perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Penemuan Terbaru: Seks Kerap Meningkatkan Kualiti Sperma !

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Penemuan Terbaru: Seks Kerap Meningkatkan Kualiti Sperma !   Tue Jul 21, 2009 2:02 pm

Bunyinya memang pelik, tapi itulah kebenarannya. Penemuan terbaru tersebut merupakan hasil kajian yang dilakukan oleh European Society of Human Reproduction and Embryology yang berpangkalan di Amsterdam.

Kajian tersebut yang dijalankan di Australia telah melibatkan 118 lelaki yang masing-masing disahkan mengalami masalah sperma berkualiti rendah (DNA mudah rosak). Kesemua mereka telah diminta untuk melakukan hubungan seks setiap hari dengan pasangan mereka untuk tempoh satu minggu. Hasilnya, mereka mendapati kualiti pada sperma lelaki-lelaki yang diuji telah menunjukkan peningkatan dari segi kualitinya.

Menurut Dr.David Greening dari Klinik Kesuburan Sydney IVF, Australia, 81 % daripada 118 lelaki yang diuji menunjukkan peningkatan dari segi kualiti sperma sebanyak 12%. Peningkatan kualiti ini telah mengukuhkan dakwaan bahawa seks yang kerap membantu mengurangkan jumlah sperma yang rosak atau berkualiti rendah dengan 'mengeluarkannya' dari tubuh badan dan digantikan dengan yang baru. Lebih lama sperma disimpan, lebih tinggi kadar kerosakkan sperma tersebut' - tambah Dr. David lagi.

Walaubagaimanapun, kumpulan penyelidik ini masih belum dapat mengaitkan penemuan ini dengan peluang lelaki yang mengalami masalah sperma rosak atau berkualiti rendah untuk mendapatkan anak. Buat masa ini, mereka sedang mengkaji berapa ramai pasangan mereka yang berjaya hamil hasil dari kajian tersebut.


Merokok, ketagihan alkohol dan kurang bersenam juga menjurus kepada pembentukan sperma yang tidak berkualiti.


Selain dari kerosakan DNA yang menyebabkan sperma tidak berkualiti, faktor-faktor lain seperti merokok, ketagihan alkohol dan kurang bersenam juga menjurus kepada pembentukan sperma yang tidak berkualiti.

Namun demikian, Dr. David telah merumuskan, seks yang kerap bukan sahaja membantu meningkatkan kualiti sperma, ia juga meningkatkan potensi pasangan mereka untuk hamil.

P/S: Ini ialah berita baik untuk pasangan yang tiada cahaya mata.

eh jap.. aku nak mencelah.. kalo hari2 buat seks tak penat ker? entahlah.. aku tanya je.. pasal aku tak pernah buat.. jadi aku tak tau ler... yang dah nikah nih pe plak komen? korang aritu nak dapat anak buat seks hari2 gak ker? lol!


diambil dari: http://www.odisi.net/komuniti/viewtopic.php?f=90&p=125597#p125597
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Penemuan Terbaru: Seks Kerap Meningkatkan Kualiti Sperma !   Tue Jul 21, 2009 2:16 pm

nk dpt sperma berkualiti mkn la makjun org kampung ...penat la nk wat seks hari2 klu main x smpi 1 min dh siap blh la main hari2 ermmmm rasanya negara org puteh ni berbeza ngan org duk msia ni negara mereka sejuk sesuai tu mengawan hari2 msia i panas dh time mengawan tu bdn dh panas ni di tambah ngan cuaca yg panas mau terbakar sperma

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: Penemuan Terbaru: Seks Kerap Meningkatkan Kualiti Sperma !   Tue Jul 21, 2009 3:28 pm

hahaha..tu yg dah kawin boleh la ye buang hr2,tapi yg belom kawin eloklah onani setiap hari (pg dan malam)...terima kasih

_________________________________________________
tolong sama2 majukan forums
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
MaNgKuK pEcAh
junior
junior


Posts : 81
Join date : 2009-05-14
Age : 27
Location : kajang melaka

PostSubject: Re: Penemuan Terbaru: Seks Kerap Meningkatkan Kualiti Sperma !   Tue Jul 28, 2009 8:33 am

adess abg macan tanpe sgn silu
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: Penemuan Terbaru: Seks Kerap Meningkatkan Kualiti Sperma !   Tue Jul 28, 2009 8:40 am

xtau nk comment pe..bace je
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Penemuan Terbaru: Seks Kerap Meningkatkan Kualiti Sperma !   Mon Aug 03, 2009 1:29 pm

admin onani je la jawab nyeeee.... itu yg mampu

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Penemuan Terbaru: Seks Kerap Meningkatkan Kualiti Sperma !   Today at 1:14 pm

Back to top Go down
 
Penemuan Terbaru: Seks Kerap Meningkatkan Kualiti Sperma !
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Premna...almost done !
» finally abhimanyu confirmed........
» INDONESIA NATIONAL BONSAI SHOW 2010
» Another Ficus Microcarpa "not the traditional taiwan style"..give your insight please
» Dragon bonsai winter image

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SEKSOLOGI::-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.