perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Sat Jul 25, 2009 6:36 am

Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan
dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni)Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... .. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012...



Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari ping ita nnya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".
Back to top Go down
View user profile
wcx_yamaha
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-26
Age : 27
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Sun Jul 26, 2009 12:13 am

tkt la ble sri post nie...
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Sun Jul 26, 2009 3:25 am


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 8:31 am

Ya Allah..ampunilah dosa2 ku dan kedua ibu bapaku
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 9:22 am

korg tau x npe aku x suka artikal2 dr intenet yg bercerita tntg mcm ni kdg2 de golongan yg sj nk memecahkn umat islam terutamanya org yahudi.....saintis sendiri bercanggah pendapat mengapa dinasor pupus????lagi pn kita x tau hidup smpi bila bab kita penumpang di muka bumi ni sj...tp mua tu kajian mereka je so leh percaya sngt so pe yg perlu kita wat????????????....anda mst tau jwpanya alamak terlbh mcm pencermah lak aku ni

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 10:08 am

aku lebeh percaya kalau benda2 macam ni ulamak2 besar kita je yg keluar kan kenyataan.. kalau dari tenet..ermmm sedang kan yusuf haslam pun boleh buat filem..ini kan pulak benda2 skrip

tapi ok la tu sebagai peringatan kita akan jd takut lah sikit..walaupun benda yg tuan tanah post ni belum pasti 100% sahih nye

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 10:16 am

Kita kene sentiasa beringat..erm mmg kebanyakan posting sekadar bacaan atau utk ingat mengingati... klu nak tunggu btul2 kisah benar br posting..ssh la.. lol!
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 10:19 am

tapi bahaya la cik seri oii... kene benda yg cik seri post ni tak benar cam ne? dah tu ada pulak yg baca nt depa dah anggap benar..dah kelam kabut... haaa cam ne? takkan huru hara macam perhimpunan mansuh i.s.a tu...opsssssss reformasi..eh apa nii

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 10:41 am

ala..pembaca bkn x bijak..tgk pd reply post..sume kan dh tau beza baik buruk..
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 10:45 am

eh penguna internet ni bukan takat org2 tua jek..kene budak2 bawah umur baca? kene budak darjah 5 6 baca? pastu depa buat kesimpulan sendiri..haaa jenuh... :malu:

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 10:48 am

ish..abg ni sp kesitu lak forum ni mn ade bwh umo dah jgn nak sembang kat sini..meh pm sri
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 10:49 am

mmg pembaca de yg bijak2 tp de ramai yg x bijak2 mcm aku ni ala manusia sri kdg2 ssh nk ckp ngok mcm ajaran ayah pin tu walaupn ajaran tu dh sah2 terpesong ajaranya tp cuba ngok pengikutnya brpa ramai siap de kerajaan langit lg tu

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Tue Aug 04, 2009 11:18 am

betui tu macan... go ! ayah pin .. hilang sampai skang ...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui   Today at 9:00 pm

Back to top Go down
 
Puasa 2012 [Hanya Allah Mengetahui
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» THREE POLITICIANS TO RESIGN BY 2012 WHY ARE THEY SCARED ?
» 2012 (working title) - Work In Progress
» WHO DO YOU THINK WILL WIN PRESIDENTIAL RACE IN 2012
» HERMAN CAIN FOR PRESIDENT 2012
» New Ebook "2012 and Beyond"

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT AGAMA:: .::RELIGION SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.