perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Mon Jul 06, 2009 4:56 pm


JANGAN MENCARI TERLALU “SEMPURNA”
Jika kamu memancing ikan……
Setelah ikan itu terlekat di mata kail……
Hendaklah kamu mengambil ikan itu……
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula kedalam air begitu sahaja…….
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya……
Ketajaman mata kail kamu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup……


Begitulah juga……

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang ……
Setelah ia mulai MENYAYANGI kamu……
Hendaklah kamu MENJAGA hatinya……
Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu saja……
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu……
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia masih mengingati kamu……

Jika kamu MENADAH air biarlah berpada……
Jangan terlalu berharap pada takungannya dan menganggap ia begitu teguh……
Cukuplah sekadar untuk KEPERLUANMU sahaja……
Kerana apabila ia mulai RETAK ….tidak sukar untuk kamu menampal dan memperbaikinya semula……

Dan bukannya terus dibuang begitu sahaja……

Begitulah juga……

Jika kamu sedang memiliki seseorang…. TERIMALAH dia seadanya……
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan mengganggapkan dia begitu istimewa……
Anggaplah dia manusia biasa……
Kerana apabila dia melakukan KESILAPAN …. tidaklah sukar untuk kamu MEMAAFKANNYA dan MEMBOLEHKAN hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhir hayat
Dan bukannya MENGHUKUMNYA dan MENINGGALKAN dia begitu sahaja kerana kamu merasa terlalu kecewa dengan sikapnya
Lalu semuanya akan menjadi TERHENTI begitu sahaja……


Jika kamu MEMILIKI sepinggan nasi……
Yang kamu pasti baik untuk diri kamu……
Yang MENGENYANGKAN dan BERKHASIAT ……
Mengapa kamu berlengah lagi?
Cuba mencari makanan yang lain……
Kerana terlalu ingin mengejar KELAZATAN ……
Kelak, nasi itu akan BASI sendiri dan kamu sudah tidak boleh menikmatinya lagi……
Kamu akan MENYESAL ……

Begitulah juga……

Jika kamu telah bertemu dengan seorang INSAN ……
Yang kamu pasti boleh membawa KEBAIKAN kepada dirimu……
MENYAYANGIMU …. MENGASIHIMU ….dan MENCINTAIMU ….
Mengapa kamu berlengah lagi?

Cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain……
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN ……
Kelak, dia akan BERJAUH HATI dan kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain……
Kamu juga yg akan MENYESAL dan tidak ada gunanya lagi……

Oleh itu janganlah kita terlalu mengejar KESEMPURNAAN kerana ia bukanlah faktor utama KEBAHAGIAAN yang sempurna, sedangkan jika kita boleh m ema afkan KESILAPAN orang yang kita sayang dan akur dengan KELEMAHANNYA sebagai manusia biasa serta BERSYUKUR dengan apa yang kita sudah MILIKI …kita akan BAHAGIA, BAHAGIA dan terus BAHAGIA …itu lebih BERMAKNA !

“Begitu hidup ini tiada yang abadi yg patah Kan tumbuh yang hilang Kan berganti, namun yang berganti tidak mungkin sama seperti yang hilang”
Back to top Go down
View user profile
comel
junior
junior


Posts : 29
Join date : 2009-06-25

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Tue Jul 07, 2009 1:20 am

Back to top Go down
View user profile
mijieviking
junior
junior


Posts : 22
Join date : 2009-07-02
Age : 34
Location : fukuoka

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Tue Jul 07, 2009 9:00 am

salam,,,,,,,,,mcm pernah dapat ayat ni,sape yg kasi mms ni
tetiba terigat si dia




pungahhhhhhhhhhhhhhhhh
Back to top Go down
View user profile
-doc-
Site Admin
Site Admin


Posts : 53
Join date : 2009-04-16
Age : 27
Location : melaka bumi bertuaah

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Tue Jul 07, 2009 9:36 am

wow ayat yang sungguh mendalam sedih

best sri ayat ni
Back to top Go down
View user profile
audeeabner
junior
junior


Posts : 7
Join date : 2009-07-09
Age : 31
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Thu Jul 09, 2009 6:05 pm

