perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Duda bertemu janda

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Duda bertemu janda   Thu Jul 30, 2009 3:27 am

Di sebuah perkampungan ada seorang duda yang sudah berumur tinggal
seorg dirumah nya..anak2nye sume bekerja di bandar... Berdekatan rumah
nya itu ada seorang janda yang juga agak berumur dan juga tinggal
seorg... Sudah bertahun lama nya mereka berjiran dan sering juga
berhubung kala kesunyian... .Suatu hari..di petang yang redup... si
duda duduk di bawah pokok rambai..merenung ke arah rumah si janda... Si
janda perasan dan datang menegur si duda... "Pak Uda oii..ape yang di
menungkan nye tu... "... Si duda menunduk seketika..lalu menjawab
"..Ada perkara aku nk bgtu ko ni Mak Jan.."... Berkerut dahi si
janda... kerana kelihatan serius pulak si duda tu...

"ape nyer ..serius je bunyi nyer.." ... Si duda merenung si janda...
lalu dengan kekuatan yang ade die berkata... "Aku ni kepingin nk
berbinikan ko... ko sudi tk?.."... Si janda tersenyum..dan diam
seketika ..lalu si janda menjawab "Erm... sudi... "... Setelah berborak
seketika... si janda dan duda pun pulang kerumah masing2 kerana hari
sudah menjelang senja...

Pada malam itu..si duda gelisah... dia tidak ingat jawapan yand
diberikan si janda petang tadi..adakah dia sudi atau tak... yelah dah
tue... memori pendek sket... Setelah berfikir sejenak... si duda tidak
jugak mendapat jawapan... lalu terpksalah die bertanya sekali lagi
kepada si janda... Si duda mendail no telepon si janda..nk dtg umah tk
molek plk dah malam2 cmni...

"Helo... mak jan..pak uda di sini... aku ingin bertnya... almaklum dah
tua mudah lupa... ptg tdi aku bertnya pada ko sudikah ko berkahwin
dengan aku..apakah yang ko jawab.."... Mendengar suara si duda..si
janda pun berkata "Aku jawab aku sudi..ikhlas dari hati... selamat ko
telepon aku ..Pak Uda... "... si duda pelik dengan kata2 si janda lalu
bertnya... "Kenapa... "... Dan si janda menjawab.."Aku pun lupe spe
yang ajak aku kawin ptg tadi"


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Duda bertemu janda   Thu Jul 30, 2009 4:28 am

wakakaka sok dh kawen..lupa plk sape yg tido sebelah
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: Duda bertemu janda   Thu Jul 30, 2009 6:25 am

wakakaka lawak2...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: Duda bertemu janda   Wed Jul 11, 2012 7:19 am

peace™ wrote:
Di sebuah perkampungan ada seorang duda yang sudah berumur tinggal
seorg dirumah nya..anak2nye sume bekerja di bandar... Berdekatan rumah
nya itu ada seorang janda yang juga agak berumur dan juga tinggal
seorg... Sudah bertahun lama nya mereka berjiran dan sering juga
berhubung kala kesunyian... .Suatu hari..di petang yang redup... si
duda duduk di bawah pokok rambai..merenung ke arah rumah si janda... Si
janda perasan dan datang menegur si duda... "Pak Uda oii..ape yang di
menungkan nye tu... "... Si duda menunduk seketika..lalu menjawab
"..Ada perkara aku nk bgtu ko ni Mak Jan.."... Berkerut dahi si
janda... kerana kelihatan serius pulak si duda tu...

"ape nyer ..serius je bunyi nyer.." ... Si duda merenung si janda...
lalu dengan kekuatan yang ade die berkata... "Aku ni kepingin nk
berbinikan ko... ko sudi tk?.."... Si janda tersenyum..dan diam
seketika ..lalu si janda menjawab "Erm... sudi... "... Setelah berborak
seketika... si janda dan duda pun pulang kerumah masing2 kerana hari
sudah menjelang senja...

Pada malam itu..si duda gelisah... dia tidak ingat jawapan yand
diberikan si janda petang tadi..adakah dia sudi atau tak... yelah dah
tue... memori pendek sket... Setelah berfikir sejenak... si duda tidak
jugak mendapat jawapan... lalu terpksalah die bertanya sekali lagi
kepada si janda... Si duda mendail no telepon si janda..nk dtg umah tk
molek plk dah malam2 cmni...

"Helo... mak jan..pak uda di sini... aku ingin bertnya... almaklum dah
tua mudah lupa... ptg tdi aku bertnya pada ko sudikah ko berkahwin
dengan aku..apakah yang ko jawab.."... Mendengar suara si duda..si
janda pun berkata "Aku jawab aku sudi..ikhlas dari hati... selamat ko
telepon aku ..Pak Uda... "... si duda pelik dengan kata2 si janda lalu
bertnya... "Kenapa... "... Dan si janda menjawab.."Aku pun lupe spe
yang ajak aku kawin ptg tadi"


_________________________________________________
tolong sama2 majukan forums
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Duda bertemu janda   Today at 4:42 pm

Back to top Go down
 
Duda bertemu janda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» duda con los comics

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CERITA LUCU::..::FUNNY STORIES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.