perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Mak Apan Hilang

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pu3_fiona
junior
junior


Posts : 18
Join date : 2009-11-26

PostSubject: Mak Apan Hilang   Tue Feb 09, 2010 2:34 pm

Pagi tadi di opis, dalam pukul 9, sedang gua kaver line klik fesbuk sikit
sikit, Apan mundar mandir belakang gua dengan muka kusut masai.

Dari tadi gua tengok Apan hilang punca di sekitar sektor operasi. Muka macam
ada masalah.

"Lu kenapa ni Apan?" - Gua tanya demi meminta kepastian. Gua dengan Apan ni
kira ngam juga la. Budak Kedah, umur muda sikit dari gua dan tak berapa
hensem. Kalau tatap muka dia lama lama boleh naik menyampah juga.Dia baru
setahun kerja dengan kompeni gua. Sebelum masuk sini, Apan banyak hendel
bisnes sendiri dan selalu rugi.

"Mak gua hilang la.." - Apan berbisik perlahan.

Gua punyala terperanjat!

"Mak lu hilang?, bila hilang?" - dada gua tiba tiba mengepam keluar masuk
laju laju. Berdebar tak payah cakap la, kencang macam kuda.

"Petang semalam..dah cari merata tak jumpa".

Apan berlalu meninggalkan gua menuju ke bahagian budak budak human resource.
Gua tak tahu apa benda yang dia sedang fikir dalam kepala. Gua nak tanya
lebih lebih risau kena pukul pula.Apa yang gua tahu sikit sikit, mak dia
memang duduk rumah tak kerja, ayah dia kerja penolong kanan lagi dua tiga
tahun nak pencen.

****
Kira kira lima belas minit kemudian, dari jauh gua nampak Apan berjalan
semula masuk ke sektor operasi. Kali ni muka dia tak kusut macam tadi dah,
sebaliknya ceria macam muka Lan kumpulan the typewriter.

"Mak gua dah jumpa.." - kelegaan jelas terpampang di bibir Apan.

Gua cepat cepat bersyukur:

"Alhamdulillah...Jumpa kat mana?",

Dan dengan penuh keceriaan, jujur, ikhlas, tawadduk serta wajah disinari
warna warni rama rama yang tiada belas kasihan pada gua, Apan membalas
padu:


"Dalam sinki penteri."


Gua terus tendang kompiter sampai bersepah atas lantai.

"Hampehh #$%#@$^#&*^*&(*&^$(^)(...........$^$%&^!@#$@#$!!"

MUG la Apan..MUG..!!, pronunciation macam jahanam!

Sia sia gua berdebar. Pagi pagi sudah bikin hati membara.
Back to top Go down
View user profile
:syira:
Moderator
Moderator


Posts : 103
Join date : 2009-04-12
Age : 27
Location : sitiawan,perak

PostSubject: Re: Mak Apan Hilang   Tue Feb 09, 2010 4:15 pm



kureng asam btol
Back to top Go down
View user profile
amizan
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 40
Join date : 2009-08-20
Age : 31
Location : kg gajah

PostSubject: Re: Mak Apan Hilang   Thu Feb 11, 2010 10:50 am

tensen gila dapat anak camtu..hahaha
Back to top Go down
View user profile http://klub-biz.blogspot.com/
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Mak Apan Hilang   Wed Feb 17, 2010 4:55 am

siot ja

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
komenk
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2010-01-11

PostSubject: Re: Mak Apan Hilang   Wed Feb 17, 2010 8:17 pm

oot ria neh ha............
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mak Apan Hilang   Today at 10:22 pm

Back to top Go down
 
Mak Apan Hilang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Masti ki gud gudi 2... tickles galore....XD

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CERITA LUCU::..::FUNNY STORIES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.