perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 surat utk akhil hai... adusss

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: surat utk akhil hai... adusss   Wed Jun 24, 2009 12:01 pm

Assalamualaikum yop!

Teringat mase dulu mase deme jadi penyanyi lagu rock driyard dulu
yop.Best benor dengor lagu deme masa tuh.'Hanya ketenangan.. ..' lebih
kurang begitulah lagu deme dulu. MAsa tuh seluor deme ketat yop.TAruh
botoi kat kaki pun tak celuih yop. Rambut jangan cakap ler,mata deme pun
haram nampak dibuatnyer. Baju pulak kalo takder baju 'earth shaker'
lambang matahari tu,tak rock yop betui tak?

Tup tup rock pun habis zaman gemilangnya termasuklah dengan deme
yop.Semua mat rock kampong BOTA tertanya-tanya mana pergi rocker-rocker
malaya dulu yea?Kroje apaler deme tuh kalau dah tak nyanyi.?Yelah
diorang tuh semua bukannya tak crodek,handei- handei gak diorang tuh.

Tup tup plak teman dengor nama deme keluor kat pentas ceramah yop.Ape ke
hei si akhil tuh dah berceramah plak.Dah tak nyanyi ker lagi? Deme plak
ceramah agama.Sejuk hati dengornyer yop deme dah jadi orang.Yelah kalo
benih yang baik campak kelaut jadi pulau yop.

Ceramah deme seronok dengornye.Cerita macam-macam, ngaji pun ada,nyanyi
pun ada dan juga politik pun ada.Berkat juga hidup deme dengan jadi
penceramah mengingatkan orang lain akan kebesaran Allah. Seronok tengok
deme dah jadi ostaz.Ostaz rock pulak tuh yop.Bukan senang rocker dah
jadi ostaz.Selalunyer ostaz yang tukar jadi rocker yop.

Tup tup yop deme lame dah tak ceramah kat masjid-masjid ataupun pentas
politik yop.Semua orang tertanya-tanya mane deme pergi ni.Dah kaye ker
gamaknye si akhil ni sampai haram nampak muke ni.

Tup tup deme masuk Astro yop.Ada rancangan sendiri plak tuh yop.Bangga
teman yop deme masuk TV.BUkan senang masuk TV yop.Teman lame dah ngidam
masuk TV.HAram dapat pun.kalau masuk TV sendiri selalu lah yop itupun
setakat YOUTUBE jer.Rakam dan tengok sendiri.Tentang deme masuk Astro
yop,teman tumpang sekaki gak yop.Kira deme berdakwah sampai kelangit
yop.Ngalahkan kapei trobang yop tingginye taraf deme.Murah dah rezeki
deme yer yop.

Tapi yop,bila teman terpikio masa dulu,rezeki ni ada dua jenis yop.Satu
rezeki Allah bagi pasal Allah sayang.Dua rezeki Allah bagi pasal Allah
benci yop.Harap deme bukan yang kedua ye yop.Bila Allah bagi rezeki atas
kerana sayang yop,Allah bagi rezeki tu dengan dugaan sekali yop.Dia nak
duga kita samada kita ni cakap berdegor-degor ni hebat benor ker kita ni
yop.NAsihat orang supaye jaga anak tuan-tuan supaya jangan sampah
masyarakat,tapi kat deme, deme ada nengok ker anak-anak deme yang 4orang
dari benih deme tuh yop.

Teman nengok comey anak-anak ustaz akhil hai.Apalah salah anak-anak tuh
abah tak balik-balik lama dah ni.Dengorkan cerita abah masuk Astro.Hebat
abah kita tapi yop itu semua Allah duga yop.BAru Allah bagi rezeki sikit
yop deme dah buat hei.Teman bukan kisah benor pun pasei deme dengan bini
deme yop.Itu teman paham yop.Lawo memang lawo tapi kite bukan nakkan
lawonye yop tapi kita nakkan baiknye yop betui tak?Lantaklah itu hey
deme.Tapi anak yop,teman tak tahan bab ini yop.Nak nangis pun ada
yop.Gamak deme ninggal anak-anak lama-lama yop?Kalu teman yop,seminggu
tak tengok muka anak-anak yop,rasa macam nak balik jam-jam tuh yop.

