perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 kisah tok batin

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: kisah tok batin   Sat Apr 11, 2009 5:06 pm

Maka tersebut lah kisah seorang Tok Batin nie yang banyak membantu
Kerajaan Malaysia dalam mempromosikan barangan buatan tangan dikalangan
masyarakat orang-orang asli di Malaysia semasa promosi Tahun Melawat
Malaysia pada Sukan Komanwel satu masa lalu.
Maka Tok Batin nie dapat ler anugerah serta wang tunai RM500. Maka
dipendekkan cerita, suatu hari Tok Batin nie yang tak pernah keluar dari

kampung lamannya sejak kecil lagi ingin pergi ke pekan berjalan-jalan
dengan berbelanja disebabkan dapat duit RM500 tu la……. Maka pada
suatu pagi bersiap-siap ler Tok Batin nie dengan kemasnya… lalu
diambilnya selipar jepunnya yang disimpan dalam almari tu sejak dulu
lagi (memang tak pernah pakai…. biasa berkaki ayam je..)

Lalu berjalan ler Tok batin keluar dari hutan bila sampai je kat
hentian bas….. Tok Batin cuba kontrol macho…. lalu bertanya pada
seorang pemuda yang sama-sama tunggu bas kat situ, “Bas perghi pekan dah

syampai…..?” Konon-konon macam dah biasa ler naik bas tu….

“Sekejap lagi sampai ler tu…..”, sahut pemuda tu selamba.

Apabila bas sampai Tok Batin menyuruh semua orang naik dulu,sebab dia
kelam kabut sikit… maklum ler first time naik bas. Last sekali dia
naik terus duduk depan kat sebelah konduktor.

“Tok Batin nak gi maner….?”, mat konduktor sure kenal tu mesti org
asli dari cara dia berpakaian.

” Aaaa….. nak perghi pekan ler…. nak tenghok citer Hindustan..”,
jawabTok selamba…. lepas membayar tambang Tok Batin tak bergerak-gerak

lagi disebabkan rasa ngeri naik bas dah ler first time, laju pulak tu.

Apabila sampai aje di pekan… konduktor memberi tahu penumpang, “OK
dah sampai turun pelan-pelan…..!”

Maka Tok Batin yang dari tadi dah terbeliak matanya naik bas laju…
terus bangun.. dan tetiba je kat tangga bas tu dia tak jadi turun
mukanya cemas… Bila konduktor tu nampak Tok Batin tak turun-turun lalu

dia bertanya, “Hah. Tok…. apasal pulak tu……..?”

Dengan nada marah Tok Batin tu jawab, “Mana shelipar aku….. tadi aku
naik aku taruk kat bawah tangga nie……. sapha kebassshh sheliparr
aku………!!”
Back to top Go down
View user profile
 
kisah tok batin
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CERITA LUCU::..::FUNNY STORIES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.