perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Situasi lelaki yg wanita harus faham

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Situasi lelaki yg wanita harus faham   Sat Jul 18, 2009 7:54 am

1. Bila si dia sibuk... ... .. Jangan pula kamu terhegeh-hegeh meminta
si dia menjemput kamu di tempat kerja ataupun menemani kamu pergi
membeli-belah.

2. Bila si dia ego... ... . Jangan sesekali kamu
mempersoalkan tentang keegoan bila sikap sebegini sedang menguasai
dirinya. Lelaki amat payah utk mengakui dirinya ego sebaliknya
berpendapat ianya ketegasan.

3. Bila si dia romantik... ... ..
Ajaklah si dia bersiar-siar di tepi pantai ataupun makan malam di bawah
cahaya lilin sambil mengenangi saat-saat manis pertemuan pertama dan
jgn lupa selit sekali perancangan utk masa depan bersama.

4.
Bila si dia panas baran... ... .. Jgn membuat sesuatu yg boleh
menyemarakkan lagi perasaan marahnya. Cuba kamu berdiam diri dulu
sampai kemarahan reda.

5. Bila si dia penat... ... . Jgn mengadu
perkara ataupun bercerita ttg hal yg remeh. Dalam saat sebegini si dia
hanya perlu rehat yg secukupnya dan jgn memaksa dia membuat sesuatu yg
boleh menambah kepenatan.

6. Bila si dia pentingkan diri
sendiri... ... ... Cuba berterus-terang dan meluahkan rasa tidak puas
hati kamu tentang sikapnya itu. Kamu patut bersikap terbuka dan
memintanya supaya mengimbangi pendapat kamu juga. Jgn lupa utk
bertoleransi antara satu sama lain.

7. Bila si dia
mengongkong... .. Kalau kamu memberontak, pasti akan dimarahinya. Tapi
kalau menurut saja katanya takut menjejaskan diri sendiri. Utk itu,
kamu perlu berkata padanya utk membiarkan kamu membuat keputusan
sendiri asalkan tidak menjejas hubungan kamu berdua.

8. Bila si
dia selamba... ... . Cuba tarik perhatian si dia. Contohnya membuat
sesuatu yg boleh menarik minatnya. Orang yg selamba ini selalunya ingin
kita yg memulakan dahulu. Oleh sebab itu, kamu patut merancang sesuatu
bagaimana utk menarik perhatiannya.

9. Bila si dia curang... ..
Jgn tuduh tanpa usul periksa. Jika benar si dia curang, bersemuka dan
tanya dengan si dia mengapa bersikap begitu. Tapi kalau si dia tetap
dengan keputusannya, eloklah kamu sendiri yg berundur dulu sebelum
makin parah kelukaan hati.

10. Bila si dia lurus bendul... ...
Memang kamu boleh mengambil kesempatan ke atas dirinya tetapi jgn
sampai memperlekehkan setiap tindak tanduknya. Kamu patut menjadi
perangsang padanya dan mengatakan yg si dia mampu membuat keputusan
sendiri tanpa mengharapkan org lain sangat

lol! lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Situasi lelaki yg wanita harus faham   Sat Jul 18, 2009 10:30 am

bila sidia tiada... hendaklah kamu mendoakannya
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Situasi lelaki yg wanita harus faham   Sat Jul 18, 2009 11:08 am

bila si dia tidak menghormati kamu sebagai seorang wanita.... perlulah kamu menegakkan hak kamu sebaiknya....
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Situasi lelaki yg wanita harus faham   Sun May 16, 2010 10:40 am

bila aku baca balik ni nak tergelak pun ada...

adoi.....



4.Bila si dia panas baran... ... .. Jgn membuat sesuatu yg boleh
menyemarakkan lagi perasaan marahnya. Cuba kamu berdiam diri dulu
sampai kemarahan reda





hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Situasi lelaki yg wanita harus faham   Today at 10:18 pm

Back to top Go down
 
Situasi lelaki yg wanita harus faham
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT KAUNSELING:: .::COUNSELING SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.