perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 rahsia mata....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: rahsia mata....   Fri Jun 19, 2009 5:33 am

Dari mana datangnya cinta? Dari mata turun ke hati. Mata juga
mengungkap pelbagai makna - firasat tersirat. Namun firasat ini
hanyalah sekadar menambah pengetahuan, tentang tingginya rahsia pusaka
Melayu lama yg kaya dgn pelbagai ilmu tilikan tentang insan bergelar
WANITA. Sejauhmana kebenaran tidaklah diketahui dan mungkin sekadar
kebetulan semata-mata.

SAIZ MATA KECIL
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.
Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi
bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana
hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi
kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

SAIZ MATA SEDERHANA
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

SAIZ MATA LEBAR
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir
panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh
setia. Nafsu syahwat tinggi.

MATA SELALU BERKEDIP
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar. Wanita ini baik.

MATA JARANG BERKEDIP
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjawab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

MATA CENGKUNG
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata
manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak
peduli.

MATA REDUP
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati
tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

MATANYA SEOLAH TERSEMBUL KELUAR
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak
tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidkata. Tapi mungkin
tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu
syahwatnya.



_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: rahsia mata....   Fri Jun 19, 2009 6:29 am

teringat plak kat lagu lama, R.Azmi, "dari kerana mata"

oh.. aku tergoda,
aku tergoda terkeciwa,
dari kerana mata.
yang mempunyai kuasa.

dari mata terbitnya asmara,
senyum mengurak menikam jiwa...
(entah pe lagi aku tak ingat liriknya.. )


dan jugak teringat dialog dalam drama serunai malam, Usman awang..


Umar: dari mana datangnya sayang?
Safiah: dari mata turun ke hati... lalu dikenang.




pasal tu kalaupun pempuan pakai purdah... lelaki leh kenal pempuan tu saper.. kenapa? sbb dari mata boleh kenal orang tu saper. tukarlah.. operate ler camner... tengok mata leh tahu dia saper. (kecuali dia operate membesarkan mata macam orang2 jepun dan korea nih.. )

dan satu lagi.. korang pasan tak? biler gambar censored kat surat khabar je... kenapa bahagian mata je yang ditutup? kenapa tak seluruh muka?



sbb uniknya manusia, (selain daripada cap jari) ialah pada mata mereka...
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: rahsia mata....   Fri Jun 19, 2009 5:49 pm

mate aku ni cm mate korea lak...cmne ekKkK???

_________________________________________________

KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: rahsia mata....   Fri Jun 19, 2009 6:24 pm

Tau x yang saiz mata kita tidak penah berubah sejak lahir[url][/url]

cuma kaler jer la yang berubah...... kadang bijimata hijau... kadang biru... kalo putih mata jadi merah..... sama ada baru bangun tidur atau......... baru pas kena ganja.... Haaaa.... baru ler dek kerana mata boleh masuk jel....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: rahsia mata....   Today at 5:28 pm

Back to top Go down
 
rahsia mata....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» WTS FRESH MATA FRESH DERMOND MAX VLAD
» S> Mata Tugba Adolph Sheryl
» Selling 3*s 4*s 5*s 6*s. lu bu/vlad/mata etc
» Devo Ke Dev - Mahadev written update 25th July 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.