perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 kek mata hantu..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: kek mata hantu..   Sat Jul 18, 2009 7:44 am

Kek Mata Hantu

8 biji telur
1 kg mentega
300g ceri merah
300g ceri hijau
400g Red Dates
½ tin susu cair
1 cawan gula
1 sudu makan baking powder
1 ½ cawan tepung
250g Gajus

Cara membuat
Hiris ceri, Red Dates dan Gajus. Campur setengah tepung dengan mentega
dan gula. Pukul hingga kembang. Masuk telur satu persatu dengan baking
powder, susu dan tepong. Campur hirisan Ceri, Red Dates dan Gajus.
Kukus 4 jam.

p/s: aku pon tak tau camne.. saje nak kongsi resipi.. nanti korang dah wat... cite la.. masukkan gamba ek..
lol! lol! lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: kek mata hantu..   Sat Jul 18, 2009 10:51 am

wakakaka xpenah buat..cane aku nk wat wakakaka red dates tu apa lak takkkan ms amik resepi tu xde gbr nak decorate cane pn x tau anyway tq for sharing...
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: kek mata hantu..   Sat Jul 18, 2009 3:46 pm

red dates... takleh blah betoi.. saper punyer resepi nih.. adeh..

pada sri..


red dates = kurma


letak perkataan red dates.. baru ada klasss....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kek mata hantu..   Today at 5:41 pm

Back to top Go down
 
kek mata hantu..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» WTS FRESH MATA FRESH DERMOND MAX VLAD
» S> Mata Tugba Adolph Sheryl
» Selling 3*s 4*s 5*s 6*s. lu bu/vlad/mata etc
» Devo Ke Dev - Mahadev written update 25th July 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::SUDUT RESEPI DAN MASAKAN::. .::RECEIPE AND COOKIES SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.