perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 PROMOTER OH! PROMOTER

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: PROMOTER OH! PROMOTER   Sun Jun 21, 2009 12:04 pm



Promoter oh! promoter..... korang tau tak ape itu promoter? Sure tau nyer...
Agak-agak korang larat tak nak melayan promotion seorang promoter?? Sure x laratnyer kan! Nak pulak tu kalo aper yang dia nk pomot tu memang kita x berkenan. Kalo berkenan tu lain citer la... silap dia lak yang tak larat nak layan soklan korang. Dia mesti syok nyer.

Tapi selalunyer camana korang nak menepis pelawaan seorang promoter utk dengar dia pukul canang? Kekadang dia ikut sampai tak leh nak ikutlah..

Kat sini Gear ada beberapa tips camana kita nak layan seorang promoter... Gear dah buat semua ni... memang menjadi.

JIKA BERTEMU PROMOTER TALIAN TELEFON MAXIS/CELCOM/DIGI:

1. Jawab teguran beliau.
2. Soklan pertama dia pasti berbunyi " abang ade pakai talian aper? Prabayar atau Paschabayar?" Jawab saja ade pakai prepaid.
3. Soklan seterus-terusnya dia akan tanya berapa top-up sebulan, line ape lagi pakai dan last skali sia suruh kita sertai promotion dia.
*** Apa yang Gear penah jawab" Saya top-up RM10 je sebulan (pasti dia tak caye), yelah.. sebulan ade 4 minggu, minggu pertama saya top-up celcom 10, minggu ke-2 saya top-up maxis 10, minggu ke-3 saya top-up Digi 10 pastu bulan ke-4 saya pakai tipon umah. sebulan x sampai pun RM40.00 (tipula sket... walau pun korang cuma pakai satu nombor jer.) (dia x caya lagi) Tipon umah pun tak sampai RM10 sebulan (lagi dia x caya)" betoi ker????" katanya. Gear kata" kalo x caya jom dok umah saya sebulan" Terus dia tersenyum sambil berkata "takpelah bang... terima kasih yek".... Haaa... dia sendiri yang lepaskan Gear.



JIKA BERTEMU PROMOTER CREDIT KAD:

1. Jawab teguran beliau.
2. Soklan pertama dia pasti berbunyi " abang ade pakai credit kad tak? Jawab jer ade.
3. Pastu dia tanya jenis ape? Hantam jer ape yang korang tau.
4. Mesti dia terus pomot suruh pakai tuk dia lak..... Jawapannya mudah jer....
*** Apa yang Gear dah buat macam ni:
Kalo Promoter Melayu " Cukup le satu.. nak buat ape pakai bebanyak.. bazir jer..
Membazir tu kan ker amalan syaitan.. satu pun dah tak larat nak layan..
Lagi pun yang bayar nya saya...
Tapi kalo abang nak tolong bayar saya amikk
Terus dia tersenyum sambil berkata terima kasih.

JIKA BERTEMU PROMOTER ASTRO LAK:
1. Cam biase jawab teguran beliau.
2. Soklan pertama dia pasti berbunyi " abang astro bang".
3. Korang jawab " dah ade dah".
4. Soklan kedua dia lak " tambah satu lagi bang?"
5. Korang jawab lak " dah ade lima dah "
-- memang dia tak caye, tapi dia takkan tanya lagi sebaliknya berkata " okk.. terima kasih"

So..........cubalah dan Selamat Mencuba
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: PROMOTER OH! PROMOTER   Sun Jun 21, 2009 12:33 pm


aku takde tipon umah..
takleh la jak pi umah..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: PROMOTER OH! PROMOTER   Sun Jun 21, 2009 1:09 pm

Alaah.. peace... bukan dia tau pun ade x de...
Bila cakap macam tu pun sebenarnya dia memang dah tau kita x berminat dengan prop dia tu.... saje nk layan bagi dia syok kejap....
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: PROMOTER OH! PROMOTER   Sun Jun 21, 2009 3:00 pm

hahahahaha tp kalu yg promoter tu awek cun susah juge nak kelentong gear ui

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
Sponsored content




PostSubject: Re: PROMOTER OH! PROMOTER   Today at 2:51 am

Back to top Go down
 
PROMOTER OH! PROMOTER
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Gerard Butler: "I came to watch Brazil win the World Cup"

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.