perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 RASEPI MAGIE HULALALALA

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ibrahim
Moderator
Moderator


Posts : 56
Join date : 2009-05-10

PostSubject: RASEPI MAGIE HULALALALA   Tue Aug 25, 2009 9:45 am

dgn ini saya ingin berkogsi resepi turun temurun keturunan saya iaitu mage rebus.
1.beli magge kat kat runcit (org islam)
2.bukak plastik magge (harus berhati semasa bukak kerana dalam tu ada perencah magge takut anda terbuang pulak perencah magge dalam tu)
3.sediakan periok atau kuali (kalu malas guna air panas pon x pe)
4.masokan air 1 atau 2 cawan teh,tgu sampai medidih
5.masokan kan magge bersama perencahnye...nak sedap lagi tarok teloq masa medidih rebusan tersebut...
6.angat la masok lam magkok pastu hias2 la skit dgn daun betik ke ape2 ke...
7.leh la makan,aduss lapau lak pose2 ni..
8.P/S KALU MALAS MASAK ATAU BEKALAN GAS DAH ABIS BOLEH LAH ANDA MENJEMUR MAGGIE ANDA DI TENGAH PANAS TERIK....SAMPAI KEMBANG

disini saya sediakan gambar magge yg sudah dimasak..kejap ye....nak tangkap gambar...
malas la masokan gambar,malu le maggie dah tgl separoh...huahuhahuahua
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: RASEPI MAGIE HULALALALA   Tue Aug 25, 2009 11:21 am

bodoh lah ko ni piq
tak tahan aku nak gelak je tgk post ko
apa pon ko da best la

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
ibrahim
Moderator
Moderator


Posts : 56
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: RASEPI MAGIE HULALALALA   Tue Aug 25, 2009 1:06 pm

anis..hhuhuhuuhhulallala
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: RASEPI MAGIE HULALALALA   Wed Aug 26, 2009 3:38 am

aku nak tambah skit..klu tak kenyang mkn meggi tu..kuah dia wat cicah sekut marie
Back to top Go down
View user profile
ibrahim
Moderator
Moderator


Posts : 56
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: RASEPI MAGIE HULALALALA   Thu Aug 27, 2009 9:11 am

wah seri pandai2 noh tambah resepi ako ni....uhhuhuhu
seri ko tgk anis tu boleh mendatangkan huuulalalala x?
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: RASEPI MAGIE HULALALALA   Thu Aug 27, 2009 2:05 pm

apa plk mendtgkan huuulalalala kat aku aku ok je tgk dia..xtau la klu ko
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: RASEPI MAGIE HULALALALA   Fri Aug 28, 2009 12:30 pm

mengumpat ke?

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: RASEPI MAGIE HULALALALA   Fri Jul 13, 2012 3:29 am

ibrahim wrote:
dgn ini saya ingin berkogsi resepi turun temurun keturunan saya iaitu mage rebus.
1.beli magge kat kat runcit (org islam)
2.bukak plastik magge (harus berhati semasa bukak kerana dalam tu ada perencah magge takut anda terbuang pulak perencah magge dalam tu)
3.sediakan periok atau kuali (kalu malas guna air panas pon x pe)
4.masokan air 1 atau 2 cawan teh,tgu sampai medidih
5.masokan kan magge bersama perencahnye...nak sedap lagi tarok teloq masa medidih rebusan tersebut...
6.angat la masok lam magkok pastu hias2 la skit dgn daun betik ke ape2 ke...
7.leh la makan,aduss lapau lak pose2 ni..
8.P/S KALU MALAS MASAK ATAU BEKALAN GAS DAH ABIS BOLEH LAH ANDA MENJEMUR MAGGIE ANDA DI TENGAH PANAS TERIK....SAMPAI KEMBANG

disini saya sediakan gambar magge yg sudah dimasak..kejap ye....nak tangkap gambar...
malas la masokan gambar,malu le maggie dah tgl separoh...huahuhahuahua

_________________________________________________
tolong sama2 majukan forums
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
_lib_
Police
Police


Posts : 51
Join date : 2009-06-18
Location : in middle of cruel world

PostSubject: Re: RASEPI MAGIE HULALALALA   Fri Jul 13, 2012 3:47 am

:wakakaka: sengal pelam ni
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: RASEPI MAGIE HULALALALA   Today at 1:35 pm

Back to top Go down
 
RASEPI MAGIE HULALALALA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Stone from DongGiang river (continued 2)
» Super Héros : la magie d' ALEX ROSS

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::SUDUT RESEPI DAN MASAKAN::. .::RECEIPE AND COOKIES SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.