perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)   Tue Sep 01, 2009 9:05 am



Kadar zakat di seluruh negara tahun ini ditetapkan antara RM5 dan RM8
seorang mengikut negeri yang berdasarkan harga beras yang terdapat di
pasaran.


Berikut jumlah bayaran zakat bagi negeri-negeri di Malaysia bagi tahun 2009 (kecuali Kelantan dan Wilayah):

Selangor, Pahang, Perak, Kedah dan Pulau Pinang - RM7

Terengganu - RM5, RM7 dan RM8

Johor - RM5 dan RM7.50

Sabah - RM6.60

Negeri Sembilan - RM6.50

Melaka - RM6.30

Sarawak dan Perlis - RM6

sumber : Bernama

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)   Tue Sep 01, 2009 4:36 pm

selangor RM7 x 5 org maknanya aku kena bayar zakat fitrah tahun ni RM35 la ye

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
wcx_yamaha
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-26
Age : 27
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)   Tue Sep 01, 2009 7:13 pm

abg macan n peace byr zakat wcx leh x..
:group: :group:
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)   Tue Sep 01, 2009 8:15 pm

mn leh wcx ko dh kejakn kena bayar sendiri klu suar dlm bapa mst belikn leh la bapa kau yg bayarkn peace dia kena bayarkn tuk bini dia la ko ni wcx

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)   Wed Sep 02, 2009 3:10 am

haha... sesuke die jek...
ala.. rm7 je pun wcx_yamaha..
takkan tak mampu..
hehehe.. bayar2 jgn tak bayar...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
wcx_yamaha
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-26
Age : 27
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)   Wed Sep 02, 2009 6:12 pm

yela wcx try byr sndri...
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)   Thu Sep 03, 2009 6:26 am

apa la wcx nih..siap taip 'try byr sndri'
7 hengget je dik..topup 10 hengget blh .. sri tahun ni byr 2 org.. mak n sri = rm14 tp klu ade sape2 yg sudi nk bayarkan.. alhamdullilh nak gak tu cabuttttttttttttttt
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)   Today at 1:19 am

Back to top Go down
 
Kadar Zakat Fitrah 2009 (Seluruh Malaysia)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 2009 Malaysia Bonsai Competition
» Gerard Butler Covers ‘Esquire’ August 2009
» Discuss City & Agents 2009
» Pickering Steam Rally 2009
» [PICS] 28.04.2009

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.