perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
+++(>>zh4f<<)+++
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 128
Join date : 2009-11-16

PostSubject: Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)   Fri Jan 29, 2010 4:32 pm

Dari segi adat, persetubuhan kali pertama suami isteri dari mana-mana bangsa pun akan tertumpu kepada kerja memecahkan dara. Selaput dara itu sebenarnya terkoyak. Ia masih lagi wujud, dan akan hilang selepas melahirkan anak yang pertama. Perkara yang elok diketahui apabila mahu memecahkan dara ialah:

* Zakar perlulah cukup kerasnya bagi membolehkannya menekan selaput dara lantas mengoyakkannya tanpa terkedu dan patah. Jika zakar tidak cukup keras, keghairahan dan kesediaan suami patutu ditingkatkan.
* Selain dari kedapatan selaput dara yang sukar dikoyakkan keran ia tebal, faktor lain seperti zakar yang terlalu besar atau faraj yang amat sempit, atau kekurang air mazi di faraj. Ini akan mengakibatkan zakar sukar menusuk faraj. tingkatkan keghairahan isteri bagi memperbanyakan mazinya dan mengurangkan kesakitannya. Jika perlu bubuh minyak pelincin kepermukan lubang faraj.
* Pada isteri perasaan nikmat dan sakit akan bersilih ganti. Sebaiknya tekan zakar ketika nikamat(sakitnya reda) dan diam ketika dia sakit(nikmatnya rendah berbanding sakit)
* Tusuk zakar ketika isteri menarik nafas. Sebaiknya ketika dia sedang menahan nafasnya. Ini dapat diketahui apabila perutnya lebih kembung, keras dan mukanya lebih merah. Ini memudahkan pecahnya dara dan mengurangkan kesakitan. Ketika menahan nafas, otot-otot faraj serta dubur adalah lebih santai.
* Kedudukan isteri semasa daranya mahu dipecahkan perlulah sesuai. Sebaik-baiknya pehanya dikangkangkan dan otot farajnya serta duburnya disantaikan dan dia berada dalam keadaan tenang.
* Tusukkan perlulah dilakukan lurus ke lubang faraj, iaitu ke makam tengah, tidak diserongkan. Tusukan yang paling sesuai ialah yang dilakukan secara sedikit-sedikit. Cara begini berfaedah membantu membuka pintu-pintu nikmat isteri. Tusukan perlulah sisesuaikan dengan keadaan ghairah dan kesakitan isteri.
* Terkoyak dara dapat dikenalpasti apabila tekanan zakar yang sebelum itu terasa disekat oleh sesuatu, tiba-tiba terasa dilepaskan. Isteri mungkin terkejut dan menyedut nafasnya pantas menggunakan mulut, tanda kesakitan yang tiba-tiba. bila ini berlaku, diamkan zakar tetapi terus mengghairahkan isteri dengan cumbuan dan belaian serta peluk erat akan dirinya.
* Apabila dara terkoyak, sedikit darah bayu akan terkeluar. Warnanya adalah warna darah atau keperangan darah, dapat dilihat apabila zakar dikesat dengan kain putih.

semoga ilmu ini dapat menolong bakal-bakal pengantin yang tiada pengalaman.

_________________________________________________



Back to top Go down
View user profile
isteri admin
Site Admin
Site Admin


Posts : 13
Join date : 2009-11-23

PostSubject: Re: Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)   Sun Jun 06, 2010 7:11 pm

macammana kalau isteri takut sehingga mengelak dari ditosok?bagi cara menenangkan isteri yeah
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)   Mon Jun 07, 2010 9:24 am

huh..topik bahaya nih...kalu x nak takut meh sini..hahahah..isteri admin online ye...suh ngaji dia online lak..kui2

_________________________________________________
tolong sama2 majukan forums
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
isteri admin
Site Admin
Site Admin


Posts : 13
Join date : 2009-11-23

PostSubject: Re: Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)   Mon Jun 07, 2010 5:28 pm

huhu..nakwat camane isteri admin ada masalah besar.kesian kat suami admin hihik
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)   Tue Jun 15, 2010 5:04 am

isteri admin

tu kena buat kaunseling suami isteri..

salju takleh nak buat kaunseling suami isteri pasal takde ilmu dan takde pengalaman.

pergi la kat LPPKN. kat sana ada kaunselor seksologi dan jugak doktor seksologi.

maklumat lanjut, usha laman web ni:

http://www.lppkn.gov.my/Perkhidmatan_Kaunseling.asp

kena pergi berdua tau. :malu2: kalo sorang je takleh nak tahu punca masalah camner.... jangan malu2. segala yang anda kongsikan bersama dgn kaunselor adalah rahsia.
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)   Tue Jun 15, 2010 5:12 am

adeh adeh

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)   Sun Jun 20, 2010 12:29 am

xper aku da pandai

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)   Today at 2:48 pm

Back to top Go down
 
Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Dara Creasey tweets (S6)
» Black Machine thing and Overhyped Green Crossdresser
» Pankhuri To Leave Diwan Niwas In Pyaar Ka Dard Hai .
» 7x21 "IN PLANE SIGHT" spoilers - Dara Creasey ep
» [130625] Hyori - Hwasin – Controller of the Heart Ep.18 (Dara, CL (2NE1) & Lee Joon (MBLAQ)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SEKSOLOGI::-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.