perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 sifat2 wanita yang disukai

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
-doc-
Site Admin
Site Admin


Posts : 53
Join date : 2009-04-16
Age : 27
Location : melaka bumi bertuaah

PostSubject: sifat2 wanita yang disukai   Tue Jul 07, 2009 11:16 pm

"Sekadar renungan buat kita semua...

Banyak lelaki yg terpikat pada wanita yg bersikap
keibuan,lembut,mengambil berat dan penuh kasih
sayang. Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki
berasa tenteram ketika sedang stress, cemas dan
gelisah dan senang hati ketika mahu bermanja.
Jangan tunggu sampai melahirkan baru nak
tonjolkan sikap keibuan. Setiap wanita ada potensi
keibuan dalam diri masing2.



Keanak-anakkan

Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakan
seorang wanita menjadi daya tarikan di mata
lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah
anda. Tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan
yg melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap
keanak-anakan yg menyenangkan. Misalnya,
kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri
kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria
membuat lelaki lebih berghairah.

Penuh Pengertian

Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa
dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini
tercermin dari perasaan mudah memaafkan,
memilih waktu yg tepat untuk berbincang masalah
dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki
melakukan kesilapan, wanita yg berpengertian
tidak terus mengeluarkan kata2 yg kasar atau
menuduh bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk
persoalannya.

Menghargai

Wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman
lelaki. Berbeza dgn wanita yang suka diperlakukan
dengan lembut, lelaki suka dihargai,dipuji dgn
tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan
dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

Menjaga Penampilan

Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga
penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik,
bersih, kemas dan menarik. Penampilan yg baik
menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya.
Dia akan murah senyuman,pandai merawat
tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan
memberi yg terbaik kepada dirinya.Dia suka dan
bersyukur dengan dirinya dan secara tidak
langsung memancarkan pesona yang
menyebabkan lelaki juga menyukainya. Apabila
sudah berumahtangga, wanita tersebut terus
menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh
badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yang
tidak suka isteri yang masih kelihatan cantik dan
ramping walau dah punya anak 3??

Pandai berbicara

Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi
dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan
yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran
wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya.
Dia bukan sekadar teman berbual yg pasif, tetapi
dapat memberi respon dan pendapat yg baik. Dia
juga tahu menjadi pendengar yang baik, serta
mengalihkan topik yang agak serius kepada
perbualan yg lebih menarik. Lelaki juga suka
dengan wanita yg suka bergurau dan pandai
berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dgn
baik dan berfikiran terbuka.

Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri

Wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri
mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita
tersebut tahu menghadapi orang yg lebih tua dan
cara berhadapan dgn orang yang lebih muda.
Apabila berhadapan dgn suasana yg baru,wanita
tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan
diri. Dia mudah di ajak ke mana saja dan tidak
kekok samada di bandar atau di kampung.

Menghormati Diri Sendiri

Suka dgn wanita yg menghormati dirinya sendiri
sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan
mempunyai etika. Wanita yg menghormati dirinya
sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg
baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki
terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan
dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya.
Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan
tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan
dirinya sesuka hati.

Simpati dan prihatin

Lelaki suka wanita yg murah hati, mengambil
berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan
kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yg
wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia.
Ada kecantikan dalaman pada dirinya yg
memancar keluar dgn indah dan mempesona.
"
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Wed Jul 08, 2009 11:29 pm

tapi kalo ada semua sikap ni pun lum tentu leh disukai lelaki.. pasal pe? sbb lelaki pun manusia biasa... ada gak kelemahannya... eh.. merepek je aku nih.. unfinished business banyak sangat nih...
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Sat Jul 11, 2009 5:52 am

nobody is perfect...kekurangan seseorg akan di tampung oleh kelebihan pasangan dia btul ke
Back to top Go down
View user profile
-doc-
Site Admin
Site Admin


Posts : 53
Join date : 2009-04-16
Age : 27
Location : melaka bumi bertuaah

PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Sat Jul 11, 2009 7:45 am

btol la tu seri... bukan sume perfect... mesti ada kekurangan.... kah kah
Back to top Go down
View user profile
Mr.rainzz
Moderator
Moderator


Posts : 72
Join date : 2009-06-26
Age : 32
Location : ^subang+KL+manjung^

PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Sat Jul 11, 2009 10:00 am

suke yg manje...hepy go lucky..caring..syg sepenuh hati...gedik2 skit...comey...tiut..lawa....ehh....ape aku melalut nih. sape ade ciri2 nih..sila sms on cari jodoh dan hntarkn ke 32000
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/rainloves4eva
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Wed Jul 15, 2009 3:55 pm

mmg ler.. tapi nak cari orang yang leh terima kekurangan kita tu bukan mudah.. semua pakat2 nak cari yang lebih baek.. lebih baek... yang sedia baek tak nampak.. nampak tak baek je..

kadang2 aku suka kawan dgn orang yang lum pape dah tunjuk peel yang aku menyampah. sbb pastu aku nampak kebaekan dia je. tapi kalo lum pape dia tunjuk baek je.. lum tentu kelemahan dia yang sebenar aku leh terima..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Wed Jul 22, 2009 1:26 pm

yg pandai sedut de x ...... cabuttttttttttttttt

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Mon Jul 27, 2009 7:44 am

topik ni...
bnyk melibatkn perasaan + pendapat kt sndiri..

wat sit up balik..
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Sun Aug 16, 2009 3:26 pm

aku ske ... wanita yg punye hati yg luhur .. yang memahami .. yang bersifat keibuan ... yang.. banyak la yang2 ...

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
northstarz_angle
junior
junior


Posts : 15
Join date : 2009-09-01
Age : 25
Location : ampang, kL

PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Fri Feb 19, 2010 7:55 am

btul ckp salju 2..laki lani nta pe2 nta. da ad yg baik d tolak. cm x-bf angle la.. dlu b'iye suro kite stia ngn dye. da stia,syg,jujur,ikhls cm2 lg la dye tglkn angle. dye ad gurl len. sdeynye.. smpai lani pn angle xleh lupakn dye. cmne nk lupekn dye eh.??
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: sifat2 wanita yang disukai   Today at 10:49 pm

Back to top Go down
 
sifat2 wanita yang disukai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Yang Wenli vs Universal
» Yang Zing (Cosmic Dragons) Arrived to TCG!
» Yang Zing Deck
» Yang Zing help
» Yang Zing Anti Meta Skill Deck

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.