perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Jadikan...lampu keyboard berkelip mengikut rentak

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Jadikan...lampu keyboard berkelip mengikut rentak   Sat Feb 13, 2010 4:39 am

Nak tengok lampu pada keyboard berkelip2 mengikut rentak..?? Caps,Num,Scroll lock...Cuba la..code dibawah ni..

1.Rentak disco..!!

Set wshShell =wscript.CreateObject("WScript.Shell")
do
wscript.sleep 100
wshshell.sendkeys "{CAPSLOCK}"
wshshell.sendkeys "{NUMLOCK}"
wshshell.sendkeys "{SCROLLLOCK}"
loop


2.Berkelip..Ber-iringan...!!

Set wshShell =wscript.CreateObject("WScript.Shell")
do
wscript.sleep 200
wshshell.sendkeys "{CAPSLOCK}"
wscript.sleep 100
wshshell.sendkeys "{NUMLOCK}"
wscript.sleep 50
wshshell.sendkeys "{SCROLLLOCK}"
loop


Arahannya:-
*Pastekan code tersebut dlm notepad..satu @ kedua2nya sekali..terpulang pada budibicara anda.
*Save as "AnyFileName".vbs
*Pastu Run kan file tersebut..
* Nak stop lampu2 tu..pergi kat task manager > processes > end prosess ni..wscript.exe

Info:-Amat sesuai digunakan pada keyboard yg punyai banyak lampu..biasanya keyboard desktop la..keyboard laptop xsemua ada lampu..tp biasanya Caps Lock ada lampu..

Semoga Membantu..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re: Jadikan...lampu keyboard berkelip mengikut rentak   Thu Dec 16, 2010 1:44 pm

bgos berfunsi....la

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: Jadikan...lampu keyboard berkelip mengikut rentak   Fri Dec 17, 2010 4:45 pm

memamngpon lau ko x delete file tu.. try type kt words bercelaru tp mende ni kool r..

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
wcx_yamaha
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-26
Age : 27
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Jadikan...lampu keyboard berkelip mengikut rentak   Sat Dec 18, 2010 1:48 pm

nk try la.. wakakaka tp keyboard emac leh x
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Jadikan...lampu keyboard berkelip mengikut rentak   Wed Dec 29, 2010 2:46 pm

bleh ker?

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: Jadikan...lampu keyboard berkelip mengikut rentak   Fri Jan 14, 2011 9:08 am

boleh tp bg yg pakai lappy or desktop ce tngok lampu kt numlock. lampu tu la yang berkelip die set kt regsry file the die kan buat button capslock n shift korang ter tekan tekan

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Jadikan...lampu keyboard berkelip mengikut rentak   Today at 12:10 am

Back to top Go down
 
Jadikan...lampu keyboard berkelip mengikut rentak
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» The Harp of New Albion
» iDaft - Daft Punk console
» A New Keyboard
» 7610 LCD nO Light wOrk dOne..
» NOKIA 5230 No Display,DONE via jumper..

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::Warez::. :: .::SOFTWARE-PC::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.