perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Nilai Seringgit...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Nilai Seringgit...   Wed Jul 22, 2009 9:55 am

erm saje buka topik ni..memandangkan nilai wang kita ni dah makin kecik..kkdg bg duit raya pd budak2 seringit pun depa dh kutuk "eleh..siggit jek"
erm apa yg korang dpt beli ngn snggit.. nilai singgit pd korang
klu aku..mula pg ni la..aku sll beli nasi lemak rm1.20..biasa je nasi n sambal ikan bilis.. air bw sendri tp pg ni aku beli kuih 3 rm1 kenyang gak..
so..meh kongsi2..nilai singgit pd korang..
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Wed Jul 22, 2009 1:19 pm

singgit? singgit tu sebungkus cendawan tiram... nanti esoknyer duit singgit beli tepung goreng kentucky plak.... lusanya singgit beli ler telor ayam 3 biji... buatlah cendawan goreng tepung.. sedap dimakan dgn nasi putih.... adesss.. lapar ler plak..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Wed Jul 22, 2009 1:31 pm

seringgit dpt komdom cap ayam je

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Wed Jul 22, 2009 4:14 pm

salju..cukup 3 hr br dpt mkn cendawan goreng
macan..ade ke kondom cap ayam..nak kirim
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Wed Jul 22, 2009 8:41 pm

de la seri yg x de cop sirim klu bocor tanggung sendiri

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Wed Jul 22, 2009 8:58 pm

mmg ler baru dapat cendawan goreng.... tapi dapat sekali banyak woo.. kalo beli kat kedai pasar malam.. singgit tu skit je... ni leh makan sampai baring terlantar kekenyangan...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Thu Jul 23, 2009 4:21 am

kalu kat grik ni la kan,rm1 dah x cukup cthlah ...minum air je,teh tarik rm1 pastu nak kencing rm0.30 sen...arrrr pastu mule la pancut merata2 sebab nak jimat kos kencing..kan2...kalu kondom rm 1 cap ayam guna lah belon yg 30 sen tu,tebal jugak..kalu nak tgk pecah ke x masokan angin dulu,nak tgk bocor ke x,kalu x bocor leh la guna dgn selamatnye....mekasih

_________________________________________________
tolong sama2 majukan forums
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Thu Jul 23, 2009 5:10 am

cam penah dgr jek topik ni sri... hehehe..

singgit ek..
barang kecik leh la singgit...
barang mahal2 ni.. singgit nak bli ape..
tapi tak ckup singgit pon ne leh beli kan..
hai.. laa.. singgit...
lol! lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Thu Jul 23, 2009 5:22 am

mmg la brg besar x cukup singgit..erm mcm tmpt sri ni..rm1 dpt beli kuih je 3 ketui klu nak wat cndawan goreng pn x lepas sbb cendawan sekampit 1.20 tepung kentuky tu 1.50 kira tmpt salju ok ek..msh jual lg hrga2 singgit adoi..kondom tu nak kene tiup dulu ke
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Thu Jul 23, 2009 9:07 am

entahlah sri.. salju tak tau ler kena tiup ker tak.. tanya kat macan... dia dah nikah.. tak pun tanya kat peace nih... tanya orang dah nikah jelah... aku lum nikah jadi aku tak tau...

susah sangat singgit tu beli megi.. pastu rebus.... sampai kembang semangkuk.. lol! sampai betoi2 kembang tau.. pastu minum air kosong.. sampai kembung... insya Allah kenyang...
Back to top Go down
View user profile
Jet-Li
junior
junior


Posts : 9
Join date : 2009-09-10

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Thu Sep 10, 2009 10:59 am

salam....

bagi aku pulak...nilai seringgit nie dapat la beli rokok 2 batang....tu pun nak cucuh kena pinjam lighter kat tokey kedai....
dengar orang tua dulu-dulu cerita......zaman dulu kala, kalau seringgit tu boleh beli macam-macam...beras,ikan masin,gula ,garam,yong tau fu dan kunyit tumbuk!
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Fri Sep 11, 2009 1:36 am

ade ke kuih 3 rm1? kalo kat sini kuih 5 rm2.. mitak rm1 puoh nk bg nye.. mcm iklan u-mobile.. sy nk separuh je.. x bley!!
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Fri Sep 11, 2009 3:56 am

wakakaka bulan2 posa ni msh ade lg la kuih singgit.. air singgit kira dpt la save budget bulan posa ni.. so blh pilih la nak berbuka ngn kuih atau air kenyang tak kenyang soal lain
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Fri Sep 11, 2009 4:53 am

seringgit.. beli rokok jer lah dua batang
rokok suria ke sedap sikit layan

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Sat Sep 12, 2009 6:43 pm

belasah satu ringgit..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Nilai Seringgit...   Today at 8:20 pm

Back to top Go down
 
Nilai Seringgit...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.