perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Belanjawan Kewangan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Belanjawan Kewangan   Sun Dec 13, 2009 4:33 am

Assalamualaikum. ..

Apa yang saya beri ini lebih kepada kawalan belanjawan.. jika sahabat2 berdisiplin n berminat bermain dengan data, contoh pengurusan ini adalah contoh terbaik. Daripada situ kita boleh kawal selia aliran kewangan pendapatan dan perbelanjaan kita dengan perkara dan jumlah yang lebih details.

Ia terdiri drpd pelbagai belanjawan, ada utk belanjawan pelajar, belanjawan peribadi @ yg berkeluarga pun ada contohny...

Selain itu, kita sama2 boleh melihat aliran kewangan kita yg keluar n masuk..mana agakny paling banyak?????. ..dlm masa seminggu @ sebulan @ setahun...Sahabat2 juga dapat mengelak membuat pnjaman @ menggunakn kad kredit sesuka ati.....

Bagi yg berkeluarga, saya cdgkan sahabat2 yg mmpunyai anak @ bakal mempunyai anak membuat akaun utk ank2 masing2 spy masa dpn utk persekolahan & universiti lbh terjamin. Ini dpt mengelakkan drpd mmbuat pnjaman PTPTN @ seumpama dgnny..Sahabat semua tahu bebanan dari PTPTN...
Ana xde le tetapkan brp...i2 terpulang pd sahabat le...mcm pepetah org "otai"...sikit sikit,lama lama, jadi bukit....

yg belum berkeluarga lagi le digalakkan menabung n buat belanjawan agar xmenyusah kemudian hari...!!!!

Bagaimana hendak dilaksanakan?
Bila nak mulakan?
Di mana kepentingannya?
Mengapa dilaksanakan?
Siapa yang mendapat hasilny?
Apa tindakan kita sekarang????

Marilah sama2 kita fikirkan...

Ini perkongsian maklumat drpd saya
kpd sahabat2.... SeLaMAt MenCuBa!!!!

Mudah2an kita sama2 mndpt kebaikan dr perancangan belanjawan ini..


Belanjawan Kewangan download

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
 
Belanjawan Kewangan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.