perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
+++(>>zh4f<<)+++
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 128
Join date : 2009-11-16

PostSubject: APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?   Sat Jan 30, 2010 5:06 pm

BERI PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YANG SLALU MENDESAK ?

CMNE NK MENGATASI PERKARA INI ?

ADAKAH WANITA MENDESAK UNTUK MENGAMBIL PERHATIAN ATAW DI SEBALIK NYA ?

MARI BERI PENDAPAT MASING2 ?

_________________________________________________



Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?   Sat Jan 30, 2010 11:13 pm

ni soklan tuk lelaki ke?? abes wanita takleh jawab ke ni?
lau wanita jawab nanti so ade lak leh kata dia tak mendesak..contoh nya i sndiri
i kan wanita .. so kekadang mendesak tuk merubah pasangan nya mnjadi baik dan menghargai si wanita itu adalah takde la salah kan.. tp pe lak pndapat sahabat lain?

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?   Tue May 18, 2010 1:23 am

biasalah tu... nama pun wanita..

cuba tengok mak korang...

bukan nak kata apa.. mak aku pun sama gak... kuat membebel dan mendesak. pastu turun kat aku.. sampai adik aku pun naik tensen dapat akak yang banyak sangat cakap, kuat komplen dan suka mendesak macam aku.

dah mmg fitrah wanita macam tu. tak sabar, kuat mendesak, menggelupor, cepat melatah, kuat komplen, membebel

sekarang terpulang kepada kebijaksanaan lelaki untuk mendidik wanita tu macam mana

cuba fahami kata2 wanita tu.. kenapa dia dok desak2 je

adakah:

1. dia bosan melihat lelaki tu tak berubah menjadi lebih baik daripada sebelumnya?

2. dia sebenarnya rindukan belaian, perhatian, manja daripada lelaki tersebut?

3. dia penat dengan urusan sehariannya. (kerja, balik rumah nak uruskan rumah lagi).

4. dia terlalu mementingkan kesempurnaan dan mahukan yang terbaik sepanjang masa?



pandai2lah kaum adam mendidik kaum hawa

kerana ciptaan Allah s.w.t ini tersangatlah indah.

betoi tak kawan2?
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?   Tue May 18, 2010 7:58 pm

bg aku pompuan yg kuat mendesak ni wat bangang je .. da bosan t dia senyap la

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?   Wed May 19, 2010 8:34 am

wakakaka bet... ko sama macam bf aku... bila dia wat camtu aku pun tak jadi nak mendesak da.. sukati dia la nak wat pape pun.. paksa-rela pun tak guna gak... janji dia tahu apa yang dia wat, ada pikir masa depan, dan wat yang terbaik untuk dirinya, untuk aku gak.

sbb dia banyak kali cakap kat aku, jangan desak2 dia.. dia cuba yang termampu dan yang terbaik. tapi tu la.. aku tak tau keadaan dia camner.. tu pasal dok desak2 je..

cuma yang aku tahu... lelaki ni tak suka pempuan bising2... nanti dia pening . ada punca penceraian rumahtangga hanya kerana isteri kuat membebel. hati2 yer?
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?   Sat May 22, 2010 6:41 pm

aku lah wanita yg kuat mendesak itu sampai si "dia" takleh tahan geram dan dah habis sabaq kat aku..
entah cane nak aku ubah pangai ni.. aku sendiri benci diri ini..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?   Sun May 23, 2010 7:15 pm

anis...

insya Allah.. boleh berubah... manusia itu berubah2... dan hatinya sentiasa menuju ke arah kebaikan..

cara yang terbaik untuk kurang mendesak ialah dengan merasakan perasaan empati.

empati tu maksudnya cuba faham keadaan dia.

mendesak ini timbul apabila kita cuba ubah orang lain macam yang kita nak. dan kita nak dia ikut semua kemahuan kita.

cuba belajar selami hatinya, fahami nalurinya, dalami keinginannya.. jeritannya, sedihnya, tawanya, deritanya...

cuba buang sifat untuk membetulkan kesalahan orang lain. cuba pandang indahnya dia di sebalik kelemahan dia tu.

boleh nak ubah dia... tetapi guna cara yang sehabis lembut. bersabar, bertenang... dan insya Allah... boleh buang perangai suka mendesak tu.

insya Allah anis boleh buat. :
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?   Today at 1:20 am

Back to top Go down
 
APA PENDAPAT ANDA TENTANG WANITA YG SELALU MENDESAK ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» SasuSaku or SasuKarin?
» Kuis Tentang Indonesia - Indonesian Quiz

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::. :: .::CERITA KEDAI KOPI::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.