku keje sparuh mati nak dpt enset ni,,, akhirnya aku dpt gak bli,,, aku ble jenis music editon,, mmg best la bunyi die,,mase aku nak bli tu org ckp enset ni slalu jem tp aku pakai elok jer,,, lagi satu fon ni pernah terjatuh atas lantai yg basah,,,,aku da cuak dah,, ni klu masuk air ni mmpos aku,,tobat rosak nyer jadi cam nset sabun aku,, tp ble aku bukak case die bru aku tau sistem yg die wat tu mmg kalis air yg sikit2 nih,,, klu byk keta pon leh jem,,huhuuhuu,,,
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Tue May 26, 2009 1:11 am

aku gune nokia 1100 je panx
firstly aku gune nokia 3310 pastuh nokia 7710(daun) pastuh hilang kene curi
pastu aku gune sony k800i then rosak tak sanggup nak repair hargenye telampau mahei aku simpan wat pekasam kalu nak format makan 100hengget skali format kopak aku last2 guna nokia 1100 sampai ari nih.. tahan lasak tu toksah nak kata
dah brape kali jatoh sampe dye pnye kover retak hset takde pape pon

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
Mr.rainzz
Moderator
Moderator


Posts : 72
Join date : 2009-06-26
Age : 32
Location : ^subang+KL+manjung^

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Thu Dec 03, 2009 8:28 am

rain baru beli hp n97..the latest one from nokia..harga mmg cecah lutut nk beli rm2400..tp this year mama rain balik m.sia..so ape lg..hehehe..ank manje..dpt la...ahax..now rainz bergiat aktif lam PTT(push to talk)..korang ade main x?? best lau dpt ckp..cam walkie talkie..hp yg bgs utk main nokia 6020,6021,6070...lau korg dh pandai main..hp murah2 cam nih pun leh masuk software ...x percaya?? hp nih leh masuk antenna..button..lampu..mmg gempak..x percaya lg?? hehe...masuk web ni http://traxxline1.webs.com ... ...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/rainloves4eva
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Thu Dec 03, 2009 8:43 am

canggih tu

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
Δone™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 76
Join date : 2009-11-30

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Thu Dec 03, 2009 10:16 am

aku ne yang kupakai


hanpone seribu umat

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile
xNova
root_admin
root_admin


Posts : 55
Join date : 2009-10-23
Age : 27
Location : Perak @ Kedah @ Penang

PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Tue Aug 10, 2010 4:45 pm

aq yg nie je



da tntu selamat
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: korang guna phone apa!?   Today at 2:55 pm

Back to top Go down
 
korang guna phone apa!?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mobile Phone Browsing
» NEWS: Bandai releases new phone cases for a ton of devices!!!
» A Polk-Phone
» 1202 china phone insert sim done!!!
» Lex Dawson

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::GAJET/ICT::. :: ..:::ALL ABOUT PONSEL::..-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.