perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 9 JENIS SETAN

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: 9 JENIS SETAN   Wed Apr 15, 2009 8:57 am

Umar al-Khattab r. a berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan :

1. Zalituun
Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat. Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.

2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.

3. A'awan
Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.

4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (cth : disko, kelab mlm & kempat yg ada minuman keras).

5. Murrah
Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yg sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc.

6. Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula dari kata-kata mulut.<<--paling byk yg ni kot

7. Daasim (BERILAH SALAM SEBELUM MASUK KE RUMAH...) Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumahtangga suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).

8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yg lain.

9. Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari.
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Wed Apr 15, 2009 9:54 am

renung renung kan dan selamat beramal...

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Sat May 02, 2009 2:45 am

syaitan yang menggalakkan maksiat antara lelaki dan pempuan yang mana satu ek?
Back to top Go down
View user profile
_megatron_
root_admin
root_admin


Posts : 151
Join date : 2009-04-10
Age : 30

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Tue May 05, 2009 8:02 am

"good post dude"
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Tue May 05, 2009 10:29 am

isetan lak kategori ape..


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Wed May 06, 2009 5:46 am

bukan setan la syait00n... Sultan!!

seronok setan org cter sal die

huhuhu..
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Wed May 06, 2009 6:10 am

isetan tu setan melalui internet huehuehue
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Fri May 08, 2009 7:26 am

police...

doa menghindar syaitan....

a'uzubikalimatillahittammathi minkulli 'aduwwahammathi waminkulli syaitoni lammathi... a'uzubillahilwahidi minkulli 'aduwwahasidhi waminkulli syaitoni maarid... bismillahirrahman a'laa a'bdihi.. "biqaulihlii laqadholaqnalhissaani fill ahsannii taqwim"...

aku berlindung dengan kalimah2 Allah yg sempurna drp setiap musuh2 & kecelekaan juga drp setiap syaitan yg tercela... aku berlindung kepada Allah yg esa lagi mulia drp setiap musuh dan org2 yg hasad juga drp syaitan yg derhaka... dgn nama Allah yg maha pemurah terhadap hambanya dgn kata Nya : Sesungguhnya kami telah jadikan manusia itu dlm keadaan sebaik2 kejadian.. "
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Fri May 08, 2009 7:30 am

bagusnya doa niiii
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Sun May 10, 2009 4:05 am

tolak 2 ekor setan tinggal 7 ekor setan lg ni ....korg tu mn 2 ekor setan tu g?????ko g tnya si panx tu mn setan tu g .....setan merokok x agak2nya???

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Sun May 10, 2009 4:48 am

setan xmerokok la macan
tp setan makan asap je
hehehe
pepe pon meh kita gemukn setan lagi..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 9 JENIS SETAN   Today at 5:28 pm

Back to top Go down
 
9 JENIS SETAN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Green Island Ficus
» MY LARGEST CASUARINA

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT AGAMA:: .::RELIGION SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.