perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 10 Tips Melupakan Kekasih Hati

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Tue Jul 21, 2009 11:22 am

1.Anda tulislah 10 pucuk surat dan anda poskan kat diri anda sendiri, pastu balaslah balik kesemua surat-surat tersebut... Lakukan setiap hari, 3 kali sehari...

2.Jauhkan diri anda daripada filem-filem Hindustan dan juga drama-drama swasta yang tangkap raung

3.Join ruangan berkenalan di dalam majalah-majalah atau buat sesi berkenalan tepi-tepi jalan... . Bukak lah warong khas untuk sesi interview tuh... Alaaa... bunga bukan sekuntum, kumbang lak berlambak lagi..

4.Buat perusahaan menternak itik... Nanti bila itik dah bertambah, pasti akan lupa kat pasangan anda tu, sebab terlalu sibuk menjaga itik-itik gembo... .

5.Sibukkan diri dengan bekerja... Bantai overtime bebanyak... Bila duit dah berjuta nanti, cari ajer yang lain, kawin terus, senang hidup tak payah susah-susah nak sakitkan kepala...

6.pi ngadap cermin yang sememangnya setia ngan anda... buat ler lawak giler yang tak masuk di akal, pastu gelak ler sendiri...

7.Ulang perbuatan nih sampai 3x... ikut tau... Uhh huuu Uhh huuu...

8.Kalo still teringat kat pasangan anda tuh, anda pi cari tangga, alaa cari je lah kat umah mana-mana atau pun bangunan berhampiran, buat-buatlah terjatuh dari tangga, sampai terus hilang ingatan, nescaya ler.. akan lupakan terus pasangan anda tuh... dengan diri sendiri pun anda tak akan ingat lagi..

9.Kalo ingatan anda masih ada, pi je rumah jiran sebelah, minjam tukul, pastu buat ler tak tau sambil ketuk pala sendiri sampailer ilang ingatan...

NOTE: A.kalo jiran anda tak bagi minjam tukul, curikk je, pastu lari ler..takkan dok buat sesi berkenalan ngan jiran anda lak..

B.Kalo susah sangat... hantuk je kepala tu kat dinding rumah, buat ler sampai rasa dah bosan dengan hantukan tuh...

10.Gantung gambar si dia kat dinding .. kutuk, karate, gusti, gigit, mamam, telan... buat lah apa-apa je asal hati rasa puas

lol! lol! lol! lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Tue Jul 21, 2009 1:05 pm

cara aku lupakan ex aku...

1. koyakkan kad, surat2, atau apa yang berkaitan.. pastu buang. kalo nak kejam lagi... bakar... sambil ketawa.. cakap kuat2.. "padan muka ko! baru puas hati aku."

2. bukti tentang kewujudan dia, macam nombor tepon, id kat YM, gambar2, facebook, frenster.. semua DELETE!

3. menjauhi cerita2 cinta.. baek gelak tengok senario ker.. raja lawak ker...

4. banyakkan menulis komen2 dalam blog, layan klien2 kat internet... biler dengor masalah orang lagi banyak.. baru leh rasionalkan diri.. "mmg patut pun Allah tak jodohkan aku dgn dia.. dia nih..." (mula sesi mengutuk dan mengumpat dalam hati.. haha).

5. yang paling...... mujarab.... bangun sepertiga malam.. doa pada Allah supaya mententeramkan jiwa, mengajari erti redha, dan menanges di sisi Allah kerana cuma Dia yang Maha Mengetahui...

amacam? korang plak camner?
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Tue Jul 21, 2009 1:30 pm

aku sng je nk lupakn kekahih hati cari awek lain lupa la nnt .....

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
MaNgKuK pEcAh
junior
junior


Posts : 81
Join date : 2009-05-14
Age : 27
Location : kajang melaka

PostSubject: Re: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Mon Jul 27, 2009 7:55 pm

frust dlu
pastu br pk nk carik
banyak kan chatting
kompem cpt jmpe pggnti
hahaha wakakaka
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Tue Jul 28, 2009 6:45 am

wakakaka pnganti kat chatting pun same jek..cam hampeh wakakaka syg bersepah lol!
Back to top Go down
View user profile
northstarz_angle
junior
junior


Posts : 15
Join date : 2009-09-01
Age : 25
Location : ampang, kL

PostSubject: Re: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Fri Feb 19, 2010 11:44 am

pela peace ni.. dr no 1-6 & 10..angle leh trma lg yg len 2 cm pe2 nta. 2 nmenye kejam pd dri sdri. klu sengaja skitkn dri sdri an b'dosa. erm..klu angle la kn..angle akn nangis spuas ht dlu..pstu angle wt la pe2pn bg x ingt kt dye. tp 1 je sikp angle yg x leh ubh..wlaupn angle da leh lupakn dye..angle stil akn ingt tntg dye cnth cm ingt befdy dye, ske mkn & mnum pe, hobi dye n mcm2 la.. tp 2 la..angle je yg ingt kt dye tp dye.. ad ke ingt kt angle.?? msti xad kn.. erm..... sedih
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Sat May 15, 2010 11:20 pm

aku sekarang ada cara terbaru nak lupakan ex aku.. iaitu... dengan....

memaafkan dia..

mmg susah nak buat.. ia memerlukan kesabaran yang tinggi..

selepas aku bertapa berbulan2 ni.. inilah rumusan yang aku dapat..

MEMAAFKAN itu lebih baik daripada bermusuhan..

pasti ada hikmah dah break dgn orang tu. insya Allah.. akan diketemukan dgn yang lebih baik lagi nanti. percayalah pada Dia.. kerana Dia lebih Mengetahui.
Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Tue Jan 11, 2011 6:56 am

hebat tips korang ni....tips peace ssh nak dipraktikkan di kehidupan sebenar ni.... tp itu la jalan penyelesaian nya.....kahkah

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Fri Jan 21, 2011 10:47 am

huhu..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 10 Tips Melupakan Kekasih Hati   Today at 4:38 pm

Back to top Go down
 
10 Tips Melupakan Kekasih Hati
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Some very basic tips from a new user
» Household tips
» Tips on how to better drybrush metallics?
» Gaming Table Creation Tips
» looking for tips on baking

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.