perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 kain kapan burok

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: kain kapan burok   Thu Jul 02, 2009 6:50 pm

> Al-kisah ada seorang businessman yang kaya raya bernama Hj.Teepo. Apa saja
> nama bisnes atas muka bumi ini, dia ada. Sayang, kekayaan Hj.Teepo adalah
> sebahagian besar hasil penipuan dan putar alamnya dalam bisnes. Sahamnya
> berpuluh juta, hasil penipuan. Tanah ribu hektar,pun hasil tipu. Wang
> beratus juta juga, tipu punya hasil. Puas isterinya memberikan kaunseling
> agar Hj.Teepo berhenti menipu, namun tak dihiraukannya.
>
> Kerana makan terlalu banyak dan mewah, dinner tiap-tiap malam (orang
belanja
> of course), exercise tarak, satu hari Hj.Teepo disahkan oleh doktor
> mengidapi penyakit barah dan disahkan akan padam dalam masa sebulan. Maka
> teramatlah hiba hati Hj.Teepo nak meninggalkan dunia ini, tambah pula
> mengenangkan segala aktivitinya selama ini.

> Maka dipanggillah anak isterinya untuk berwasiat. Kain yang dah buruk,koyak
> pun tak apa, buat kain kapan aku. Aku dah banyak merasa kemewahan di dunia
> ini. Biarlah kain buruk yang ku bawa ke akhirat," jelas Hj.Teepo dengan
> genangan air mata. "Kenapa begitu bang?" tanya isterinya."Saja aku nak
> merasa pakai kain buruk pula," jawabnya lagi. Isterinya terdiam,tapi hatinya
> berbisik, "Syukurlah, walau dah agak terlambat, ada juga kesedaran dan
> keinsafan dihati suamiku."

> Maka tempoh sebulan cuma tinggal 24 jam lagi. Dengan wajah sugul, Hj.Teepo
> berbaring di kamarnya. Kain putih yang dah lusuh dan terkoyak sana sini
> telah siap disediakan. Untuk terakhir kali, si isteri menghampiri Hj.Teepo.
> "Bang", bisiknya perlahan. "Buat kali terakhir sebelum abang meninggalkan
> kami, berilah tahu kenapa abang nak dikapankan dengan kain yang dah buruk.
> Sedih saya melihat keadaan kain itu bang. Apakah abang telah insaf dan
> bertaubat dengan perbuatan abang selama ini?"
>
> Hj.Teepo merenung isterinya lama-lama dan bersuara, "Baiklah, mari rapat
> kepadaku" isteri Hj.Teepo terus menghampiri suaminya. Dengan nada yang
sedih
> Hj.Teepo bersuara, "Yang, you pun tahu, terlalu banyak dosa yang I lakukan
> selama ini. Berapa ramai orang yang dah I kelentong. Jadi cukuplah
kemewahan
> yang I rasakan. Biarlah I dikebumikan dengan kain buruk saja." Isterinya
> masih ragu-ragu.
>
> "Apakah abang fikir dosa-dosa abang boleh diampunkan dengan berkain kapan
> yang buruk begitu?" tanyanya lagi.
>
> "Bukan begitu Yang. Kalaulah abang pakai kain kapan yang buruk, nanti
> Malaikat Mungkar dan Nakir fikir abang dah lama mati. Mereka juga akan
fikir
> abang dah kena soal. Taklah nanti mereka soal abang lagi. Jadi selamatlah
> abang...."
>
> "Astaghfirullah hal aziiiiiiiiiim" isteri Hj.Teepo terus terlentang kerana
> terkejut berok dengan penjelasan suaminya.
>
> P/S: Mati pun nak kelentong. Nak kelentong Malaikat pulak tu..... Ambik le
> iktibar
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: kain kapan burok   Thu Jul 02, 2009 7:34 pm

lol!
ingat dah insaf tadi..
jgn

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
MaNgKuK pEcAh
junior
junior


Posts : 81
Join date : 2009-05-14
Age : 27
Location : kajang melaka

PostSubject: Re: kain kapan burok   Tue Jul 28, 2009 9:02 am

adess hampeh
taepo
cm typo lak
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kain kapan burok   Today at 5:37 pm

Back to top Go down
 
kain kapan burok
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Denim Embellishments

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CERITA LUCU::..::FUNNY STORIES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.