Yop akhil! Dugaan deme ni lebih pada Allah nak duga deme jer yop.KAte
orang kampong yop 'our kids not always looking the presents that we give
to them,but the present of us infront of them'.Apalah sangat pompuan tuh
yop.Seronok dengan pompuan ni yop paling kuat pun sejam jer yop.Lepaih
tuh deme pikir kelain dah yop.Isteri boleh tukor ganti yop.Itu deme
pandei-pandeilah yop.Tapi anak yop,tak same yop.Anak deme tetap anak
deme yop.Kesianlah kat anak-anak deme yop.Baliklah yop.Usaplah kepala
diorang yop.Dioarang rindu benor dengan deme yop.Diorang tuh kalau boleh
bior abah diorang tak kaya pun tak per yop.JAnji abah ada depan diorang
yop.Apalah salah diorang yop.

Masa deme pergi mahkamah hari tuh yop.Deme lenggang tangan jer
yop.Seronok benor nengok deme datang mahkamah.Tapi bini deme
yop,berangkut sampei 6 orang neman kan maknyer.Susah yop dokong anak
kecik ni.Lengoh tangan yop mendokongnyer. TApi deme datang lansung tak
peluk anak-anak deme tuh.Sedih benor rasa tengok deme macam tuh.

Deme kata deme berjuang atas jalan Allah tapi deme dah kona kelain teman
nengok.Udah- udah ler tu yop.Apalah sangat hebat deme menyanyi
terpekik-pekik konon nak bagi keinsafan pada orang lain.Apalah sangat
rambut deme yang konon rebounding tuh yop.Tu semua yop, DUNIA jer
yop.HAri ni hari deme yop,esok hari deme juge yop.Tapi lusa yop belum
tentu lagi yop.Seronok bercinta ni yop lain yop.Semuanya nafsu jer
yop.KAlu deme pikio balik,semua tuh buang duit jer yop.BUang mase dan
buang tebiat jer yop.

Teman nangis masa nulis ni yop.Kesian anak deme yop.MAkan ker atau
sekolah ker diorang hari ni yop.?Kes macam deme ni yop sama macam kes
kumpulan iklim tuh yop.Kesian anak-anak kat kampong diterengganu
tu.Apalah salah anak-anak sampai abah taknak balik?

Yop Akhil..udah- udahlah jadi artis tuh.Tak kemana perjuangan deme tuh
pun.NAbi Mohammad kalau dia tahu yang dengan menyanyi tuh boleh mengajak
orang mengesakan Allah,lama dah nabi buat dulu.Udah ler yop.Besorkan
anak-anak tuh lagi penting yop.Diorang tuhlah yang nak usung keranda
deme nanti yop.MAlaikat tak tanya pun berapa ramai yang masuk islam bila
dengor lagu deme tu yop.Tapi yop malaikat tanya apa peranan deme sebagai
ketua keluarga yang Allah sebagai tunjang deme yop.

Udah-udah ler tuh yop.Tak kesior teman nak dengor lagu deme yop.Bukan
dapat duit pun yop dengor lagu deme.LAgi kena keluor duit adalah yop.

YAng baik itu Allah dan yang buruk itu teman yop.

Md daud yusri alhutan melintangi
Back to top Go down
View user profile
Raja Laut
junior
junior


Posts : 15
Join date : 2009-06-03
Location : north

PostSubject: Re: surat utk akhil hai... adusss   Fri Jun 26, 2009 10:51 am

ustaz kata tak boleh tengok wayang apatah lagi ngan wanita bukan mahram... tapi dalam kemelut astaz akhil ngan waheeda ada diceritakan deme tu pi tengok wayang. Masa ceramah bukan main... takbir!! sana Takbir !! sini.
walau papun tyeman idak le mahu berburuk sangka.... selagi namanya manusia kadang kala ada juge ujiannya.
Back to top Go down
View user profile http://min-def.blogspot.com/
 
surat utk akhil hai... adusss
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.