perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Paling Cantik

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Paling Cantik   Mon Sep 07, 2009 3:38 am

Pada suatu hari di sekolah, seorang murid bertanya pada guru. Ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai kasih sayang.

Pelajar
: “Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai
orang yang paling kita sayang? Macam mana juga kasih sayang itu nak
berkekalan?”

Cikgu : “Ok kamu itu apa yang saya suruh. Kamu
pergi ke padang. Kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput
di depan kamu. Pilih yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi
walau sekali. Dah petik rumput yang PALING cantiK, bawa ke kelas.”

Apabila
pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di
tangannya. Cikgu bertanya kenapa tiada rumput yang di pilih?

Pelajar
: “Tadi masa saya berjalan, saya carilah rumput yang paling cantik.
Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik,
maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik
tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya
tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di
belakang saya tadi rumput yang paling cantik tapi dah cikgu cakap tak
boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh
petik.

Cikgu : “Ya itulah jawapannya. Maknanya apabila kita
telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita
mencari lagi yang lebih baik dari itu. Kita patut hargai orang yang
berada di depan kita sebaik-baiknya. Jangan kita menoleh ke belakang
lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Semoga yang berlaku tidak
berulang lagi. Dan ingatlah orang yang paling kita sayang itulah yang
paling cantik dan paling baik. Mahupun nak ikutkan banyak lagi yang
cantik dan baik seperti rumput tadi...


Renung2kahlah...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Paling Cantik   Mon Sep 07, 2009 4:41 pm

kadang2 manusia sukar untuk mengucapkan syukur kepada Allah s.w.t. sentiasa mendambakan sesuatu yang lebih baek, lebih istimewa daripada apa yang ada.

kemudian.. apabila menyedari apa yang dikejar itu sebenarnya pasir tak berharga.. barulah terhegeh2 mencari yang lama.. sedangkan yang lama itu sudah terlalu terluka hatinya..

tapi itlah manusia.. sentiasa alpa dan leka... tidak pernah berusaha untuk memahami apa yang ada di sisi. seringkali melakukan kesilapan yang sama berulang2... dan tidak belajar daripada kesilapan dan kesalahan diri...

moga aku terlorong dari golongan orang2 yang beriman...
Back to top Go down
View user profile
beLonharapan~~
junior
junior


Posts : 10
Join date : 2009-05-28

PostSubject: Re: Paling Cantik   Mon Sep 28, 2009 6:24 am

nice story..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Paling Cantik   Today at 5:29 pm

Back to top Go down
 
Paling Cantik
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» NaruHina from a friend to me

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT KAUNSELING:: .::COUNSELING SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.