perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Perkahwinan Berasaskan Ibadah Jamin Kebahagiaan.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Perkahwinan Berasaskan Ibadah Jamin Kebahagiaan.   Sat Jul 18, 2009 7:01 am

~ Jika asas perkahwinan adalah kerana seks, maka pasangan akan selalu bertengkar jika suasana di bilik tidur tidak memuaskan.

~Jika asas perkahwinan adalah kerana harta, maka pasangan bakal bercerai jika ekonomi dalam rumah tangga merudum dan muflis.

~ Jika asas perkahwinan kerana
kecantikan wajah dan tubuh badan, pasangan akan lari apabila rambut
beruban, muka kerepot atau badan jadi gendut.


~ Jika asas perkahwinan kerana anak, maka pasangan akan mencari alasan untuk pergi jika hati (anak) tidak hadir.

~ Jika asas perkahwinan kerana keperibadian, pasangan akan lari jika orang berubah tingkah lakunya

~Jika asas perkahwinan kerana
cinta, hati manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada hal yang
lebih baik, tambahan pula manusia yang dicintai pasti mati atau pergi.


~Jika asas perkahwinan kerana ibadah kepada Allah, sesungguhnya Allah
itu kekal dan Maha Pemberi Hidup kepada makhluk-Nya. Allah mencintai
hamba-Nya melebihi seorang ibu mencintai bayinya. Maka, tidak ada
alasan apa pun di dunia yang dapat meretakkan rumah tangga kecuali jika
pasangan menderhakai Allah.



Jadi anggaplah ia sebagai satu ibadah, niatkan kerana Allah SWT Senyum

:group: :group:

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Perkahwinan Berasaskan Ibadah Jamin Kebahagiaan.   Sat Jul 18, 2009 7:24 pm

boleh jumpa ker manusia yang camtu sekarang..

"saya ingin memperisterikan awak, kerana Allah s.w.t."

kalo ada laki camtu.. takyah dia pinang aku.. aku pinang dia pun sanggup... rare species tu...


p/s jangan mendambakan sesuatu yang hebat.. kalo kiter sendiri pun macam... erm.. maleh ler nak letak perkataannya...
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: Perkahwinan Berasaskan Ibadah Jamin Kebahagiaan.   Mon Jul 27, 2009 8:09 am

salam..
sy suke topic ini
kak salju
btul gak pe yg kak salju type..
tp..
ape salah nye mendambakan sesuatu yg hebat... :group:

tp..

ape pn..berbalik la pd knyataan hidup..tul x kak salju

bkan snang nk jmpe org yg mcm kak salju type tu..

YA ALLAH..JODOHKAN LAH AK DGN HAMBAMU YG SENTIASA MENGINGATIMU..AMIN
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Perkahwinan Berasaskan Ibadah Jamin Kebahagiaan.   Today at 8:23 pm

Back to top Go down
 
Perkahwinan Berasaskan Ibadah Jamin Kebahagiaan.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT AGAMA:: .::RELIGION SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.