perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 PERIBAHASA WAJIB GELAK...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: PERIBAHASA WAJIB GELAK...   Fri Jul 03, 2009 4:54 pm

peribahasa wajib gelak,kalau xgelak giler la 2...


Karam Singh Walia - ayat power

1. kemana tumpahnye kuah,kalau tak ke bawah
2. tak lapuk dek hujan,tak lekang macam rambutan
3. tiada rotan,pelempang berguna juga
4. biar lambat asalkan tak cepat
5. biar putih tulang jangan kuning gigi
6. dimana ada gula disitulah ada gula-gula
7. kalah jadi abu,menang jadi arang,seri jadi abu bakar
8. carik-carik bulu ayam,lama-lama jadi shuttlecock
9. secupak takkan jadi 18 cupak
10. gajah mati meninggalkan gading,udang harimau mati meninggalkan kulit,manusia
mati meninggalkan dunia
11. sedangkan lidah lagi tergigit,inikan pula makanan di dalam mulut
12. harapkan pagar,pagar tak boleh diharap
13. alang-alang mandi biar gunakan sabun
14. berat mata memandang,berat lagi seguni beras
15. cubit paha kanan,paha kiri tak rasa apa pun
16. diam-diam ubi berisi,diam-diam orang.....bisu
17. hidup segan,mati ditanam
18. ikut hati mati,ikut rasa merasa
19. lembu punye susu cap teko dapat nama
20. sehari selembar benang,lama-lama habis
21. jika mata kail panjang sejengkal,beli la yang panjang skit kalu nak mancing kat
laut(beli pukat tunda lagi baik)
22. hendak seribu daya,tak hendak takpa
23. membujur lalu lintang-pukang
24. hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri,lagi baik tak payah hujan
25. sebab pulut santan binasa,sebab mulut habis pulut
26. kecil-kecil cili padi,kecil lagi biji cili
27. tuah ayam boleh nampak di kaki,tuah manusia boleh makan ayam
28. kalau sudi katakan sudi,kalau tak sudi boleh blah la lu..!!

wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PERIBAHASA WAJIB GELAK...   Sat Jul 04, 2009 5:49 am

Quote :
7. kalah jadi abu,menang jadi arang,seri jadi abu bakar
bila plak aku jd abu bakar
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: PERIBAHASA WAJIB GELAK...   Sat Jul 04, 2009 3:58 pm

kalu tak seri..
sape lak..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
MaNgKuK pEcAh
junior
junior


Posts : 81
Join date : 2009-05-14
Age : 27
Location : kajang melaka

PostSubject: Re: PERIBAHASA WAJIB GELAK...   Tue Jul 28, 2009 8:54 am

seri abu bakar
slamat tak seri tbakar wakakaka
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: PERIBAHASA WAJIB GELAK...   Sun Nov 15, 2009 7:12 pm

adeh
sabar sri sabar wakakaka

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
deathside
junior
junior


Posts : 18
Join date : 2009-06-20

PostSubject: Re: PERIBAHASA WAJIB GELAK...   Thu Dec 03, 2009 7:02 pm

sri terbakar
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PERIBAHASA WAJIB GELAK...   Today at 10:17 pm

Back to top Go down
 
PERIBAHASA WAJIB GELAK...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CERITA LUCU::..::FUNNY STORIES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.