perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Bahaya Penagih Onani

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Bahaya Penagih Onani   Tue Nov 10, 2009 11:36 pm

Onani masalah lazim yang dibangkitkan kepada pakar sakit tuan. Di
dalam bidang perubatan sendiri, banyak pertikaian mengenai amalan ini
dengan kebanyakan pakar psikologi berpendapat ia satu cara untuk
mengenali diri secara mendalam, terutama mengenai tindak balas perasaan
syahwat dan kemuncak rangsangan seksual.



Bagaimanapun, mereka
tidak menjelaskan apa perlu dilakukan apabila amalan itu bertukar
kepada ketagihan kerana saya menerima begitu banyak soalan daripada
mereka yang mengaku sebagai ‘penagih onani’.

Perlu diingatkan
yang mereka membabitkan semua peringkat usia dengan sebahagian besarnya
remaja dan bujang, tetapi golongan sudah berkahwin turut tidak
ketinggalan dengan amalan ini, malah ada yang menyifatkan berasa lebih
puas dengan beronani.

Anda boleh bayangkan tekanan yang anda berikan kepada anggota sulit dan sistem syahwat anda dengan beronani.

Jika
anda lakukan onani secara luar biasa seperti melakukan rangsangan
seksual secara kasar dan kuat untuk mengecapi klimaks, mungkin apabila
beristeri, anda akan mendapati bersetubuh dengannya tidak memberi
kepuasan seperti anda kecapi secara onani.

Masalah ini dikenali
sebagai ‘Traumatic Masturbatory Syndrome’. Yang menimbulkan masalah
ialah onani mengakibatkan klimaks anda berlaku dengan cepat, yang jika
berterusan dan diamalkan akan mengakibatkan anda tidak dapat bertahan
lama apabila mengadakan hubungan seksual sebenar.

Selain itu,
jika agak ganas dengan cara merangsang anggota sulit anda sehingga
mengakibatkan anggota itu sakit dan bengkak, kemungkinan satu hari anda
akan mengalami mati pucuk apabila kerosakan lama menunjukkan kesannya.

Ini
kerana anggota sulit adalah organ vaskular dan tidak boleh diurut atau
dirangsang dengan keras. Ia hanya sesuai untuk dirangsang melalui salur
faraj perempuan.

Berkaitan dengan benih dan kesuburan bukan
dalam pengaruh onani. Sehubungan itu, bagi anda yang sihat dan
mempunyai buah zakar yang berfungsi dengan baik, ia pasti mampu
menghasilkan sperma.

Namun, saya ingin mengingatkan yang
kerosakan buah zakar boleh berlaku pada bila-bila masa ketika melakukan
onani, dan jika ia berlaku dan menjejaskan kilang sperma, sudah tentu
anda akan mandul kerana sperma tidak lagi dihasilkan ‘kilang’.

Sebagai
contoh, anda melakukan onani dalam keadaan tidak terkawal seperti
pengaruh alkohol, menyebabkan tidak tahu atau sedar ketika itu anda
teragut buah zakar atau mencederakan buah zakar.

Anda hanya
menyedari selepas beberapa lama yang buah zakar anda menjadi semakin
kecil atau bengkak, dan jika kilang sperma terjejas, anda akan menjadi
mandul.

Sudah tentu perkara yang menyeronokkan sukar untuk
dihentikan, kecuali berlaku sesuatu perkara yang memudaratkan seperti
keradangan buah zakar, kecederaan zakar seperti kebengkakan zakar.

Bagaimanapun,
ia sudah terlewat jika tiada cara perawatannya. Mungkin jika zakar
terkulai, bengkok atau patah, ada cara rawatan seperti pemulihan dengan
pembedahan atau penggunaan alat pemulih.

Namun, jika kilang
sudah rosak dan buah zakar mengecil, tiada penawarnya. Jadi cuba
kurangkan amalan onani, terutama secara kasar. Anda perlu ingat, anda
hanya ada satu zakar, bukan sepasang. Jika zakar itu tidak berguna,
hidup anda merana selama-lamanya!


(http://matsbp.blogspot.com)
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Bahaya Penagih Onani   Wed Nov 11, 2009 8:00 am

eeee ..takut...tak nak onani dah lah !...nak try oluvfama lak ar

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: Bahaya Penagih Onani   Wed Nov 11, 2009 9:49 pm

mana leh try free panx oi..
kena masuk minang dulu..
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Bahaya Penagih Onani   Thu Nov 12, 2009 8:21 pm

eeee...malu ah cam ni...saja nak bg kita wet la tu luvfama ni ( sambil muka tunduk tgh bawah..segan ! )

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re: Bahaya Penagih Onani   Thu Nov 26, 2009 5:23 pm

muahahahahha apa wet2 ni
naseb aku tak pernah onani

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Bahaya Penagih Onani   Thu Nov 26, 2009 8:46 pm

sama la lie..onani tu apa?..

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Bahaya Penagih Onani   Today at 1:17 am

Back to top Go down
 
Bahaya Penagih Onani
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.