perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Sat Jun 27, 2009 12:09 pm

Isteri yang kamu nikahi tidaklah semulia Khadijah, tidaklah setaqwa Aisyah, pun tidaklah setabah Fatimah.
Justeru isterimu hanyalah wanita akhir zaman yang punya cita- cita menjadi solehah....

Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama.

Isteri menjadi tanah kamu langit penaungnya.
Isteri ladang tanaman kamu pemagarnya.
Isteri kiasan ternakan kamu gembalanya.
Isteri adalah murid kamu mursyidnya.
Isteri bagaikan anak kecil kamu tempat bermanjanya.


Saat isteri menjadi madu kamu teguklah sepuasnya.
Seketika isteri menjadi racun kamulah penawar bisanya.
Seandainya isteri tulang yang bengkok berhatilah meluruskannya.


Pernikahan atau perkahwinan menginsafkan kita perlunya iman dan taqwa.

Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah s.w.t. kerana memiliki isteri yang tak sehebat mana.

Justeru kamu akan tersentak dari alpa.

Kamu bukanlah Rasulullah s.a.w.
Pun bukanlah Sayyidina Ali Karamallahhuwajhah.
Cuma suami akhir zaman yang berusaha menjadi soleh... amin..!


Untuk isteri.... renungkanlah. ....

Pernikahan atau perkahwinan membuka tabir rahsia?

Suami yang menikahi kamu tidaklah semulia Muhammad saw.
Tidaklah setaqwa Ibrahim.
Pun tidak setabah Ayyub
Atau pun segagah Musa ... apalagi setampan Yusuf.

Justeru suamimu hanyalah lelaki akhir zaman yang punya cita-cita membangunkan keturunan yang soleh..

Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama

Suami menjadi pelindung kamu penghuninya.
Suami adalah nahkoda kapal kamu pengemudinya.
Suami bagaikan pelakon yang nakal kamu adalah penonton kenakalannya.
Saat suami menjadi raja kamu nikmati anggur singgahsananya.
Seketika suami menjadi bisa kamulah penawar ubatnya.
Seandainya suami bengis lagi lancang sabarlah memperingatkannya.


Pernikahan ataupun perkahwinan mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa. Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah s.w.t. kerana memiliki suami yang tak segagah mana.

Justeru kamu akan tersentak dari alpa.

Kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna dalam menjaga.
Pun bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara .
Cuma wanita akhir zaman yang berusaha menjadi solehah... amin!


Justeru itu wahai para suami dan isteri,

Jangan menuntut terlalu tinggi seandainya diri sendiri jelas tidak berupaya. Mengapa mendambakan isteri sehebat Khadijah andai diri tidak semuliaRasulullah? Mengapa mengharapkan suami setampan Yusof seandainya kasih tak setulus Zulaikha? Tidak perlu mencari isteri secantik Balqis andai diri tidak sehebat Sulaiman DAN Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah.
Back to top Go down
View user profile
wcx_yamaha
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-26
Age : 27
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Tue Jun 30, 2009 9:02 pm

best tpoic nie
Back to top Go down
View user profile
-doc-
Site Admin
Site Admin


Posts : 53
Join date : 2009-04-16
Age : 27
Location : melaka bumi bertuaah

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Wed Jul 01, 2009 5:18 am

nice post seri
Back to top Go down
View user profile
Mr.rainzz
Moderator
Moderator


Posts : 72
Join date : 2009-06-26
Age : 32
Location : ^subang+KL+manjung^

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Wed Jul 01, 2009 6:39 am

bile la nk kawen nih...x kawen x tau jgk rahsia2 nih

rahsia mlm pertama ade x sri??

cabuttttttttttttttt nice topik....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/rainloves4eva
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Wed Jul 01, 2009 7:13 am

ade je rainz tp kene pm aku..
pat2
bab kat sini
Back to top Go down
View user profile
Mr.rainzz
Moderator
Moderator


Posts : 72
Join date : 2009-06-26
Age : 32
Location : ^subang+KL+manjung^

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Wed Jul 01, 2009 7:20 am

opsssssss....sori2...lari topik plak cabuttttttttttttttt


:lock:
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/rainloves4eva
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Sun Jul 05, 2009 4:24 am

apada rahsia malam pertama... kalo nak tahu pergi kursus kawen pat... aku nih baru lepas pergi kursus kawen.. tahulah tips2 yang diberikan penceramah tu...

erm, post nih kesimpulannya kehidupan suami isteri adalah lengkap melengkapi. kekurangan suami dilengkapkan oleh kelebihan isteri. kelebihan suami pula membentuk kelemahan isteri.

sekarang nih masalahnyer ramai orang kawen nak dambakan yang hebat2. sedangkan diri sendiri entah camner. kecewa

cerminlah muka korang dulu, selami peribadi korang camner.... kalo rasa pasangan kiter tu ada yang kurang... cuba pk balik diri korang... korang nih bagus sangat ker?

alahai.. pandai2 ler nak idup.... toi tak?
Back to top Go down
View user profile
yuOtaci
junior
junior


Posts : 35
Join date : 2009-06-28
Age : 30

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Mon Jul 06, 2009 10:55 am

seri nak copy nak bg kat awek
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Mon Jul 06, 2009 11:07 am

amik je taci..wat cicah sambal pn bleh
Back to top Go down
View user profile
ruzzen
root_admin
root_admin


Posts : 207
Join date : 2009-05-10
Age : 32
Location : Bagan Lalang, penang

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Mon Jul 06, 2009 2:21 pm

bleh cicah sambal sambal ke? best gak idea tuh!!!
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Tue Aug 04, 2009 8:37 am

sri..very nice post..terharu sy..

sri..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Tue Aug 04, 2009 9:10 am

cerita pe ni korng mua ni....... lain kali nk cerita bab mcm ni ajak aku la rahsia mlm pertama?????

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Tue Aug 04, 2009 10:16 am

cita kawen2 la macann

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Tue Aug 04, 2009 10:30 am

citer kawen2 kang post ni kena lock lak aku klu citer bab kawen ni abis la meleleh korg mua nnt klu aku meleleh de tmpt nk kasi klu korg?????? panx pm aku nnt aku citerkn

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Tue Aug 04, 2009 10:33 am

ym tak leh on la macann

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Tue Aug 04, 2009 10:55 am

ym x leh on ke ermmm aku call ko pn x dpt panx msk ayok ke hp ko

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Tue Aug 04, 2009 11:02 am

opocot

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?   Today at 5:12 am

Back to top Go down
 
Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» SasuSaku or SasuKarin?
» Kibahina is Naruhina's biggest canon rival for hinata?
» The House Of Immortality

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT AGAMA:: .::RELIGION SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.