perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 MENU RAHSIA SONY ERICCSON!!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
amizan
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 40
Join date : 2009-08-20
Age : 31
Location : kg gajah

PostSubject: MENU RAHSIA SONY ERICCSON!!!   Tue Nov 24, 2009 11:41 pm

assalamualaikum suma..
Sony Ericsson Secret Menu:* -> * <- <- * <- *

pas korang unlock keypad lock, kt stanby screen..
tekan * tolak ke kanan(guna joystick hanpon sony) tekan * tolak ke kiri 2kali tekan* tolak kiri pastu tekan*..

jeng jeng jeng! korang akan nampak:phone model, software info, IMEI, configuration info, sim lock
status, REAL time clock, total call time and text labels.

korang gak leh test phones services dan hardware dari menu (main
display, camera, LED/illumination, Flash LED, keyboard, earphone, speaker,
microphone, radio and vibrator tests)

hepi hacking!! enjoy..

Back to top Go down
View user profile http://klub-biz.blogspot.com/
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: MENU RAHSIA SONY ERICCSON!!!   Wed Nov 25, 2009 11:46 am

ermm.. cane nak try.. dul ye lah pakai sony.. skg ni tak pakai dah..
ape pon nice posting mizan..
keep posting and sharing

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
 
MENU RAHSIA SONY ERICCSON!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Review of Sony TV's Dil Ki Nazar Se - Khoobsurat
» Sony TV axes ‘Kya Hua…’ for ‘Maharana Pratap’
» First Indian Idol Junior to be aired on Sony TV from next month
» Sony TV's Crime Patrol to showcase a mysterious tale of revenge
» Summer of Sony 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::GAJET/ICT::. :: ..:::ALL ABOUT PONSEL::..-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.