perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....   Tue Sep 22, 2009 9:04 am

Andainya perempuan tahu....

* Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)
* Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
* Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
* Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.
* Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita...
* Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool. Tapi bukan semua ekk…
* Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
* Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
* Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
* Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
* Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!
* Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
* Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2.
Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
* Bila lelaki tertengok tubuh wanita dan wanita itu menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
* Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
* Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...
* Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.
* Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau
pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

Setiap manusia yag Allah ciptakan samaada lelaki atau perempuan, masing2 ade kelemahan dan ade kelebihan tersendiri. Yang penting kita pandai menjaga hati dan pekerti kita demi org yg kita sayang.

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....   Sun Sep 27, 2009 2:07 am

* Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

betoi! terutama dgn orang yang dia sayang sangat2.

* Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

tak semestinyer. kawan aku yang rejek cinta aku tu cakap, "kalo banyak persamaan buat kawan. kalo banyak perbezaan, buat kawen. sbb hidup ni lengkap melengkapi." aku rasa tu alasan dia tolak aku, pasal banyak persamaan.


* Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

biasaklah tu. perempuan pun tak paham perempuan lain.. apatah lagi lelaki?


* Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

tak semestinyer. kalo dah tahap obses.. boleh membunuh tau!


* Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita...

yerlah.. tunjuk bagus.. tunjuk macho. nak ngorat punyer pasal. padahal hati taufufa gak! keh keh keh.


* Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool. Tapi bukan semua ekk…

ye ke bukan semua? tak silap aku pak aji pun menjeling jugak!

* Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

tak semestinyer kali pertama. kalo jenis yang minat pempuan tu sangat2... setiap kali dating pun dia resah jugak. keh keh keh.


* Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

serupa dgn stetmen sebelum ni. biasaklah... the best man wins, kan?

* Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

tak gak. ada yang kata tengoklah dulu tu sbb ada hal lain dia kena kompemkan dulu. tak mo bagi janji kalo tak pasti leh tunaikan ataupun tidak.


* Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

tak jugak. ada je lelaki yang suka cakap berkias, berlapik2... lagi tebal daripada lapisan kuih lapis sarawak tu.


* Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!

ada je lelaki dari sekolah campur desprate gak... sbb masa sekolah dulu dia tak reti nak bergaul dgn perempuan.


* Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

ha... yang ni aku perasan. tetiba tengok merah je telinganya. walaupun dia cakap.. "saya takde pape." sambil gelak2.. padahal dia mmg jeles tu.. biasaklah.. tak mo ngaku.


* Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2.
Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

tapi ada gak lelaki lambat pikap. dah buat macam2 pun tak paham2. aku pernah rasa nak sekeh je pale lelaki camtu... mmg goblok betoi orangnyer!


* Bila lelaki tertengok tubuh wanita dan wanita itu menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

kalo tak mo lelaki usha... tutup ler aurat. as simple as that. keh keh keh.


* Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

betoi! biasaklah tu.. ego seorang lelaki.


* Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...

kalo lelaki tu goblok, bagi hint pun dia tak paham. ngaku terus terang pun dia tak paham2.


* Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

a'ah... agaknyer pasal tu ex aku blah camtu je.


* Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau
pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

ada sorang kawan lelaki aku tu mmg tak tahan kalo tengok aku nanges. dia mmg tak sanggup nak tengok. mmg kelemahan dia air mata perempuan ler. kesian plak dia, sbb aku nih mmg ratu air mata. hari2 dia kena tengok aku nanges.. ish ish..


Setiap manusia yag Allah ciptakan samaada lelaki atau perempuan, masing2 ade kelemahan dan ade kelebihan tersendiri. Yang penting kita pandai menjaga hati dan pekerti kita demi org yg kita sayang.
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....   Sun Sep 27, 2009 4:33 am

rajinnya salju nih lelaki ni aku ase mula2 jek mcm caring sgt tp bila dh lama2..mula la wat hal, sudahnya kita gak yg kene fhm diorng
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....   Sun Sep 27, 2009 6:14 pm

kalo nak rasa difahami.. kenalah belajar memahami dulu.... dan tak semudah tu nak faham orang.... sbb manusia adalah makhluk yang kompleks penciptaannya... wallahualam.
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....   Mon Sep 28, 2009 11:33 am

ntah la..ase nya aku belajar memahami dia..menerima dia tp dia yg tak mo fhm aku.. ke buat2 tak faham
mcm lari topik je...
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....   Tue Sep 29, 2009 4:15 pm

kalo camtu kena letak topik

"andainya lelaki tahu"
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....   Tue Sep 29, 2009 8:10 pm

tumpang lalu

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....   Wed Sep 30, 2009 1:39 am

ahaks..nice topic
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....   Today at 11:02 am

Back to top Go down
 
ANDAINYA PEREMPUAN TAHU.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.