perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Carpal Tunnel Syndrome!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Carpal Tunnel Syndrome!   Thu Jul 23, 2009 7:18 am

Penggunaan keyboard dan mouse dgn cara yg salah mengakibatkan sejenis sindrom "Carpal Tunnel Syndrome"






Cara pemggunaan komputer dgn betul











Senaman Tangan untuk mengelakkan sindrom.




Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Carpal Tunnel Syndrome!   Thu Jul 23, 2009 11:04 am

bahaya tu..
takut aku tgk..

tapi klu guna laptop camne lak..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Carpal Tunnel Syndrome!   Thu Jul 23, 2009 11:21 am

eh peace... ada sorang lecturer aku masa kat UTP dulu kan.. terkena penyakit ni tau! dia mengaku kat kita orang. dia jadi camtu sbb masa dulu dia banyak menaip pakai komputer dan tak rehat2.. kesannya... tangan kanan dia bermasalah. dah takleh nak menaip lagi.. dia kata rasa kebas2 kat hujung jari tangan dia...

sbb tu dia pesan.. kalo menghadap komputer jangan lama sangat.. kena rehat skit.. kena buat senaman regang otot dulu.. kalo tak jadi cam dia... ingat lagi nama dia... mr saravanan, ajar paper engineering, profession and communication skills kat UTP dulu.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Carpal Tunnel Syndrome!   Today at 1:30 pm

Back to top Go down
 
Carpal Tunnel Syndrome!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Happy Faces of Stockholm Syndrome (of Serial World)
» TUNNEL STONE
» Packing up the Polly tunnel for winter.
» Girl With Tourettes Syndrome
» In Lanthanite Tunnel you can walk anywhere you want about

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.