perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Petua nak "Tahan Lama"

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Petua nak "Tahan Lama"   Wed Jul 22, 2009 3:54 am

KELAPA PARUT
Untuk lebih tahan lama... selama 2 tahun. Belah kelapa dan ambik
sebelah sahaja. Gunakan pada 31 December 2006. Dan sebelah lagi pada 1
Januari 2007. Wah?... tahan sampai 2 tahun kan?... Amazing
GresteQuer! Jangan lupa hujung tahun nie cuba tau...

NASI/LAUK
Biar tahan lebih lama... jangan gunakan jari pasal jari korang ada
bakteria. Sebab tu lauk cepat basi. Ceduk la pakai sudu ke, sudip ke.


BARANGAN KEMAS TERUTAMA EMAS
Barangan emas bila dah terlalu banyak dikenakan zakat. Tapi kalau
untuk lebih 'tahan lama'...bayar la zakat untuk barang kemas tu. Kalau
tak, tetiba hilang atau kena curi... padan muka korang... hahaha!


PAKAIAN TAHAN LAMA
Jangan rendam dalam serbuk pencuci lama sangat elak guna washing
mach... Jangan jemur bawah mentari terik elak guna bleach... Jangan
bawa
mandi kat beach. Gantung bila disimpan. Cuci guna air jeram/hujan.
Jan gan bagi pinjam kat kawan! Kalau boleh pakai baju member, baju
sendiri simpan elok-elok.


KERETA
Lepas beli, simpan kat garaj... bungkus elok-elok... jangan bagi angin
masuk... jangan bagi abuk masuk... jangan bagi wap air masuk.
Pagi-pagi
panaskan enjin dan hari-hari lap kereta. Bayar loan bulan-bulan sampai
abis loan... gerenti kereta tahan lama...


KENYANG
Kalau nak tahan lama... sebelum makan baca bismillah dan doa... Akhir
makan... doa dan ucap alhamdullillah. . Jangan jadi macam setan...


UMUR
Umur nak tahan lama?... Jangan Merokok!... Rokok nak tahan lama?...
Jangan Hisap!...


TIDUR
Nak tahan lama tak tidur malam - senang aje jangan tidur.


HUBUNGAN
Bertahan lama dalam persahabatan/ hubungan. .. Jujur dan ikhlas.


KUEH RAYA
Kueh raya kalau nak tahan lama, melantak bebanyak sikit, kalau orang
datang rumah beraya kasi tapaukan dia sekali kueh-kueh raya tu... ini
bermakna tak la membazir... kalau simpan lama sangat nanti kueh jadi
tengik... lepas tu nak kena buang, so... jangan jadi setan... membazir
amalan setan.


PUASA
Gerenti lapar kan, so... kalau nak "tahan lama" bebanyakan beribadat"
jangan asyik nak bercerita pasal baju raya ke... kueh raya ke... atau
pun mengumpat.


KERJA
Kerja kalau nak "tahan lama" jangan asyik nak baca email aje macam
korang... dah tak ada kerja lain ke... kalau BOSS nampak tak
pasal-pasal kena buang kerja. !


lol! lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Petua nak "Tahan Lama"   Wed Jul 22, 2009 4:06 am

wakakaka yg last tu..dah mmg keje kene tgk email wakakaka tu psl thn lagi nih
Back to top Go down
View user profile
 
Petua nak "Tahan Lama"
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Amazon "filler item" site
» TJ's Tag Tutorial "Victory Greymon".
» Mai-HiME Manga: "WHAT IF"s?!
» "GOING HOME"
» Gerard Butler's New Action Film will be "Citizen Game"-name change confirmed false (April Fools joke)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.