perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 ape problem ni??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: ape problem ni??   Sun Nov 08, 2009 7:44 pm

nak tau pe masalah lau pc jd mcm kat bawah ni..??
plizzz jwb kan n bg tau pe langkah penyelesaian nyer
kena mcm ni pastu takleh on9..pastu restart,leh on9 lik then setengah jam kena lagi bende alah ni.. geram..



_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
____.kyodai.____
Moderator
Moderator


Posts : 53
Join date : 2009-11-06

PostSubject: Re: ape problem ni??   Sun Nov 08, 2009 7:49 pm

miss-lady wrote:
nak tau pe masalah lau pc jd mcm kat bawah ni..??
plizzz jwb kan n bg tau pe langkah penyelesaian nyer
kena mcm ni pastu takleh on9..pastu restart,leh on9 lik then setengah jam kena lagi bende alah ni.. geram..




sori..kyo x taw
tp kyo rase maybe de something wrong with ur pc n system..
my opinion is format ur pc
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ape problem ni??   Sun Nov 08, 2009 7:57 pm

aiyakkk... baru ja pomat ari tu admin pomat kan
geram tol lah
any user.. sedih who know about this problem


_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
soul_meth
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 137
Join date : 2009-09-02
Age : 34
Location : DIANtARa Dua PAHa

PostSubject: Re: ape problem ni??   Mon Nov 09, 2009 1:31 am

miss-lady wrote:
nak tau pe masalah lau pc jd mcm kat bawah ni..??
plizzz jwb kan n bg tau pe langkah penyelesaian nyer
kena mcm ni pastu takleh on9..pastu restart,leh on9 lik then setengah jam kena lagi bende alah ni.. geram..




dear miss_lady...
tu cuma viruz jer...



don't worry... need solution??
wait on 24 hours....ok?
Back to top Go down
View user profile http://www.bluefame.com/
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: ape problem ni??   Mon Nov 09, 2009 1:34 am

ok tq soul.. i'll waiting..

_________________________________________________
tolong sama2 majukan forums
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: ape problem ni??   Mon Nov 09, 2009 5:17 am

solution 1:

* Go to the start menu
* Right click “My computer”
* Click “properties” then the “automatic updates” tab
* Choose “turn off automatic updates”
* Restart your computer
* Go back to start menu and in all programs go to “windows update” you have to be connected to the internet
* Manually update windows
* Turn your automatic updates back on

You can also try the following solutions to fix this error:

Solution 2:

* Go to Run and type regedit
* Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE >> SYSTEM >> CurrentControlSet >> Services >> Browser >> Parameters
* Find the key IsDomainMaster
* Set its value to False
* Restart the computer



Solution 3:

* Go to Run and type cmd
* Type ‘netsh’ in command console then press enter
* Then type ‘winsock’ and press enter and then type reset
* Restart the computer

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: ape problem ni??   Mon Nov 09, 2009 5:26 am

try guna ni ke..

Download Generic Host Removal Tool

antivirus mungkin akan detect removal tool ni, ignore je warning tu..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: ape problem ni??   Mon Nov 09, 2009 6:15 am

tq peace.. i'll try at home after finish my class

_________________________________________________
tolong sama2 majukan forums
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
____.kyodai.____
Moderator
Moderator


Posts : 53
Join date : 2009-11-06

PostSubject: Re: ape problem ni??   Mon Nov 09, 2009 9:20 am

fuhhhh ..nasib baik admin ade #:-o
klu aku da format je laptop aku
hye admin
Back to top Go down
View user profile
soul_meth
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 137
Join date : 2009-09-02
Age : 34
Location : DIANtARa Dua PAHa

PostSubject: Re: ape problem ni??   Tue Nov 10, 2009 7:05 am

Bismillah,,, miss saya coba bantu ya...

Antiviruz kadang sebagai alternatif andalan kita untuk mengatasi masalah tersebut.Namun terkadang yang biki jengkel adalah antiviruz tersebut ga up to date sehingga ga mampu mengatasi atau membantai viruz-viruz itu
sehingga anda harus mengistall ulang lagi komputer anda….

Selain Viruz komputer ada juga viruz jaringan.Sifat viruz jaringan ini adalah menggangu koneksi internet anda.Kita bisa konek ke internet tapi ga bisa ngapa2in (browsing,chatting,download,upload).Trus kadang susah juga buat konek ke internet. Biasanya muncul dialog “invalid win32 Application”

Untuk mengatasi masalah itu saya punya solusi yang mudah tanpa menggunakan antiviruz yaitu dengan sedikit memodifikasi REGISTRY/REGEDITnya.. caranya adalah :

1. Klik START – RUN – Ketik REGEDIT
2. Masuk ke alamat HKLM/System/CurrentControlSet/Services/NetBT /Parameters
3. pada layar sebaelah kanan double klik ” TransportBindName ” trus hapus value datanya.





4. Setelah itu masuk lagi ke alamat HKLM/Software/Microsoft/Ole. pada layar sebalah kanan double klik EnableDCOM trus rubah Value datanya dari “y” menjadi “n”.



5. Restart Komputer.

Nah sekarang dicoba apakah masih muncul tulisan ” invalid WIN32 application” coba browsing ke internet…..

selamat mencoba….
Back to top Go down
View user profile http://www.bluefame.com/
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ape problem ni??   Tue Nov 10, 2009 7:13 am

tq all n tq soul n peace

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
soul_meth
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 137
Join date : 2009-09-02
Age : 34
Location : DIANtARa Dua PAHa

PostSubject: Re: ape problem ni??   Tue Nov 10, 2009 7:15 am

setelah PC clean dari virus.... fix PC anda dengan ini ya...


http://www.4shared.com/file/86983890/3bd4f3ec/12_Must_Have_Tools_when_Fixing_a_Computer_Infected_by_Virus.html
Back to top Go down
View user profile http://www.bluefame.com/
Mr.rainzz
Moderator
Moderator


Posts : 72
Join date : 2009-06-26
Age : 32
Location : ^subang+KL+manjung^

PostSubject: Re: ape problem ni??   Tue Nov 10, 2009 1:22 pm

lap u all...ape yg penting kerjasama..chayok2...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/rainloves4eva
Sponsored content




PostSubject: Re: ape problem ni??   Today at 1:13 pm

Back to top Go down
 
ape problem ni??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» possible 4l60e problem?
» I need some help with a Nerf problem..
» power transformer problem - help?
» Don Juan Rehearsal...What's really the problem here?
» Please help me diagnose a running condition problem.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::Warez::. :: .::SOFTWARE-PC::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.