perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 bila bumi sedang berputar.dmanakh kite?...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
straighthead_goku
junior
junior


Posts : 46
Join date : 2009-07-27

PostSubject: bila bumi sedang berputar.dmanakh kite?...   Thu Jul 30, 2009 11:14 am


time aku duk nga surf tenet ni tetibe je t'lintas kat pale otak aku ni,bpe org jela yg nga wat mende yg same ngn pe yg aku nga wat skg...

minom jap...
time aku mnom ni pon aku pikir bpe org jela kat dunia ni yg nga mnom sewaktu ngn aku ni...
dan aku trus b'pkir...
......................

aku da maleh nk pkir lg,so aku wat 1 ksmpulan.
dlm 1 hari mcm2 kjadian yg da berlaku kat muka bumi ni.
kematian=org mati,kehidupan=bayi baru lhir,org kawen,jenayah,krisis kemanusian,
peperangan dan mcm2 lg.xt'type aku pe yg nga brlaku skg,cume lokasi je yg brbeza.
perang

hurmmm...namun sejauh manakh kite meletakkn diri kita dikalangn makhluk Allah yg len di muka bumi ni.
mgapa nk dgusarkn pale ni ngn mende2,masalah2 remeh yg merugikn kite,jika kite susah de org len yg lg susa,dan begitu gak sebalikny.


so jgn sesekali ckp Tuhan tu xadil.
hargai setiap detik yg kite lalui.hidup di dunia ni ujian semate2.d Sane tu nnt kite kn kekal.mgkin di 1 sudut kite brbeza namun dr sudut lagi sebenarny kite serupa.


jom kite pikir pe yg kite nk wat...
jom3.
cabuttttttttttttttt

stand together.respect each other.
:group: :group: :group:
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: bila bumi sedang berputar.dmanakh kite?...   Thu Jul 30, 2009 12:18 pm

andai luahan hatiku ini menyesakkan.... akan ku kunci bibirku daripada kata2.. dan janganlah sesekali bertanya sama ada aku OK ataupun tidak.... kerana aku sendiri tak pernah meminta sesiapa untuk bersimpati dan mengkasihani diriku... aku sedar... masalah peribadi yang melanda jiwaku... apalah sangat jika dibandingkan dengan penderitaan rakyat palestin... kezaliman yang dialami muslim thai...

sekadar ingin teman untuk mendengar luahan rasa hati... kerana sekian kalinya ketidakpuasan ini tidak didengari dan tidak diambil peduli... aku juga manusia biasa yang tak sempurna.. masih ada lompang dan kelemahan yang perlu dibaiki..

hadirku di alam maya adalah untuk mencari insan yang boleh menerima diri.. boleh berkata2... boleh berbicara.. boleh berkongsi rasa.. kerana sukar untuk aku menemui insan2 sebegitu di alam nyata..

tetapi andai kata itu pun menjadi beban dan aksiku ini tidak disenangi... kecewa maka lebih baik aku bercerita kepadaNya... sesungguhnya aku tidak boleh mengharapkan manusia lain melayanku seperti mana yang aku lakukan kepada mereka semua.... sbb aku tak boleh meminta balasan andai setiap tingkahlaku aku itu dikatakan penuh keikhlasan keranaNya..
Back to top Go down
View user profile
straighthead_goku
junior
junior


Posts : 46
Join date : 2009-07-27

PostSubject: Re: bila bumi sedang berputar.dmanakh kite?...   Thu Jul 30, 2009 4:21 pm


manusia djdikn ddlm keadaan berlainan agama,bangsa,jantina,pemikiran...
knapa kite djadikn sedemikian kejadian?jwnpnny,sume org tau.agr kite ley belajar antara satu same laen,tlg menolong,slg bantu mmbantu n slg ingat mengingati.tu pun jike kite pkir nk wat bek la...trpulang diri masing2.

mmg kejdian manusia dipitrah kn ngn perbezaan.trmasuk la kejadian alm semesta ni wujud berasaskn perbezaan.mksuk perbezaan yg aku mksudkn dr sudut yg luas ckit je.huhu...


exmple de yg jd ckgu,student,ahli ulama,dokter,petani,lawyer,penggur,org gila,org krg upaya,pemmimpin n etc.huhu
nk cite satu2 xabes.huhu

kesimpulan:pastikn perjuangn n matlmat kite same.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: bila bumi sedang berputar.dmanakh kite?...   Today at 1:33 pm

Back to top Go down
 
bila bumi sedang berputar.dmanakh kite?...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kite Tenjo
» Kite in Arc-V
» Sly vs Doomlord619
» "THE TALKING MACHINE"
» Fubu's GFX-- Free I Guess

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.