perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 resepi makanan pelik pernah aku lihat..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: resepi makanan pelik pernah aku lihat..   Mon Feb 01, 2010 9:13 pm


hai kawan-kawan..

di pagi subuh buta kol 1.58 pagi di hari selasa bulan febuari 2010 ni.. cewaaahh
aku takleh tido so aku pon tetiba rajin lak malam ni dok usha2 sal resepi kat luar
ok back to the topic..

aku ni asal pon orang sabah tp aku tak peka sangat ngan makanan popular kat sabah.. sebab aku tau masak dan makan ja.. kira suka masak koboy la sebab life aku ni very simple je

hmm..so bila di tanya oleh org melayu kat semananjung ni ape makanan popular kat sabah, aku jawab la tak tahu

baru je td aku dpt resepi ni ..dr forum sabah, aku tgk macam best je.. tp org asli je kot nak makan.. hehe .. tp aku rasa lah kan, org jepun pon suka makanan mcm ni sebab org jepun suka makanan yg tak masak

ok tgk pic ni ....


ha nmpk kan.. memula aku tgk macam iiiyerkkk ape ni..bluekkk.. tp bila tgk bahan bahan n cara buat nya lak aku jd meleleh air liur sebab ade limau kapas,campoqkan ngan ikan ni.. ermm meleleh ayaq liur naa. hehe

ok ni cara n bahan nya

Bahan-bahan ( 10 - 15 Orang )

* Ikan Tenggiri ( Sederhana)
* 6 Ulas Bawang Merah (dihiris)
* 2 Ulas Bawang Putih (dihiris)
* 3-4 Biji Limau Kapas (Ambil jusnya)
* Sedikit garam, serbuk perasa, Halia

Cara-cara

1. Ikan Tenggiri dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dicincang hingga lumat.
2. Tuangkan sedikit air panas ke atas isi ikan tersebut selama 1 minit dan toskan.
3. Semua bahan yang telah dihiris halus tadi digaulkan bersama dengan isi ikan.
4. Kemudian dicampur dengan jus limau kapas.



so lau agak2 nak try tu jgn la segan silu naa.. selamat la mencuba kawan2

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
 
resepi makanan pelik pernah aku lihat..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» My bonsai space
» Baby Anarkali and baby Salim ...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::SUDUT RESEPI DAN MASAKAN::. .::RECEIPE AND COOKIES SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.