Quote :
Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang ……
Setelah ia mulai MENYAYANGI kamu……
Hendaklah kamu MENJAGA hatinya……
Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu saja……
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu……
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia masih mengingati kamu……

Tetiba pulak teringat citer dolu2.....huuuuuuu....mmg betul apay yg diungkapkan tu....
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Wed Jul 15, 2009 4:03 pm

tapi kan.. orang yang tinggalkan aku semua tu hepi je aku tengok.. hidup penuh ceria.. tak pernah rasa menyesal pun tinggalkan aku..

aku gak hidup bermuram durja, menyimpan duka lara yang jauh terperosok dalam hati kecilku... kecewa
Back to top Go down
View user profile
audeeabner
junior
junior


Posts : 7
Join date : 2009-07-09
Age : 31
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Wed Jul 15, 2009 6:15 pm

tulah kan....btol gak tu....diorang xde pown pikir pasal kita...kita ni je yg dah mcm org giler menangis bagai nk 'rak' ...kawan2 aku pown cakap x guna la nk nangis2 neh...1 hilang 10 yg datang...hehehehehe...ye ke????
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Thu Jul 16, 2009 7:43 am

tp kenangan tu memeritkan ye tak..dah nama pun kita ni pmpuan..aty lembut..terluka sikit kecewanya lama.. erm tp pmpuan juga kuat ketabahannnya jgn fikir dia ingat kat kita ke tak? tp org kata adakala kekdg kita teringat sgt kat dia..itu tnda dia pn trigat kat kita..kekdg kita tolak org arini tp kita tak tau satu ari nnt mngkin dia akan kutip kita blk...jodoh
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Fri Jul 17, 2009 3:27 am

kalo orang dah buat aku menanges sampai air mata berdarah..... takkan nak semudah tu terima gak kot? maafkan tu boleh ler.. tapi pobia beb!!! baru bercinta dah buat perangai.. kalo dah kawen nanti camner plak...

tapi yelah.. jodoh tu tak tau dengan saper. mungkin gak dia dah berubah kan? kita mana tahu.. manusia nih berubah2... ada masanya jadi lagi baek.. ada masanya jadi lagi terok..

kalo bab teringat2 tu tak tau ler sri... aku tengok dia orang rilek je.... takkan teringat je kot? ke aku yang teringat2 dia orang.. entahlah.. malas nak pk bab teringat2 nih..

idup mesti diteruskan.. dan jangan hidup dalam kenangan...... kelak akan membinasakan jiwa dan badan....
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Mon Jul 20, 2009 11:42 am

tak tau nak taip apa...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Tue Jul 28, 2009 9:02 am

<<<< tu je yg dpt ak ungkapkan >>>> sedih (maintain mood tacing)
Back to top Go down
View user profile
MaNgKuK pEcAh
junior
junior


Posts : 81
Join date : 2009-05-14
Age : 27
Location : kajang melaka

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Tue Jul 28, 2009 9:04 am

hurmmm
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Sun Aug 16, 2009 3:22 pm

maafkan lah aku yang x sempurna
untuk dirimu .. usailah sudah kisah yg tak sempurna .. untuk kita kenang

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
~neo~
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 51
Join date : 2009-11-16

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Sat Mar 06, 2010 7:40 am

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang ……
Setelah ia mulai MENYAYANGI kamu……
Hendaklah kamu MENJAGA hatinya……
Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu saja……
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu……
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia masih mengingati kamu……

maafkan aku kerana aku bukanlah insan sempurna....
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Wed Mar 10, 2010 9:23 am

kalau dh dapat yg sempurna fizikal..tapi perangai lak cacat...suka kencing merata tak guna jugak...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'   Today at 8:23 pm

Back to top Go down
 
JANGAN MENCARI TERLALU 'SEMPURNA'
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.