perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 kaunseling, terapi gestalt

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: kaunseling, terapi gestalt   Sat Jul 25, 2009 12:03 pm



kawan2... aku kebetulan terjumpa video clip kaunseling.. tapi dalam bahasa inggeris ler... terapi gestalt.



kalo korang perhatikan dalam clip nih.. mula2 dia citer pasal lain kan? mula2 dia citer pasal dia stress.. kalah main baseball. pastu biler kaunselor dah mula teroka dia.. dengan menggunakan beberapa kemahiran asas kaunseling dan jugak teknik2 tertentu.. baru dia bukak citer dia yang sebenar...

sebenarnya dia rasa stress sbb kalah baseball tu... pasal masa dia kecik dulu... dia pernah kalah dalam permainan baseball. kes tu membuatkan mak ayah dia bergado besar... lama2 bercerai.. sejak tu dia langsung tak jumpa mak dia lagi.. sbb tu dia rasa bersalah sangat2. pasal inilah... setiap kali dia kalah main baseball.. dia akan rasa terlalu tertekan....

inilah yang dikatakan kaunseling... kami kaunselor, bukan menyelesaikan masalah luaran seseorang... tetapi masuk ke dalam ruang lingkup dalaman seseorang individu.. supaya nanti akan timbul kesedaran, keinsafan.. dan akhirnya dia mampu mengatur hidupnya sendiri....

kalo ada pape masalah... jangan segan silu jumpa kaunselor, ok? sbb kaunselor bukan kejenya bagi nasihat atau bagi ceramah.. tapi keje kami membantu anda....
Back to top Go down
View user profile
 
kaunseling, terapi gestalt
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT KAUNSELING:: .::COUNSELING SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.