perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Ambil Hikmah nya sahaja dari movie ni, bukan kesimpulan nya

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
soul_meth
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 137
Join date : 2009-09-02
Age : 34
Location : DIANtARa Dua PAHa

PostSubject: Ambil Hikmah nya sahaja dari movie ni, bukan kesimpulan nya   Thu Nov 19, 2009 8:33 am

Quote :
[color:e7c4="Lime"]Film 2012 adalah film tentang bencana besar yang akan terjadi pada tahun 2012. Film yang saat ini sedang tayang dibioskop seluruh dunia menceritakan tentang bagaimana bencana besar terjadi diseluruh belahan bumi. ide pembuatan cerita berasal dari ramalan suku maya yang menyatakan bahwa calendar akan berakhir pada tanggal 21-12-2012 yang kemudian di prediksikan oleh orang orang modern sebagai hari kiamat.
Quote :
[color:e7c4="Lime"]
Film ini menyuguhkan Efek yang luar biasa, bahkan belum pernah terlihat di film manapun sebelumnya. Di dalamnya anda akandisuguhi bencana gunung meletus, Gempa bumi diatas 9,6 Ricter yang meruntuhkan gedung gedung di california dan stunami yang tingginya menyamai ketinggian pegunungan tertinggi didunia (seperti terlihat diposter), Pertanyaannya? Bagaimana usaha manusia menyelamatkan diri? MIrip cerita nabi nuh. Para pemimpin dunia bersepakat membuat kapal besar dan untuk bisa masuk kapal ini harus membayar 1 juta dollar per orang. Nah jadi hanya orang2 kaya yang akan selamat, gitu ceritanya sih?, sedangkan subplot dari film ini adalah seorang Ayah yang berusaha menyelamatkan anak anaknya serta(mantan) istrinya agar bisa masuk kedalam kapal penyelamat ini. Mereka menempuh perjalanan menggunakan mobil dilanjutkan dengan pesawat pribadi dimana disinilah adegan menegangkan penuh FX akan membuat anda terkesima (sekaligus takut, kalau anda mempercayai akan datangnya kiamat)




http://rapidshare.com/files/307949734/2012_HQ.part01.rar
http://rapidshare.com/files/307949300/2012_HQ.part02.rar
http://rapidshare.com/files/307951625/2012_HQ.part03.rar
http://rapidshare.com/files/307950446/2012_HQ.part04.rar
http://rapidshare.com/files/307950246/2012_HQ.part05.rar
http://rapidshare.com/files/307950625/2012_HQ.part06.rar
http://rapidshare.com/files/307950042/2012_HQ.part07.rar
http://rapidshare.com/files/307951692/2012_HQ.part08.rar
http://rapidshare.com/files/307951565/2012_HQ.part09.rar
http://rapidshare.com/files/307949124/2012_HQ.part10.rar
http://rapidshare.com/files/307949633/2012_HQ.part11.rar

ini juga bisa:

http://rapidshare.com/files/307876211/2012TS1.part01.rar
http://rapidshare.com/files/307883759/2012TS1.part02.rar
http://rapidshare.com/files/307890447/2012TS1.part03.rar
http://rapidshare.com/files/307897494/2012TS1.part04.rar
http://rapidshare.com/files/307928655/2012TS1.part05.rar
http://rapidshare.com/files/307935409/2012TS1.part06.rar
http://rapidshare.com/files/307942136/2012TS1.part07.rar
http://rapidshare.com/files/307949440/2012TS1.part08.rar
http://rapidshare.com/files/307956280/2012TS1.part09.rar
http://rapidshare.com/files/307963033/2012TS1.part10.rar
http://rapidshare.com/files/307964271/2012TS1.part11.rar


selamat menikmati dan bagai mana penangapan masalah ini untuk rekan2....

hanya Tuhan lah yang tau menurut ku..manusia bagai semut di dalam botol yang di pelihara...terserah yang memeliharanya...


Back to top Go down
View user profile http://www.bluefame.com/
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Ambil Hikmah nya sahaja dari movie ni, bukan kesimpulan nya   Thu Nov 19, 2009 9:48 am

seram nyer tgk pic pon dah seram

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Ambil Hikmah nya sahaja dari movie ni, bukan kesimpulan nya   Fri Dec 04, 2009 6:36 pm

Due to a violation of our terms of use, the file has been removed from the server. Check out our Entertainment World

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
Δone™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 76
Join date : 2009-11-30

PostSubject: Re: Ambil Hikmah nya sahaja dari movie ni, bukan kesimpulan nya   Fri Dec 04, 2009 6:42 pm

takuuu....... kabur ach.........

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Ambil Hikmah nya sahaja dari movie ni, bukan kesimpulan nya   Sat Dec 05, 2009 10:05 am

bukan sebarang movie ni... boss bahagian tempat aku praktikal pun tengok.. siap promote lagi dalam meeting... tapi aku tak tengok lagi movie ni..
Back to top Go down
View user profile
isteri admin
Site Admin
Site Admin


Posts : 13
Join date : 2009-11-23

PostSubject: Re: Ambil Hikmah nya sahaja dari movie ni, bukan kesimpulan nya   Sun Dec 06, 2009 11:09 am

bagus ke cerita nya....x terpesong akidah ker...yg membuatnya org puteh
[i]
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ambil Hikmah nya sahaja dari movie ni, bukan kesimpulan nya   Today at 1:16 pm

Back to top Go down
 
Ambil Hikmah nya sahaja dari movie ni, bukan kesimpulan nya
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» WHO WAS THE MOST BEAUTIFUL OR HANDSOME MOVIE STAR 20TH
» Aishwarya Rai: New Movie
» Name That Movie/Scene!
» Movie car database
» I Found the Whole Attila Movie On Youtube!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::HIBURAN::. :: .::MOVIES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.